Responsabilitatea familiei lărgite

Responsabilitatea familiei lărgite

Mesajde calauza » Mie Oct 25, 2023 11:59 pm

26.10.2023

.... pentru că NU cerem aprobarea statului nici la căsătorie, nici la zămislirea copiiilor și pentru că a cam "înțărcat Bălaia" planetară iar gospodarii trebuie să-și facă ordine în ogradă.

Bălaia fiind "vaca de muls", bugetele statelor.

Familia nu este printre cele 10 Porunci dumnezeiești. Dumnezeu Tatăl ne-a creionat niște direcții de evoluție - a ȘTIUT. Și nu, omul nu e făcut după chipul și asemănarea Dumnezeului Tatăl (unicul, Creatorul) ci a fost creat pur și simplu (teorii sunt multe, n-am fost niciunii acolo când s-a întâmplat, credem, pur și simplu ce vrem. Iar dacă în 2023 mi se aruncă ”blasfemie (!)” după mii de ani în care religia s-a acoperit cu crime ceas de ceas, eu mă dau de 3* peste cap și le caut sub diferite forme - tuturor religiilor - averile (sau las diavolul, patronul banilor și recuperator specializat și crud).

Religiile și nu numai, acum depășite de lăcomia globală (indiferent de forma  de organizare ENUNȚATĂ) au constatat că, pentru un control oarecare al societății și pentru sănătatea ei, este mai corectă organizarea pe celule familiale. Este (era) mai ușor pentru o familie să evolueze (bărbatul prelua femeia lipsită total de drepturi și șanse) și se descurcau împreună. Prunci erau oricum dar vai lume cum..

Nici acum femeile singure (nici bărbații) nu se descurcă dar mimează.. pentru că e cumplit să n-ai lângă tine un reazem iar nevoia scoate ghearele sub multe forme.

- RESPONSABILITATEA FAMILIEI LĂRGITE –

Au trecut patru ani de la prima mea atitudine publică (FB,..) despre această temă cu sute de subiecte și mii de interpretări (în aceeași limbă). Sigur, sunt multe rânduri dar nu repetitive, nu scriu pentru număr de cuvinte, semne (bani) ci să ostoiesc (liniștesc) minți, suflete și trupuri – pe cât pot.

Observ de multe zeci de ani și judec în felul meu suferința sub multe aspecte, îi caut cauze, efecte, exprimări și rezolvări. Tema este despre suferință în general, despre faptul că NU statul, nu Dumnezeu Tătăl (unicul, Creatorul) sau ”alții” sunt vinovați ci familiile lărgite, neam de neamul lor – cam cum scrie în Biblie, puține s-au schimbat pe formă, ba chiar și spre fodul îmbrăcat, ascuns sub mulțimea figurilor de stil ci interpretările și traducerile alfabetizaților (acum aproape cunoscători) ne pun în opoziție, gata să ne scoatem ochii pentru un cuvânt sau interpretarea lui.. (Matei 10, 34).

Așa cum ÎNCĂ gândesc eu familia lărgită, ea este formată din: soți (soț (bărbat), soție (femeie)) – foști sau actuali și dacă au copii împreună și dacă nu), copii peste 18 ani, părinți, socri, unchi, mătuși (peste 18 ani, când devin conștienți de sine și de suferințele lor și ale celor dragi).

Unii suferă ACUM, personal; alții-și plâng copiii dispăruți; alții-și plâng copii bolnavi incurabil; alții-și plâng dizabilitățile; alții-și vând viitorul ca să-și păstreze părinții în viață,.. Unii râd de alții iar dracul de toți, pentru că numai azi nu-i mâine, când îi ajunge durerea și îi îngenunchează.

Pentru fiecare, durerea lui e cea mai mare !.. fie că e fizică, psihică, filozofică.. dar o vorbă veche spune: ”meritați tot ce vi se întâmplă” (pentru cunoaștere sau pentru plata păcatelor, facturilor vechi sau străvechi) dar nimeni nu scapă dacă trăiește destul..
De la un capăt..

Mulți dintre cei care sunt victime - în țara noastră sau în lume - fac parte din familii care:
- nu au plătit niciodată nimic statului dar VOR ajutor de la societate (stat) deși au participat activ și conștient la corupția de tot felul sau la criminalitate.
- fac (au făcut) parte din familii care au plătit impozite statului dar au participat activ și conștient la corupția de tot felul sau la criminalitate.

În socialismul dictatorial ceaușist (socialism cu clase sociale privilegiate vegheat de dictatura organelor represive) statul făcea adăposturi pentru categorii de nevoiași în care aceștia primeau o zeamă, un acoperiș, un duș, un pat, ceva aspirine. Unii (Dumnezeu să le aprecieze interesele) au criticat aceste adăposturi până la desființare – nu pentru a îmbunătăți sistemul ci pentru a-l ”privatiza” a-l lua sub aripa lor ”ocrotitoare” cu tot cu buget. Acum, supraviețuitorii sunt pe străzi sau cine știe pe unde sau dacă mai sunt iar ”binefăcătorii” le aruncă un ceai sau o pătură (dar stâng cu ”grijă” donații).

Reiau gândirea pentru o lume un pic mai bună.

Biblia spune: ”Că fărădelegea mea eu o cunosc şi păcatul meu înaintea mea este pururi”. În zadar vi se spune că veți fi iertați.. este numai o vânzare de speranță, de iertare – toate cele (rele sau bune) sunt doar cronometrate de ceasul ceresc, Inteligența Supremă - Dumnezeirea.

În zadar umblă oamenii să-și răscumpere păcatele căci ele nu vor fi niciodată iertate – o spun cărți din toate religiile, spiritualitate sau morală universală. Lanțul păcatelor pe care fiecare și le cunoaște destul de bine se tot strânge generație cu generație, familie cu familie, om cu om iar la un moment dat se produce ”accidentul” și într-o familie apare o nenorocire (sub diferite forme) care pune toți membri familiei la pământ. Dumnezeu nu poate fi ”cumpărat” și nu ”bate” ci ia mâna de pe tine și te lasă în chinurile faptelor tale (diavol). Totul se plătește PE LUMEA ASTA…. că taaaare-ar fi ușor să plătim pe-o altă lume, în altfel de monedă.

*****
Este vorba ca fiecare membru de sânge (ADN) sau alianță al ”accidentului” (persoana, copilul sau adultul care cade sub incidența pedepsei) să contribuie cu o sumă fixă din venitul personal, ajutor fizic, asistență de-a lungul vieții celui pedepsit sau pe timpul în care acesta este în imposibilitatea de a-și câștiga singur pâinea și să răspundă pentru oricare deviație a unui membru din familia lărgită.

Sigur, nimănui nu-i convine să i se ia din venitul personal sau să cedeze din timpul lui pentru a-și ajuta o rudă aflată în nevoie - și asta ani la rând. Știe toată lumea că, la un mare necaz, de cele mai multe ori familia se destramă din cauza suferințelor și a nevoilor suportate diferit. De ce să nu ajute familia lărgită familia aflată în nevoie ?
Reiau: câți oameni ar renunța, de bună voie (nu mai vorbim de conștiință), la o ”zeciuială” din venitul personal ca să ajute un membru al familiei lărgite și câți s-ar reuni, din proprie inițiativă, pentru a ajuta o familie sau un membru să ia o hotărâre bună sau o cotitură în viață ?

De ce să avem oameni ai străzii sau copii orfani sau copii săraci dacă există posibilitatea ajutorării – printr-o înțelegere – a acestor cazuri într-o familie lărgită ? Nu este normal ca un copil să fie confiscat de o entitate și plasat într-un mediu ostil dacă familia lărgită îi oferă condiții bune de viață și evoluție în mijlocul ei.

De ce să existe teroriști sau posibili violatori dacă familia lor lărgită poate fi făcută responsabilă pentru cazurile din familia lor ? Nu eu știu și nici poliția nu poate ști că există acolo un pericol dar membrii familiei lărgite ȘTIU că au o problemă. Ei trebuie s-o rezolve sau s-o raporteze autorităților pentru ca societatea să nu fie lovită. Astfel / aștfel, poate fi făcută responsabilă, se poate retrage cetățenia și pot fi expulzați cu toții. O asemenea lege ar înfrâna acțiunile ciudaților.

Un violator sau un ucigaș nu distruge o singură persoană – el ucide pe mama victimei, distruge acea familie care nu-și va mai reveni niciodată. De ce să nu fie responsabilizată familia ciudatului ? Societatea a născut și educat întru rele un asemenea individ sau familia ?

