Bozioru .. studiu de caz

Bozioru .. studiu de caz

Mesajde calauza » Lun Noi 06, 2023 10:25 am

06.11.2023
Bozioru .. studiu imaginar de caz DAR modelul perfectat poate fi utilizat, folosit pe întreaga planetă. De ce să dau 500 lei lunar unui consilier politic când pot să-i dau unui localnic util ?!

... Studiu de caz Bozioru jud. Buzău.

Pe site-ul meu, (http://www.e-calauza.ro), la Buletin informativ, dacă selectați "Bozioru", primiți imediat o prezentare scurtă.

La Idei, pe același meniu, la Bozioru (alfabetic și mereu FĂRĂ diacritice.. ca să fie simplu pentru Google), veți găsi prezentarea acelor LOCALITĂȚI (sate) din componența comunei Bozioru, care prezintă amănunte interesante pentru turism.

Ne interesăm mai întâi de APE (normal) și alegem o echipă (câteva persoane din comună) care se vor ocupa, în principal, de viața APELOR din comună.

Trecem la Terapie (în același meniu.. pentru mine, apele planetei sunt TERAPIE) și le căutăm pe rând... Găsim Bălăneasa (Murătoarea) și cursul, albia acestui râu. De întreg cursul (de la izvor la vărsare (confluență)) se vor ocupa mulți oameni, localnici. Pe teritoriul comunei Bozioru, se vor ocupa numai localnici din Bozioru.. ei vor fi echipa HIDRO.

Acești câțiva localnici (echipă), se vor confrunta cu deșeuri pe care e musai să le recicleze (convertească, schimbe) în elemente utile imediat (lemne, crengi), material vegetal și mâluri (poate energie), pietriș, bolovani (folositori albiei râului dar și localnicilor). Ei, angajații, trebuie să asigure adâncimea albiei (să nu se reverse), calitatea apei, împuierea peștilor zonali, toaletarea malurilor, paza și educația contra eventualelor gunoaie sau deversări de mizerii în ape (poluării apelor) care trebuie preluate și reciclate de o altă echipă.

* nu mă interesează anume ce vor face "cu" (deșeurile, resturile,..) ci să am ordine, curățenie, igiena apelor (vor fi reglementate mai târziu, din mers, atunci când se vor confrunta cu ele și vor trebui rezolvate).

Sunt, mai ales, preocupări sezoniere, fără presiune, deci pot face față.

*****
Următoarea echipă va fi SILVICULTORI care se va ocupa de tot ce înseamnă: păduri, plantări, plantări lizieră de cătină pe lângă căile ferate și șosele (bariere pentru animale și oameni), măsuri anti incendii, toaletări (și în sate), control masă verde, lemn, alte deșeuri, reciclare, control și cipare animale sălbatice, control animale sălbăticite, câini, pisici, zburătoare care nu sunt pe cale de dispariție.
*****
A treia echipa va fi cea de RECICLARE și producție (bunuri sau energie) ... de la care a pornit studiul meu de caz.

*****
Echipa de servicii: electricieni, salubritate, instalatori, sobe (încălzire), apă - canal (fose), epurare, constructori, bancomat (la primărie), medic ambulatoriu (generalist, stomatolog, veterinar), școală, poliție, pompier, poștaș, primăria,..

Toate aceste echipe vor fi BUGETARI cu contract pe perioadă nedeterminată ai ECO - societății (UAT - primăria Bozioru),

Credeți că dacă locurile de muncă vor fi sigure, nu se întorc românii "acăsică" sau nu se stabilesc alții ?!

E un rezumat, o gândire în lucru, voi reveni la text.

29.01.2024 ... din nou, mereu.. n-are reacții adverse dacă ești mereu informat și bine intenționat
Corectez, din când în când e musai..

