ECO - societatea

ECO - societatea

Mesajde calauza » Vin Oct 27, 2023 5:40 am

27.10.2023
Am creat un forum special pentru ECO - societate.

BOZIORU, jud. Buzău - un sat din zona Valea Bălăneasa (Murătoarea) - Subcarpații Buzăului, pe care omulețul de pe Google Maps te lasă să visezi, să construiești, să TE reconstruiești.

Buuun.. fiind o temă presantă pentru mine (timpul acordat de dumnezeire) fac tot ce mă duce Duhul Sfânt s-o prezint, s-o fac înțeleasă, deci i-am dat drumul pe FB. De acolo, Dumnezeu cu mila !

Pentru că ”Moara de plastic din Bozioru” este studiul de caz / începutul ECO - societății globale, îi voi urmări evoluția atât cât pot.. important e s-o urmărească și buzoienii de pe planetă și să-și reconstruiască județul, țara.. dacă mințile lor suferă sau se plictisesc.

31.10.2023
Moara de plastic de la Bozioru jud. Buzău

Se apropie anul de la promisiuni..

Mă gândesc la Bozioru și ECO - societatea.. adică refacerea lumii ca ideal și mod de exprimare pentru care chiar merită să trăiești sau "dincolo de minciună și răutate (prostie) generalizată".

Ați văzut cât de repede dispar din viața noastră (cu ajutorul rețelelor de "socializare") cele mai faine momente, idei, informații ?! Ce rămâne în locul lor ? O zgură poluatoare, un zgomot obositor și nefolositor, un sentiment greu de jar...

Coșmarul de care nu ne putem delimita și suntem obligați să-l "dăm de 3x peste cap" și să-l transformăm în bine este, trebuie să fie, PENSIA. Vrei sau nu, vremea pensiei sau a neputinței vine.. Cei care ne-o vor plăti nouă sau copiiilor noștri sunt COPIII pe care nu-i bagă nimeni în seamă acum.

Nici câinii, nici pisicile, nici porumbeii sau papagalii sau tv-urile sau rețelele.. nu ne vor da o bucată de pâine sau un lemn în sobă înafara celor pe care-i creștem cu grijă și a administrării corecte a planetei de către noi înșine.

Sunt acum off line.. (s-a oprit curentul electric (deci mai tot)) pentru multe ore. Device-urile abia mai prind ...

Am reușit să călătoresc virtual (la cafea, DUPĂ ce mi-am predat fluturașul de consumuri, mi-am întins rufele, curățat aragazul ..) adică DUPĂ ce m-am administrat singură.

Viața = administrare.

Fără administrare, e jale pe toate planurile, pe întreaga planetă.

Și pentru că-mi permit o pauză, reiau o temă importantă din punctul meu de vedere - ECO societatea.

Și reiau cu Bozioru din care aș vrea să facem un studiu de caz online - felul în care ar trebui administrată întreaga planetă.

Sigur, grupuri de inițiativă și de muncă se pot organiza în toate cele 13.000 localități românești sau pe planetă.. să facem schimb de experiență, să vedem ce nu merge, de ce, să deblocăm, să evoluăm.

Cine se încumetă ? Cine se înhamă ? Pe ce post TV să urmăresc sau ce post TV are curajul ?

Cui să mă adresez mai întâi ?

Da, primăria trebuie să fie creierul și motorul acțiunii. De ea depind fondurile sau priceperea până vin fondurile.. dar cine face legătura între acele primării și "mine" ?!