Efecte:
- REFACE și responsabilizează națiunea și familia spulberate de consumism și egoism;
- AJUTĂ sute de mii de femei – mame + sute de mii de copii orfani + sute de mii de copii cu dizabilități + sute de mii de români cu grave probleme de sănătate + sute de mii de mame singure + sute de mii de copii abandonați + ajută persoanele fără adăpost + ajută statul (pe care-l degrevează de probleme punctuale (statul putându-se ocupa de politici mai largi) + bătrâni pe care familia nu-i mai dorește + eficientizează depistarea problemelor psihice și virtual teroriste și clarifică abordarea lor;
- ROMÂNII nu trebuie să se mai împrumute la bănci sau să cerșească la stat pentru nevoi speciale pentru că, în cazurile lor, nu mai pot returna împrumuturile.

Pentru că familia lărgită este o entitate dinamică (se schimbă permanent, secundă de secundă) și nu poate fi supravegheată de stat prin instituțiile lui și nici n-ar fi eficient sau corect să încovoiem statul cu sarcini sau cheltuieli inutile și imposibil de evaluat, efectele ”înțelegerii” vor fi activate (declanșate) de un aparținător, asistenți sociali (responsabili prin salariul bugetat pe care-l primesc), societate,.. în momentul în care apare ”necesitatea”, ”accidentul”.. printr-o cerere la asistența socială locală sau printr-un mecanism mai deștept pe care, acum, eu nu-l intuiesc.

Ca să nu existe confuzii, amintesc de o eventuală ”necesitate” care nu se poate încadra în responsabilitatea ”familiei lărgite” ci numai în responsabilitatea familiei proprii: cazul în care o domnișoară hotărăște – de una singură - să nască un copil înafara căsătoriei doar pentru că așa vrea, pentru avantaje materiale sau de altă natură. Un copil nu este o monedă de negoț ci este un lux – un copil este motorul societății. În acest caz, domnișoara își asumă viitoarele probleme sau necesități. Dacă un om îți refuză calitatea de soție… nu știu ce altceva mai contează.

25.01.2024 priorități
Uite aici depresie și dramă, neamule ! Nici nu știu la care temă ar fi mai potrivit să postez..

https://basilica.ro/ajutor-consistent-p ... in-brasov/

Sute de copii români și nu numai care au nevoie de FAMILII, nu numai de bani.
Sunt sute de astfel de entități care ajută copii dar nu asta e soluția... că, dacă iei în calcul numai încălzirea acelei comunități...

Familia lărgită e prima soluție:
Responsabilitatea familiei lărgite .... https://www.e-calauza.ro/forum/viewtopi ... 134&t=2423). Aici, mai sus.

Familia lăsată de Tatăl Ceresc, cu mamă și tată; familia  pe care unii s-au străduit s-o sfarme și s-o risipească din vechime și până azi sub multe închipuiri - virtuale și materiale - și pentru care au primit pedepse planetare de la Tatăl Ceresc,.....
.... este a doua soluție.

Exact asta trebuie să fie datoria de bază a oricărui prelat din oricare religie (mai ales bugetat, cu bani de la stat..).. re - facerea familiei fiecărui copil de pe planetă.

Prozelitismul și semantica (puterea de convingere a cuvintelor, manipularea întru vânzarea / distribuirea adevărului și intereselor contra cost) au luat sfârșit odată cu internetul, rețelele de socializare și averile nesimțite ale unor bugetari.

Vanitățile de grup, cerbicia cu care au "luptat" pentru monopol religios, cinismul cu care au ignorat - anume - toate celelalte culte religioase din țară CHIAR dacă toate, în lume, luptă pentru aceleași valori morale: pace și familie... au dus la eșecul referendumului pentru familie și oroarea planetară, diavolească ce a urmat și-și continuă planurile infecte.

Iar pe noi, fraierii, idioții utili,.. au exersat trezirea, deșteptarea din ceața religiilor cinice, strict materiale și înțelegerea CREDINȚEI în unicul Dumnezeu, Creatorul, Tatăl nostru.

Acum, 'geaba ! Bugetarii trebuie să aducă servicii de specialitate SOCIETĂȚII iar refacerea familiilor copiiilor este prioritatea cultelor.
calauza
Site Admin
 
Mesaje: 83
Membru din: Sâm Mar 07, 2009 4:17 pm

Re: Responsabilitatea familiei lărgite

Mesajde calauza » Vin Oct 27, 2023 3:08 pm

27.10.2023
Am început (încercat) cu trei ani în urmă un tip de rețea de familie lărgită care să fie activată la nevoie - o rețea umană pentru că cele "miloase" au demonstrat..

Începe cu mamele.

Oricare mame: mamele bătrâne, mamele mature, mamele tinere. Mamele sunt primele care au nevoie de protecție pentru pruncii lor și pentru ele dar și pentru soți de-a lungul vieții lor. Și bărbații au nevoie de această ”rețea” pentru că habar n-au când poate da răul peste ei iar faptul de a nu mai putea munci și întreține familia dar și pentru a-și crea o nouă șansă pentru mai departe este destul de mobilizator. Ar fi reluarea conștiinței de familie într-o nouă ipostază – eficiență.

Studii de caz (dinamic, repede schimbător oricum):
EU – sunt mamă, bunică dar sunt și persoană vulnerabilă ca oricare. Ce am eu ? Ce ”mai” am eu ? Un soț, doi copii majori căsătoriți, trei nepoți minori. Nu mai am părinți sau frați deci pe partea asta s-a terminat rețeaua. Prin urmare, singurii care pot contribui – fiecare cu 10% din venit – sunt: soțul, doi copiii + doi soți ai copiiilor (pentru că vor beneficia de moștenire sau au beneficiat deja de sume importante care pot fi dovedite). Am deci, în rețeaua mea, 5 persoane care vor contribui fiecare cu 10% din venituri în cazul în care dă peste mine răul,.. nu moartea este răul cel mai mare pentru bătrâni.
Eu aleg, la vârsta și voința mea, eutanasierea umană în cazul răului, apoi incinerare. Dacă cele 5 persoane nu reușesc să-mi îndeplinească dorința (lipsa legislației și a infrastructurii, costuri prea mari și lipsă legislație să mă transporte într-o țară în care se practică, lipsa banilor..) vor trebui să se pună de acord pe varianta mea ”legumicolă”. Astfel, pensia mea + venitul din cele 10% de la fiecare dintre cele 5 persoane crează un buget suficient care să-mi asigure un azil civilizat iar ei să-și trăiască viața liniștiți sau să-mi îndeplinească totuși dorința de bun simț al oricărui individ ajuns în stare de legumă (care terorizează totul în jur de la stat la familie (care nu se mai poate administra singur: nu mai poate merge singur, nu se mai poate spăla singur, nu maipoate mânca singur,.. )).

La fel, soțul meu. El mai are un frate căsătorit cu un copil matur (3 persoane) + eu (1 persoană) + 2 copii maturi căsătoriți (4 persoane) = 8 persoane care vor contribui la o stare de necesitate + pensia personală este o situație care nu isterizează pe nimeni.
Nepotul – are: 2 (părinți) + 4 (bunici) + 4 (unchi maturi) + 4 (verișori minori) = 10 persoane care pot contribui pentru ca el să se administreze (școli, tratamente, nevoi speciale) sau să poată fi administrat (sună rece dar asta e și trebuie rezolvată) în cazuri extreme.

Nepoata: 2 (părinți) + 4 (bunici) + 2 (unchi) + 1 (var minor) = 8 persoane care….

Și ”eu”, și ”soțul” putem crea rețeaua.
Copiii noștri, la rândul lor își crează rețeaua. Totul se clădește în jurul CNP-urilor după care poți găsi persoanele la o adică dar și pentru că ele anunță majoratul unora, decesul altora. Cu rețeaua administrativă e greu sau imposibil de lucrat (protecția datelor) dar declarațiile cu acte ale familiei e ok. Nu e simplu decât pentru o familie clasică. Atunci când din căsătorii succesive se nasc mai mulți copii, pentru fiecare copil intervin alte informații (CNP-uri)……………..

Fiecare individ este interesat să-și pună pielea la adăpost – atât cât poate.
Mulți români au rudele peste graniță, este greu – dacă nu există conștiință – să aplici legea ”afară”. Simplu ar fi doar dacă persoana aflată ”afară” și-ar da seama că i se poate întâmpla exact aceeași problemă la un moment dat, nimeni nu va sări să ajute și e mai bine să aibă această rețea (bancă) naturală de ajutor fără comisioane.

Îmi pare mult mai uman decât asigurarea de viață..
calauza
Site Admin
 
Mesaje: 83
Membru din: Sâm Mar 07, 2009 4:17 pm


Înapoi la Responsabilitatea familiei lărgite

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron