Bozioru .. studiu de caz

Bozioru .. studiu de caz

Mesajde calauza » Lun Noi 06, 2023 10:25 am

06.11.2023
Bozioru .. studiu imaginar de caz DAR modelul perfectat poate fi utilizat, folosit pe întreaga planetă. De ce să dau 500 lei lunar unui consilier politic când pot să-i dau unui localnic util ?!

... Studiu de caz Bozioru jud. Buzău.

Pe site-ul meu, (http://www.e-calauza.ro), la Buletin informativ, dacă selectați "Bozioru", primiți imediat o prezentare scurtă.

La Idei, pe același meniu, la Bozioru (alfabetic și mereu FĂRĂ diacritice.. ca să fie simplu pentru Google), veți găsi prezentarea acelor LOCALITĂȚI (sate) din componența comunei Bozioru, care prezintă amănunte interesante pentru turism.

Ne interesăm mai întâi de APE (normal) și alegem o echipă (câteva persoane din comună) care se vor ocupa, în principal, de viața APELOR din comună.

Trecem la Terapie (în același meniu.. pentru mine, apele planetei sunt TERAPIE) și le căutăm pe rând... Găsim Bălăneasa (Murătoarea) și cursul, albia acestui râu. De întreg cursul (de la izvor la vărsare (confluență)) se vor ocupa mulți oameni, localnici. Pe teritoriul comunei Bozioru, se vor ocupa numai localnici din Bozioru.. ei vor fi echipa HIDRO.

Acești câțiva localnici (echipă), se vor confrunta cu deșeuri pe care e musai să le recicleze (convertească, schimbe) în elemente utile imediat (lemne, crengi), material vegetal și mâluri (poate energie), pietriș, bolovani (folositori albiei râului dar și localnicilor). Ei, angajații, trebuie să asigure adâncimea albiei (să nu se reverse), calitatea apei, împuierea peștilor zonali, toaletarea malurilor, paza și educația contra eventualelor gunoaie sau deversări de mizerii în ape (poluării apelor) care trebuie preluate și reciclate de o altă echipă.

* nu mă interesează anume ce vor face "cu" (deșeurile, resturile,..) ci să am ordine, curățenie, igiena apelor (vor fi reglementate mai târziu, din mers, atunci când se vor confrunta cu ele și vor trebui rezolvate).

Sunt, mai ales, preocupări sezoniere, fără presiune, deci pot face față.

*****
Următoarea echipă va fi SILVICULTORI care se va ocupa de tot ce înseamnă: păduri, plantări, plantări lizieră de cătină pe lângă căile ferate și șosele (bariere pentru animale și oameni), măsuri anti incendii, toaletări (și în sate), control masă verde, lemn, alte deșeuri, reciclare, control și cipare animale sălbatice, control animale sălbăticite, câini, pisici, zburătoare care nu sunt pe cale de dispariție.
*****
A treia echipa va fi cea de RECICLARE și producție (bunuri sau energie) ... de la care a pornit studiul meu de caz.

*****
Echipa de servicii: electricieni, salubritate, instalatori, sobe (încălzire), apă - canal (fose), epurare, constructori, bancomat (la primărie), medic ambulatoriu (generalist, stomatolog, veterinar), școală, poliție, pompier, poștaș, primăria,..

Toate aceste echipe vor fi BUGETARI cu contract pe perioadă nedeterminată ai ECO - societății (UAT - primăria Bozioru),

Credeți că dacă locurile de muncă vor fi sigure, nu se întorc românii "acăsică" sau nu se stabilesc alții ?!

E un rezumat, o gândire în lucru, voi reveni la text.

În lucru..
calauza
Site Admin
 
Mesaje: 72
Membru din: Sâm Mar 07, 2009 4:17 pm

Înapoi la ECO - societatea

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron