Proiectul meu ”acăsică”

Proiectul meu ”acăsică”

Mesajde calauza » Joi Oct 19, 2023 10:43 am

Programul meu ”acăsică” (mic istoric, reluare) de calauza » Vin Oct 06, 2023 5:16 am
... care nu se va mai cufunda în ”feed” ci vor rămâne aici mai mult timp pentru conștientizare, calcule, comparații, adăugiri, observații,..

Dar, mai ales, LINIȘTEA. LINIȘTEA.. altui mod de viață: lipsa balamucului citadin (lipsa alarmelor, vânzoleala permanentă a unei aglomerații mereu în creștere fără un rost, a claxoanelor, a mirosurilor cumplite, a gunoaielor, a temperaturii arzătoare cauzate de betoane, asfalturi și canalizări subdimensionate, reducerea vieții la un televizor și un parc duhnind a urină în care te învârți aiurea sau stai tot în fund, pe bancă sau mergi condus ca un zombi spre preocupări "în buclă" TOT ȘEZÂND, chiar fără aer, după cum stabilesc alții... nu după voia, putințele și respirația ta ..).

Și la țară, la "acăsică", ai televizor. O mini societate de ÎNTORȘI acăsică își pot forma propriile lanțuri de aprovizionare "online" cu produse alimentare, farmaceutice și necesități cu care s-au obișnuit. Se pot mișca în curțile lor cu rost, în ritmul lor și se pot așeza cum, unde și cât vor ei... nu trebuie să se înghesuie în mijloacele de transport să ajungă la bloc dacă e târziu, au anchilozat pe bancă sau plouă. Dacă nu se împovărează cu câini sau alte animale, liniștea e dumnezeiască dar plictisul nu există pentru că sunt preocupări permanente iar natura e vie și nu lipsită de emoții dacă nu iei măsuri. Dacă te-ai împovărat cu animale le poți dărui altcuiva, nu ești pus la zid și ostracizat pentru o alegere greșită la un moment dat,.. până când societatea își va reveni din abureala junglei umane și vor repune omul pe locul lui și animalele cu rostul lor.

Te poți angaja sau nu în activități sau distracții sătești sau îți poți apăra "autoizolarea la aer și spațiu" fără să fii prizonierul unor pereți și fără depresii generate de plictis, sufocare, univers limitat de vârstă, numărarea banilor sau a pastilelor. Lași apartamentul copiiilor sau nepoților pentru ca aceștia să aibă un început în lumea asta nebună; iei cu tine mobila pe care o iubești numai tu și lași copiii să-și aleagă după gustul și mirosul lor, așa cum ai făcut și tu... (06.10.2023)

Atenție ce fel de bojdeucă (căsuță) vă faceți !
Socotiți bine numărul de persoane care locuiesc permanent, nu vă aruncați la etaj dacă nu e musai, asigurați-vă utilitățile: camere, bucătărie, baie cu cadă și mașină de spălat rufe, cămară, fosă, apă curentă, electricitate, acareturi (spații pentru unelte, lemne,..), puncte de aprovizionare și teren doar cât puteți munci sau pentru odihnă în curtea personală.

Orice cameră în plus înseamnă bani, muncă, întreținere, încălzire, aerisire, taxe.

Pfui ! Uitam ce e mai important.. Nu vă aruncați la scări interioare, holuri impresionante.. socotiți-le eficient. Nu dormiți în ele dar vă costă foarte multă încălzire și curent electric. Puneți în calcule eventuale uși DAR atenție, toate spațiile trebuie întreținute.

Viața la sat, într-o curte A TA, îți ostoiește (potolește, saturează,..) acea poftă "psi" de a cumpăra, de a avea totul deodată. Poți trăi bine hrănit și bine informat cu mult mai puțini bani. Îți pasă mai puțin de alții și fixurile lor decât de felul în care evoluează natura, natura din curtea TA.. Viața are alt ritm, nu te presează, nu ești obligat SĂ.. "poți și mâine iar până poimâine nu mai e nevoie ..

19.10.2023
Pe scurt, este vorba despre retragerea de la orașe a celor în vârstă (care nu mai au nicio legătură cu viața agitată și sufocantă din orașe), a celor care-și pot desfășura muncile (lucrările, job-ul) online și a celor pentru care viața la oraș a devenit prea grea, prea complicată - români sau mai puțin români.

La sate este loc acum... dar trebuie creată o variantă eco - socială de viață în care fiecare doritor să-și găsească un fel de exprimare.
calauza
Site Admin
 
Mesaje: 85
Membru din: Sâm Mar 07, 2009 4:17 pm

Înapoi la Acăsică

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori

cron