Mai apoi ar fi structura veteranilor de luptă (incorectă) rămași cu dizabilități pentru un timp, a celor marcați de viață la fel. Ei nu trebuie să aibă timp să-și vadă suferința și nu-i mai interesează egoismul, furtul, corupția ci să evolueze la fel ca fiecare dintre ceilalți.
....
Da, există și distracția dar DUPĂ ce ne-am administrat eficient și confortabil viața.
~~~~~~

...în lucru încă...

30.11.2023 Eco – terapia ... printre altele
Să vă dau un exemplu de gândire ECO prin comparație.. cu învârtirea (învârteala) democratico -politico – trăncăneală) în care vor alții să vă țină mințile captive după modelul păcălicios în care vă suciți mințile votând mondial (global, planetar.. sau cum vreți să-i spuneți) această platformă politică (placă turnantă a răului) susținută clasic de trăncăneala mondială, plătită gras din banii voștri și nu numai... nereușind nimic altceva decât să sperați aiurea și să pierdeți timpul în loc s-o aboliți pașnic și să treceți la o societate simplă, simplu de administrat în care banii voștri să poată fi controlați simplu.
Poate că ei mint, poate că nu (eu am și altfel de informații),.. am văzut aseară un documentar pe TV5 monde despre infrastructura turistică din Alpi (construită în jurul schiului) care, din cauza încălzirii globale, a devenit inutilă (părăsită, oamenii nu mai vin..), și ea trebuie distrusă și ............. să elibereze și să curețe peisajul cel puțin. Sigur că discuția se poate duce pe multe paliere (adevăr / neadevăr, interese, resurse, costuri...).
Pentru creier, pentru reconstrucția nervoasă, o luăm de bună, de reală și începem s-o ”tocăm” mărunt înainte de a adormi.
Documentarele astea se cam reiau, unii știu să le caute, să le înregistreze, eu n-am răbdare (dar și mintea mea trebuie întreținută deștept); voi aveți zvâc (cunoștințe, curiozități, abilități..). E bine să porniți de la un astfel de documentar – stimulează teribil creierul chiar dacă e o făcătură.
(apropo´ de creier,.. că uit - mâncați măcar odată la câteva săptămâni un căuș de palmă (100gr) de creier de porc prăjit simplu, cu puțină sare (ACASĂ)). Îl spălați, scurgeți în sită deasă, presărați un pic de sare și puneți în puțin ulei încins și pe o parte, și pe cealaltă... fără făină, fără alte alea... simplu. Mâncați-l cald cu puțină pâine)
Deci.. TEMA (și subiectele ei).
TEMA este ELIBERAREA, REFACEREA PEISAJULUI NATURAL ... ”pentru că”.
SUBIECTELE ... sunt câte vreți: demolarea infrastructurii de schi, demolarea sau convertirea unităților turistice (cabane, hoteluri, restaurante,.. locuri de muncă, posibile afaceri), recuperarea, transportul și reciclarea materialelor.. fiecare își poate găsi aici un moment de respirație, inspirație, poate muncă, pâine, experiență, utilitate, viață.
Dar este o preocupare REALĂ și sunt implicate trei state (în care, biologic, nu avem probleme de imunitate (microbi, viruși..), fiecare cu viziunile, socotelile (calculele) și părerile lui, diferite. Este, deci, o preocupare super pentru creier care te implică sau nu, te poate implica sau nu, DAR folosește educativ, constructiv și reconstructiv creierului obosit de nimicuri și minciuni.. și fiecare își poate declina, conjuga abilitățile (priceperile) într-un domeniu sau altul, uman - nu câinește (adică nu scarmeni și nu plimbi aiurea un câine doar ca să infectezi societatea nevorbind uman, neconstruind oarece ci doar coborându-te la nivelul unui animal).
Mai ales că totul poate fi extrapolat la mii de zone terestre, nu trebuie să ajungi pe lună sau să poluezi pentru asta – dimpotrivă.
Și dacă te pricepi, și dacă nu, mintea se trage în sus, face gimnastică, ”elongații”, un fel de alpinism neurologic, se cațără pe colțuri neștiute, caută, învață, se bucură de una sau de alta.. nu ruginește.
*****

02.01.2024 să luăm de-o pildă...
... că reuși un conațional să mă stârnească.. locuințele neocupate din China și nu numai.

Mereu îmi pleacă mintea spre China și poporul ei disciplinat așa cum e el de disciplinat :roll: Au sute de localități fantomă pentru că oamenii pleacă dintotdeauna spre centrele unde mai găsesc ceva de lucru.

Dacă societatea o cotește ECO și înlocuiește platformele corupte și / sau neproductive (politică, religioasă, democratic- selectivă și birocrațiile lor) cu administrația pură, simplă, digitalizată + proiectul ”acăsică” (cel puțin, deși ar putea implementa și ”responsabilitatea familiei lărgite) ar avea suficienți bani să convertească resursele umane în ECO și să le plătească la ”acăsica” lor, ocupând și administrând astfel și localitățile fantomă. Nu mai vorbesc despre mediu care s-ar curăța, implicit, rapid.

18.01.2024 noi, inutilii..
Foarte mulți dintre noi sunt deja considerați inutili.. Exact cu asta trebuie să luptăm, nu cu bătrânețea.

La noi sunt armele: experiență, școală bună, logică, gramatică, înțelepciune, timp, răbdare, rezistență..

Nu încetați să lucrați (cu mintea și puținul fizic) pentru curățarea planetei copiiilor și nepoților voștri, și a aerului vostru.

Toți aceia care produc sau folosesc INUTIL plastic în ambalaje sau produse trebuie să se re tehnologizeze spre colectare și reciclarea produselor lor sau / și folosire și să plătească supra pentru poluarea cu produsele lor.

ȘTIU că alături de noi și nu numai, viața oamenilor a  ajuns nimic: ba războaie, ba poluare, ba jucării cosmice care înghit bugetele statelor în loc să le producă hrană și adăpost... ȘTIU.

Noi putem doar milita și ne putem ruga pentru pace și pocăirea lor.

Până atunci, să continuăm munca noastră de furnici în a curăța planeta DUPĂ NOI, pentru că noi am fost generația care a produs și consumat cantități inimaginabile de plastic.

Tatăl Ceresc, Dumnezeul unic, va decide.

19.03.2024 Taine mânăstirești

MUNCA, SIMPLITATEA, AERUL.. ECO - societatea.
calauza
Site Admin
 
Mesaje: 85
Membru din: Sâm Mar 07, 2009 4:17 pm

Înapoi la ECO - societatea

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator