Bătrânețea - ”ce-n-tâmplare..

Bătrânețea - ”ce-n-tâmplare..

Mesajde calauza » Mar Mar 12, 2024 4:47 am

12.03.2024 ... ´ntâmplătoare s-a-ntâmplat din întâmplare”
... și cum ne plângem (ne băgăm în seamă) noi, egoiștii, pe lângă care au trecut în neființă sute de milioane de prunci de care nu ne-a păsat, nici n-am aflat sau ”cum ne bagă în seamă” lupii (sau hiene, după caz) atenți la resursele noastre (pensii, averi, mărunțiș, case, pământuri..). Nu înșir haitele lupilor.. le știți, mai toate-s bogate și ferchezuite când vin la ”pețit” sau își pregătesc o ambuscadă (marketing, nadă, momeală) de prins bătrânii în mreje.

Reiau...
Pocăirea (sună arhaic, neplăcut, ..) dar nu e altceva decât îndreptarea, corectarea a tot ce ai greșit față de ceilalți ȘTIIND că ai greșit în relație (comparație) cu Cele 10 Porunci ale Tatălui Ceresc (Tatăl nostru) sau dogmele religioase foarte diferite, aproximative de la o religie la alta, de la averea și principiile bizare ale unui guru la altul, niciunul conectat la societate, răspunzător pentru ceva, apărător al ”prea plecaților” și cu averi... AVERI (deci nicio asemănare sau atingere cu morala, etica, sărăcia..) propovăduite (recitate, trăncănite..).
..............

13.03.2024 nu c-aș crede neapărat sau..

.. este cineva interesat cu adevărat dar există statistici
cu privire la profesiile pe care le-au avut cei suferind de alzeheimer, parkinson sau alte afecțiuni grave.. ?Poate nu toate-s degenerative (bătrânești).

20.03.2024 Vă mai amintiți caricatura..
...... cu schiorul (cam bătrâior) care urca vesel (râzând cu gura până la urechi) cu telescaunul iar la un moment dat i-a zburat din gură proteza dentară ? https://www.romaniatv.net/cel-mai-penibil... (nici nu contează).

Ei da, până pe la 40 și eu râdeam... apoi am început să "experimentez" pe mine cu fiecare intervenție stomato' și nu numai.

Da, după 40 începe "stafidirea" dacă Dumnezeul unic îți dă TIMP.

Lângă cine crezi că e mai puțin ridicol să te stafidești și cum ?!

Da, gingia este semnalul de avertizare mai ales la femei care-și pierd ”seva” (calciul și nu numai) prin nașteri, AVORTURI, diete, sângerări normale sau ”edometriotice”, statul pe scaun sau fotoliu fără aer natural și poziția ÎN PICIOARE, echilibru în toate, neliniști ancestrale / frici, nesomn, oboseală.. e prețul FEMEII de a exista într-o lume a bărbaților.

Nicio problemă.. și bărbații încep ”retragerea” cam în același timp iar exprimările sunt chiar mai bizare.. sunt pline ecranele și canalele de ”adjuvanți” contra cost.

Ps... repet .. Lângă ce ECHIPĂ alegeți retragerea și cum (vă schimonosiți) ?!

21.03.2024 despre durerile ”după ureche”

Înainte de a citi și de a VERIFICA toate cauzele posibile ale "durerii după ureche" pe care le găsiți pe net, verificați două:

1. frigul la cap .. puneți și scoateți alternativ (la o distanță de câteva minute cât să simțiți efectul) o căciulă subțire, fes,.. care să acopere capul și urechile;

2. brațele ramei ochelarilor care ar putea fi cam strâmte și să fi presat mai mult locul. Aici e puțin mai greu pentru că va trebui să deplasați în sus aceste brațe și se modifică "dioptriille" (felul în care / unghiul din care citiți sau priviți un ecran, o foaie)..
Dar feng - șuiu' (liniștea, confortul,..) merită un mic efort și analiză.

După câteva zile de la această verificare, verificați cauzele de pe net.

Ps. Am postat și aici pentru că persoanele în vârstă pierd multe abilități (putințe) dar mai primesc timp în care să se sperie și să analizeze orice iar ochelarii devin cel mai bun prieten..

03.04.2024 Notați-vă.. "vorbim" peste 30 de ani..

Când felurite dureri te șfichiuie.. până la lacrimi sau urlete.

Când ai trăit destul ca să te plictisească mai orice prin repetiție și tipic (tipare existențiale normale) începi să filozofezi (să le gândești, să le întorci pe toate părțile, un fel de teoria bățului de chibrit) NIMICUL. Declini și conjugi nimicul, neputința și durerea sub toate nuanțele și în toate cuvintele .. spirituale, materiale sau imaginare pe care felul tău ți le aduce în minte.. și bine ar fi dacă le mai poți trăncăni DOAR în minte... într-o coerență oarecare.

D-aia zic mereu că bătrânilor le trebuie o curticică la țară unde să trăncănească cu găinile, cu florile, cu iarba, cu pietrele, cu pomii iar căsuțele să fie destul de distanțate pentru ca numai ei să-și știe of-urile.. să nu-i amărască pe ceilalți - inutil sau răutăcios - fără voie.

Una dintre chestiile frecvente și pentru care n-are rost să dați bani mulți pentru că principiile de acțiune sunt aceleași indiferent de preț (ameliorarea, amorțirea nervilor, relaxarea nervilor în cauză..) sunt durerile pasagere dar violente determinate "de" dar care duc de la simple percepții... până la lacrimi sau urlete.

Unele dintre dureri sunt deja istorice, folclorice.. nu faceți coadă pe la spitale.. REUMATISMUL (strămoșesc) "zestrea" lui culturală și secționarea lui în ”n-șpe” specializări medicale storcătoare de banii pe care nu-i prea aveți.

Cel mai adesea are nevoie de căldură (la propriu). Sunt acum niște pături, pleduri mari și ușoare (cred că v-am mai spus dar mi-e lene să caut ore întregi) de la TEX. Le-am găsit la Carrefour în câteva culori și nuanțe. Dacă te bagi între ele și mai pui o plăpumioară deasupra, nu--ți mai trebuie sticle cu apă caldă, plosca electrică sau alte alea.. sunt plastic 100% dar au găsit o tehnologie care MIE nu-mi supără alergiile la plastic, nici nu mă irită nervos. Sunt foarte moi, se mulează pe trup.. totul e să nu-ți uiți mâinile afară și să nu le tragi peste cap. Pentru cap sunt milioane de căciuli sau fesuri...

În aceeași idee am impresia, deseori, că nu oasele mă dor ci articulațiile și tendoanele lor.. și nu neapărat la nori ci la niște "plafoane" de nori după care te uiți aiurea pe un cer senin și 27°C afară, și de vreo săptămână nu le zărești.. când abia-ți poți strânge pumnul cu degetele umflate de kiki (n-ai cărat nimic greu, n-ai spălat rufe, nici vase cu apă rece..).

Nu trebuie să suportați frigul, nu trebuie să suportați foamea (covrigii, pâinea.. nu sunt scumpe), nu trebuie să suportați oboseala, nu trebuie să suportați trăncăneala tv sau altfel,.. NU MERITĂ ! Durerile sunt chestiuni teribil de personale și mai nimeni nu vine gratis să vi le ostoiască..

04.04.2024 Vă spuneam despre conflictul personalității pernei contra (vs) personalității mele...

(aia complicată care se acumulează).

Nu știu care e taina (pot fi multe) obiceiului de a dormi cu mâinile sub cap dar E. Poate că e un obicei "fetal" (din pântecul mamei în care ne-am format); poate că e un soi ciudat de echilibrare căruia nu-i pricep rostul decât prin experiența educației în care, crescută FĂRĂ PERNĂ, căutăm să ne cuibărim în mâinile sau pieptul sau căldurica unei căciulițe - habar n-am dar E și nu numai eu îmi caut instinctiv acest cuib ci foarte mulți semeni.

Ei, acum, acest gest s-a dat de multe ori peste cap și s-a transformat într-un rău. Rău pentru că strivește sub capul îngreuiat "de ..." oasele șubrezite de muncă și vârstă, vase de sânge chinuite, tendoane și articulații (șaibe) "ruginite" de neglijență, eforturi și vârstă, nervi care stau să plesnească.

Și facem asta de zeci de mii de nopți sau somn de frumusețe, instinctiv, pentru un echilibru oarecare. Chiar dacă avem pernă, noi tot strivim mâinile.

Cu perna "mea" alcătuită, complexă și bizară, pot "ghemotoci" pe loc o bucată, fără să mă trezesc din puțina noapte, și-mi pot face un "prag" moale care-mi oprește capul și-mi eliberează mâinile.

Da, cred că poate fi educată poziția mâinilor dar cum ? Doar n-o să le legi și în somn.. E complicat să constați că nu știi cum să le pui pe lângă tine, să le re educi să doarmă și altfel spre binele lor..

Și nu uitați !! Toate rănile profunde, operațiile, intervențiile chirurgicale, fizice, accidentele asumate sau de kiki,.. devin cu timpul (nu musai la bătrânețe) REUMATICE. Pielea, carnea, grăsimile, vasele de sânge, nervii... nu se cos (lipesc, suturează) ca-n vis ci lasă mici franjuri care evoluează intern știute numai de ele și de Tatăl Ceresc și scot ghearele durerilor când nici nu te aștepți. Nu intrați în panică ci gândiți, zâmbiți, amintiți-vă păcatele, cereți iertare, corectați-le.. dacă tot v-a mai fost dat timp.

Acesta-i kikirezul pentru care vă tot spun să recuperați și să dezvoltați rețeaua balneo a țării pentru care am muncit și militat zeci de ani: https://www.e-calauza.ro/index.php?afis ... neo_search ... Vor pricepe străinii binefacerile sau nu.. e treaba lor - românii vor avea nevoie.

Atenție la nămolurile care nu prea mai sunt nămoluri (pentru că au fost deversate peste ele dejecții umane și animale (canalizări)) și grija necesară DUPĂ terapia cu ele (sensibilizează).

Se spune că (dar aici sunt necesare studii mai ales pe olari) argila, nesuferitele pământuri lutoase au proprietăți benefice în multe suferințe. N-am verificat pe mine, n-am chef să mă supun la cazne de kiki ci am ciugulit informații din filmele asiatice, de colo-colo.. că temele și subiectele sunt deja clișee pentru mine.

Ps. Dacă vă asigurați și bluze de pijama cu mâneci foarte lungi care să acopere noaptea chiar și palmele.. e cu atât mai bine.
calauza
Site Admin
 
Mesaje: 85
Membru din: Sâm Mar 07, 2009 4:17 pm

Înapoi la Igienă și sănătate

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori

cron