Am revenit (trec succesiv și obositor de la telefon la laptop (mi-au luat copiii unul mai slab dar al cărui ecran mărește mult.. Nu-mi convine să copiez aici, linkul, sper că l-ați urmărit cu atenție pe FB, poate observați și ce mi-a scăpat mie. De-aia e bună ECO societatea,.. că ne readună din risipirea noastră, în peisaj (la aer), deștept, cu rost... sau, măcar mental.

ECO - societatea mereu, Bozioru din nou.. (reiau comentariul alternativ pentru că aici nu-mi permite diferite sublinieri,.. of ochii mei, of mâinile mele, of destinul meu de voluntar (fraier)).

Urmărind video clipul, ați văzut pașii și ați auzit clar: SPĂLATE ȘI USCATE.

Asta înseamnă multă muncă și resurse care nu pot fi alocate (date de fiecare sat din lume), fiecărui pet .... iată, e vorba din nou despre pet- uri, nu despre TOATE plasticele în care ne scăldăm).

Eu una, am ajuns la momentul în care mă sufoc în noianul de pungi.. m-am săturat să le spăl, să le scurg, usuc, să le separ care miroase (merge la reciclare prin societatea de salubritate) de care nu miroase (merge la reciclare proprie.. gunoi, ambalare produse, cumpărături piață). Câți dintre humanoizi SPALĂ recipientele (cutiile, ambalajele din sticlă, plastic,..) în care cumpără salate, mâncăruri, lactate,.. ?!

Revenim pentru moment la pet-uri pentru că ăsta e subiectul acum DAR, vă rog mult, duceți gândirea către toate plasticele cunoscute. Nu este numai "de voluntar fraier" cum spuneam. E pentru că vă oferă un calm și un somn bun fără eforturi sportive, ceaiuri și pastile chimice, periculoase,... ci vă plimbă mințile deștept, departe de greutățile care vă apasă viața și ne apără tuturor sănătatea.

În pet-uri nu se livrează (comercializează, vând) numai sucuri sau ape... ar fi simplu. Foarte multe sunt folosite la lactate, uleiuri, detergenți.. fiecare cum se descurcă în gospodăria lui. Asta face foarte grea, aproape imposibilă spălarea fără probleme mai mari de poluare, infectare, costuri.

Cum procedăm ? Ce e de făcut ?
După putințele mele, fac slalom printre informații pe YouTube sau canale care i-au în serios plasticul, poluarea, reciclarea,.. ECO - societatea.

În prima fază m-a dus gândul la TOCARE (concasare) pe culori, indiferent de conținutul sticlei sau etichetă, fără să fie spălate. Am auzit (n-am văzut) că e ok și prezența capacului.. c-ar "merge" la tocare împreună, pe culori să fie (hmmm..).

Cine știe mai multe și mai bune .. să împingem binele ?!

Ps. Drept să vă spun, mi-ar place mai mult un butoi, un scaun, o bancă, o casă din plastic (instalațiile și mobilierul ei tot din plastic solid), un panou,... colorate (turnate) într-un amestec de culori și nuanțe diferite.. cu incolor, crem-uri, verniluri,... orice fel de amestec în locul acelor: albastru, verde negru... care-mi biciuie simțurile când trebuie să aleg să le duc acasă. Ar fi mai ușor de fabricat din combinații de culori decât să aștepți material din fix aceeași nuanță. De întreținut, se întrețin la fel, felul în care-ți influențează feng - șuiu' (spiritul, percepția) diferă... solide și rezistente să fie.
Obs. Combinațiile de culori nu sunt indicate în zonele în care trebuie să te ferești de gângănii, insecte, animale periculoase. Acolo trebuie o vizibilitate maximă a tot ce înseamnă mișcare, nou, diferit.. deci culori uni (o singură culoare) și foarte deschise (am observat în India).
calauza
Site Admin
 
Mesaje: 83
Membru din: Sâm Mar 07, 2009 4:17 pm

Înapoi la ECO - societatea

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator