Apele în ECO - societate

Apele în ECO - societate

Mesajde calauza » Vin Oct 27, 2023 6:19 am

27.10.2023
Cu banii recuperați după abolirea și decuplarea politicului, democrațiilor selective, religiilor și birocrațiilor acestora de la bugetele statelor, APELE se vor putea reface planetar.

Tot omul știe că cele mai multe ape vin din munți.. iar când vin,.. VIN ! Și vin cărând cu ele bolovani, pietriș, arbori, cioturi, resturi de construcții, nisip, nămol, gunoaie (deșeuri) ”economice” (resturi de la mai tot ce se vinde sau se cumpără).. toate astea, poartă numele de gunoaie, deșeuri DAR toate acestea se pot transforma LOCAL (pe teritoriul unui sat, localitate) în bunuri sau energie.

Tot omul știe că oricare curs de apă naturală (izvor, râu, fluviu chiar și mările și oceanele) dar și apele menajere sau pluviale (nu mai explic cuvinte, am obosit, aveți dexonline.ro) își crează un făgaș, o mică albie, un loc, un drum, un curs pe care să meargă spre mai jos, să CURGĂ, să se verse, să conflueze cu altele sau să se risipească prin grote, avene sau în pământ pur și simplu alimentând pânza freatică. Dar nu tot omul se gândește că aceste albii (văi mai mici sau mai mari) se COLMATEAZĂ mai întâi natural - adică toate acele pietre, bușteni, bolovani, rădăcini, nisipuri, mâluri,.. se așează, se sedimentează pe fundul albiilor, micșorându-le. Așa că toată acea apă care VINE - cum știe ea - își sapă noi albii sau năvălește prin sate, orașe, pe unde poate.

Este greu să-i creezi canalizare, scump și ineficient. Cel mai simplu este să DECOLMATEZI, să cureți albia de tot ce-o supără, s-o adâncești. Pentru asta nu trebuie să urli la Apele Române, că nu e normal și nici natural. Nu poți angaja toată populația la Apele Române ci fiecare localitate, sat, comună, trebuie să-și folosească localnicii și utilajele ÎN FIECARE AN pentru că albiile se colmatează, se umplu de deșeuri, ÎN FIECARE AN, în fiecare minut.

15.12.2023 ... din nou și din nou și din nou.. până la epuizare..
Pe acest site, la Meniu, am lucrat acum aproape 20 de ani aplicația Terapie .. pentru că, pentru mine, apele planetei înseamnă terapie, termometru, barometru, oglindă, ecografie, hrană, apă, resurse.. Acolo am notat râu de râu, fluviu,.. pe cât am putut, cu localitățile prin care trece, implicit primăriile (UAT-urile). Folosiți denumirile fără diacritice (literele specifice românești).

http://www.e-calauza.ro/index.php?afiseaza=pluta_noua

Am precizat, pe forum (în acel moment) că pot fi puse bariere ecologice ”de-a latul” râului astfel încât să oprească mare parte dintre gunoaie. Barierele alea "dăștepte" pot fi realizate (făcute) din sticle pet de 2÷3 litri (sau alte dimensiuni compatibile dar reciclabile) prin care să treacă o sfoară groasă, împletită bine. Bariera poate fi fixată cu drone închiriate, nu trebuie să puneți oameni în pericol prin râuri, acum există tehnologie.... și, de atunci, aproape lună de lună am zgâlțâit națiunea cu militantismul meu, atitudinile mele.

Punând bariere peste râuri la fiecare comună sau localitate, responsabilizați primăriile din amonte (susul apei, de unde vine râul) de gunoaiele lor .. să și le ridice, să le recicleze... e treaba lor (la fel și întreținerea albiilor). Nu v-ar conveni ca Apele române să angajeze toată populația la întreținerea albiilor râurilor pentru că TOATE se colmatează (se umple cu mâluri, pietre, deșeuri, crengi, gunoaie.. care nu plutesc) cam în același timp, în același fel.

Și, pe bune, nu-mi mai e milă de nimeni pe tema asta - în aproape toate statele lumii sunt români sau alte nații care știu să citească românește, să vorbească românește, să dea exemplu.. iar www și FB ne-a ajutat destul în problema asta.
calauza
Site Admin
 
Mesaje: 85
Membru din: Sâm Mar 07, 2009 4:17 pm

Înapoi la ECO - societatea

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator