05.10.2024... uitându-ne-napoi,..
.... pentru că încă putem, se pare că, într-adevăr, anul 2000 a fost un sfârșit de lume..
Iaca, de atunci, trăim o lume întoarsă pe dos "din vorbe" (scrise sau vorbite) în ciuda realităților și descoperirilor deștepte.. iar schimonoselile, cruzimile și uciderile de semeni (oameni) sunt diabolice, diavolești și par a nu mai impresiona pe nimeni altfel decât ... media (presă, tv, cinema,..) pentru fracțiuni de secundă după care maimuța vremii-și râde de noi fără efect (măsuri, reparații, schimbări pozitive pentru OAMENI, ... nu pentru jivine nefolositoare).
Uneori, semănăm cu niște bile, numere, bule (loto) care se izbesc unele de altele, suflate fiind de o boare, în încercarea lor de a depăși limitele bulei în care au fost rostuite acolo,.. în evoluția lor de câteva secunde, pentru a produce o emoție oarecare.
04.10.2024 se poate ?
Se poate să fii femeie, fiică, nepoată, soție, mamă, bunică și să susții persoane care au ucis, care susțin violența (sub toate formele ei "culturale" (sport, artă, distracție, instruire, literatură..)), producerea de arme, înarmarea, războaiele (ucideri de semeni) indiferent de "motivație, argument, interes,.." ??
Dacă îngăduim - prin oricare fel (acceptare, toleranță, susținere, necunoaștere, inconștiență, interes...) - să nu ne mirăm că nu se schimbă nimic în bine și pace în lume. Dacă ”fiul tău” îl lovește pe ”fiul meu” în joacă, în sport, în film, în război.. îmi rezerv atitudinea ”ferească-i Tatăl ceresc, unicul Dumnezeu, pe puii mei ! Voi ce atitudine vă rezervați ?!
01.10.2024 uneori, ciclic..
Omenirea-mi pare, uneori, cam "canibală"..
Indiferent de rasele create de Dumnezeu, religiile sau bulele sociale create de oameni (persoane),.. aceștia se mănâncă între ei - specie cu specie - fără o gândire, eficiență sau ceva.
Da, poate drăcește, pentru profit, interese, BANI. Și ce fac cu ei ? Se ronțăie unii pe alții în continuare de... kiki.
Nu vi se pare ciudată "înțelepciunea" ? Faptul că ne "auzim" părinții, bunii și străbunii abia după ce nu mai sunt iar până atunci îi terciuim în funcție de specie ?
30.09.2024 Octombrie !..
... e cea mai frumoasă lună în România, cu cel mai pur aer ... dar nu intrați în chei, defilee, peșteri.
Sunt suficiente admirația, mulțumirea și respectul pentru acest dar..
(... spunea și dl Prof. Marcian David Bleahu dar pe atunci traficul rutier, asfaltul, betonul și mâzga reflectorizantă nu amenințau viața în întregul ei)
29.09.2024 atenție !
Nu cumpărați produse (de orice fel) dar mai ales alimentare și mai ales lactate ambalate în sticle (din plastic mai ales) fără să aibă etichete de calitate, producător, date de producție și /sau expirare.. Cei pe care ”mai ieri” îi consideram cumva omenoși, s-au preschimbat în persoane și vând ”lapte la imprimantă” bizuindu-se pe vechea simpatie..
Nu că etichetele n-ar putea fi măsluite dar faptul că, de la vlădică - la opincă, AM PERMIS nelegiurea cu un zâmbet tolerant ne-a adus unde ne-a adus și mârâim în zadar - ne-am infectat și înstrăinat țara.
28.09.2024 despre poluarea..
.... de tot felul ...
1 televizor în casă adună familia .. 2 televizoare în casă rupe familia și poluează.
Declinați, conjugați percepții și fapte în legătură cu orice dar începeți cu telefoanele..
25.09.2024 inginerii sociale închipuite ?
Da, dincolo de aventură și "acțiune" asumate nebunesc.. de la cratiță par:
▪︎amestec în treburile interne și internaționale ale unui stat străin; a tuturor statelor lumii "pentru că";
▪︎națiunile care s-au implicat de bună voie în chestii păguboase pentru întreaga planetă;
▪︎trafic, import export de arme, minciună generalizată, terorism, moarte;
▪︎trafic de instabilitate și inflație statală internațională;
▪︎poluare și degringoladă socială și de mediu;
▪︎indisciplină socială și politică;
▪︎sărăcirea intenționată și plină de dispreț a populațiilor pentru feng - șuiu' unor "prețioși ridicoli" pentru că așa vor ei să întrețină niște stări și preocupări artificiale dar / și criminale în numele unui bine arbitrar;
▪︎minarea oricărei politici interne de dezvoltare care se bazează pe resursele lui umane;
...... adică balamuc internațional în numele unor preocupări artificiale păpătoare de bugete infernale controlate / necontrolate de.. "ciorapi".. și multe aventuri și cuvinte "meșteșugite" SF (științifico fantastic) pe spinările celor care se chinuie să ducă (împingă) civilizația spre mai bine general.
Alături de putregaiurile drepturilor, apărătorii muștelor și birocrațiile puturoșilor de toate felurile, invențiile a ORICE care mișcă moartea în lume și condamnă la moarte generații de milioane de oameni nevinovați și PRODUCĂTORI de bunuri, hrană, viață.. totul e un balamuc pavoazat cu fițe de eroi mondiali romanțati - ferească-ne Tatăl Ceresc să ne mai pierdem viețile, timpul și banii ȘI pentru această nimicnicie ucigașă de oameni și resurse.
Drum lin Pavel Coruț, - "oameni de știință" (cum îți plăcea să numești bula) - mulțumesc pentru lumină.
'geaba se chinuie unii să facă pace, mediu, dezvoltare, bine internațional cu asemenea subteraneități.. întreg folclorul și ura endemică planetară au rădăcini udate cu sânge proaspăt mereu.... alimentat de lăcomia și părerea de sine a unui lot de "mercenari"... că doar atâta sunt, vorba șefei mele cea cu picioarele pe pământ.
Hai, la muncă în ECO societate.. că-i mai bună decât toate.
Refren: 10 cărți ți-am cumpărat, citit și răspândit "om de știință", scriitor și autor care ai fost tu în mintea ta,..".. ca și de la Maugham de la care am citit vreo 20.. și 10 de la "dâmbovițeanu" (care se credea alt dumnezeu) și pentru efectele cărora am avut nevoie de rugăciuni mânăstirești să scap de chestii ...... ca să pricep PROFILUL banilor circulați, funcțiilor și responsabilităților unor bule sociale super bogate fără să miște vreo rădăcinuță sau o piuliță pentru țară și popor... dar cu gură mare, prezență pe sticle și abureală servită pițigoilor asemenea mie.
Nu, nu citiți decât STRICT ce aveți nevoie pentru instruirea voastră imediată.. în rest . trăți-vă viața. Lăsați lacomii să se citească între ei și să râdă unii de alții cum știți deja.
23.09.2024 haoleo ! Mă fac profaileriță..
.. dacă numai atât ați perceput din lupta în cușcă și susținerea lu' tataie...
19.09. 2024 ”pentru că” (mi-a fost dat privilegiul de ”a băga de seamă”)...
... și pentru că e bine ca, înainte de a vă alimenta complexe de inferioritate în plus, să verificați: forme, ambalaje, bule, trăncăneală,... felul în care sumedenie de regi, prinți și cerșetori au fost furați sau schimbați până la ultima lor ”actualizare”. Ei nu sunt ce spun că sunt ci imagini ale unei piese cu foarte mulți bani și ”scheleți” în dulapuri, băieți și fete de gașcă, temporar (pentru un timp, până se termină rolul), cu fițe. (autocorectul e mai tare decât mine)
Circulă între tineri teoria că, dacă unul din generație (neam) face, printr-o șmecherie financiară sau acumulare financiară (BANI, mulți bani) AVERE, își depășește clasa socială, evoluează (și el dar mai ales urmașii săi).
Ar fi bine să citească, recitească sau revadă toată arta și istoria mondială începând cu monarhia.. că sunt doar "jocuri de glezne", scenarii întreținute, bule false bazate pe lăcomie, crimă și jaf de-a lungul timpului.
Venim cu toții din aceeași "bulă", evoluăm oarecum și pierim la fel.
(apreciez definiția folclorică de ”bulă” care spune mai mult și mai îndeaproape despre categorii umane, sociale)
Da, pot cumpăra blazoane, funcții, demnități, joburi, chestii.. adică "forme, ambalaje, etichete". Fondul de mârlan, mitocan, mahalagiu sau țoapă / țopârlan,.. (indiferent de gen sau școală) nu se schimbă.. doar se preface temporar... și la oricare înțepătură se revarsă - de obicei public - spre aducere aminte că ne tragem dintr-aceia cu o cârpă de jur împrejur și numai clima și spiritualitatea (bună sau rea) ne-au cizelat (șlefuit)..
Tatăl nostru, Dumnezeul unic (Dumnezeirea) împreună cu echipa adversă nu ne lasă să păcălim veșnic ci ne țin în frâu organizați în "bule" .. un fel de clase sociale materiale bazate pe averi și coordonate comportamentale în cadrul acestor mii de bule.
Suntem aceiași de acum milenii.. doar fițele ne deosebesc temporar.
Studiați cazuri reprezentative din fiecare bulă invidiată, privilegiată sau disprețuită. Pe fond, nu e nicio diferență și timpul o demonstrează.
Rămân doar faptele... 'geaba averea, ' geaba numele sau rangul.
PACEA, politețea, educația și FAPTELE rămân peste timp.. nici numele nu mai contează (vedeți Biblia).
Dacă emoțiile n-ar fi atât de puternice, ai putea crede că suntem doar marionete între dimensiuni. Faptul că infectăm planeta, DEOPOTRIVĂ, folosindu-ne de inteligență și lăcomie este dovada că respirăm, existăm, suntem persoane.
Certificatul de OM e cu totul și cu totul altceva.
Dacă mai există filmul Luana.. revedeți-l (cu folclorul de final: "'așa s-au născut șatenii"), extrapolați și urmăriți totul din unghiul acesta de vedere... e relaxant.
15.09.2024 digitalizare sau hărțuire psi
Nu știu cum administrați personal "notificările" (retorică) dar eu le resimt ca pe o hărțuire..
Telefonul cu zecile lui de notificări (pe care le-am redus pe cât am putut); absolut oricare entitate media are comportament de caracatiță (cel puțin) dar unele devin șerpi constrictori de-a dreptul.. e greu să faci o filtrare, să nu pierzi lucruri importante pentru tine.. iar eu am timp.
Mă întreb cum se descurcă ceilalți.. sau de ce percep eu lucrurile astfel.
Am avut o relație de vis cu "fosta". Nu credeam că se complică într-atât în numai un an de "digitalizare".
14.09.2024
Tipuri de educație, percepții..
Pe ”vremea mea”, un cadou era un cadou, ambalat expert sau simplu, era mai întâi un gest și mai apoi o valoare sau un simbol.
Adrisantu´ (cel care îl primea) nu era obligat să-l desfacă pe loc.. Mai întâi pentru că deranja desfășurarea evenimentului iar pe vremea aceea eram destul de stricți cu desfășurarea, timpul..; mai apoi ”pentru că” (puneai în situații jenante și pe cel care dăruia și pe adrisant; se creau situații jenante în momentul în care se trezea cu 3 mașini de tocat sau chiloți în fața tuturor; oarecine nu avea bani decât pentru o scrumieră dar era un invitat prețios..). ”Adrisanții” își contabilizau cadourile la spartu´ târgului (evenimentului).
Acum, cică e musai să deschidă cadoul în fața ta, în văzul tuturor, ca să fie sigur (dăruitorul) că nu va da altcuiva cadoul tău; să-i vezi / să-ți vadă reacția și ipostazele de perfecționare ale prefăcătoriei) că-ți place sau nu, dezamăgirea în paralel..
Eu sunt pentru prima variantă care, mult timp, a făcut posibilă ecologia și respectul față de tot.. puteai dărui la rândul tău în familie, evitând infectarea planetei, respectând pe cel căruia îi dăruiai, acela păstrându-și puținii bani pentru chestiuni necesare. Apoi pentru evitarea unui moment jenant pentru toată lumea doar ca să ”ai tu controlul” asupra cadoului tău.. de fapt,.. să ai impresia că deții controlul… nimeni nu deține controlul decât temporar și în mic.
Nici marii miliardari nu dețin controlul.. câți sau care dintre ei își reciclează produsele, dejecțiile și deșeurile ? Cu toți bani lor, infectează planeta secundă de secundă. De ce să fiu eu supărată pe neputințele mele ?!
A murit jena sau s-a transformat în nerușinare ?!
09.09.2024 "religia mea"
Da, am mai chibzuit asupra subiectului, l-am mai ”periat” (editat: completat, clarificat, corectat.. armonizat acolo unde chiar nu părea să exprime ce trebuie,..), e Duminică, îl postez din nou.
Ingineriile sociale străvechi, poate chiar religiile, au jonglat cu ziua Domnului, Tatăl nostru prin calcule bizare, numai de ei știute..
Din Biblia creștină reiese Sabatul.. deci tot calcul religios pentru că Bibliile au fost scrise de oamenii puternici ai timpurilor (Sabat / Sâmbăta care a fost împins în lumea strict materială spre Duminică .. poate a contribuit și denumirea).
În timp, a fost recucerită Sâmbăta dar strict economic, material, care a determinat infectarea planetei și deșănțarea umană prin consumerismul nebun.. (argument: la sat NU AI ATÂTEA NEVOI, FIȚE)..
Da, nu dorm.. E ora 01.00, 10°C afară și nu dorm chiar dacă n-am dormit după amiază. Mă apasă gânduri pe care nu le vreau în mintea mea.. Iar unul obsedant, pe care l-aș "pasa" cu tot dragul (să fac loc unor necesități) e că.. dac-aș mai trăi 10 (zece) ani - întreagă la minte și la trup - aș întocmi Biserica (religia) Dumnezeului unic, Creatorul, Tatăl nostru .. fără vreo tangență (legătură, atingere) cu banii, ritualurile, hramurile și alte alea care să oblige oarecum, oarecând.. iar timpul și resursele umane rămase (fără obiectul ”nemuncii” prestate cu mare râvnă și țâfnă) să-l oferim planetei lui Dumnezeu Tatăl, apelor, ecologiei .. implicit omenirii.
Au încercat persanii.. Bahá'í.. la un moment dat dar percepțiile mele m-au încurcat cu mine însămi (educația) și m-au făcut să cred, poate greșit (e mult de atunci), că eram prea necoaptă și intuiam un amestec (la modă acum) din multe religii, teorii și filozofii doar pentru o nouă organizație piramidală evazionistă (ca 95% dintre..) indiferent că e religioasă, de cosmetice, suplimente bizare sau detergenți.
M-am speriat și m-am comportat ca-n atitudinea melcului sau în înjurătura aceea cu "fă-te mic și du-te-acasă !".. și m-am dus.
M-am rotit mai apoi zeci de ani și mii de bani prin ortodoxia noastră dar și prin altele.. fără să regăsesc altceva decât grupuri de interese chitite, distincte, multă vanitate, falsă comunicare, părere de sine, imagine, marketing, dorința de monopol și deci.. intrigă, invidie, ură, dispreț, misoginism din TEAMA DE FEMEI.. în ciuda faptului, evident, că FEMEILE au susținut, veacuri, religiile conduse de bărbați.
Dar nu era numai chestiunea misoginismului, a discriminării dure a femeii peste milenii pe care o urmăream din copilărie mai întâi prin vecini, comparativ, apoi prin lume (și despre care nu puteam vorbi în familie unde BÂRFA era interzisă)… și se mai supărau ai mei când nu mă amestecam printre copii decât când aveam chef.. altfel îi dădeam afară din curte.. ei plângeau pe la gard, părinții lor se rugau să mă joc cu ei, părinții mei se rușinau.. eu eram eu (!)..
(atenție la copiii care par ciudați.. ei nu sunt ciudați ci conectați la cu totul alte chestii.. iar educația / manipularea sunt ghimpi de foc îi podea.. pentru că habar nu avem ce gheare (consecințe) scot în timp..)
Aici e aici... mie nu-mi plac femeile care încearcă să conducă religii.. dar nici n-aș încredința "biserica mea" unui bărbat.. pentru că i-am analizat "pre mulți".
Nu simt că există un bărbat care să-l iubească cu adevărat (sau cel puțin cât mine) pe Dumnezeu Tatăl nostru... de parc-aș fi eu deținătoarea unică a acestui sentiment. Nu e vanitate ci temere că încredințez o comoară cui nu trebuie și nu mai pot repara sau explica (precum trădarea în ciudățenia numită politică).
Cineva mi-a zis că nu va veni nimeni la biserica "mea". Oare ?!
Sfinte Duh ia-mi de pe creier tema asta - mă depășește ! Nu știu de ce am enunțat gândul ăsta.. poate s-a inflamat și a vrut să se exprime... bătrânețea. Am destule ale mele….
Totuși,.. precum ”capra”,.. aș zice că gândul meu aduce PACEA, NU SABIA.. și nu desparte lumea, nici fiice de mame sau soacre, nici frați, nici copii de părinții bătrâni, nici NU UCIDE, nici NU FURĂ, nici NU ADUCE MĂRTURIE MINCINOASĂ,…
08.09.2024 .. 'au mi se pare ?
Alaltăieri ne măsuram mușchii pe Bîstroe; ieri ne-am ghemuit în Tulcea, azi ne facem ghiozdănelul în Constanța..
S-au înțeles ingineriile sociale să schimbe populația în Dobrogea ? Se apucă de decolmatat și ecologizat albia Dunării ? Purcedem la ECO - societate ?
3.09.2024 Daaa,.. oarecum nasol..
Scormonind după un bilanț oarecare printre rândurile din ultimul an, am constatat că.. dacă n-ai ținut ritmul (pasul) cu știrile zilei (alea care sunt),.. e aproape imposibil să înțelegi ce bălmăjesc eu aici.
"Țe să fac, țe să fac ?" Ce reiese ? Trebuie să-mi pese ?
Ce vor înțelege puii mei peste un secol ? Vor accesa A.I. în paralel ca să priceapă ? Îi va interesa ? De ce să piardă timpul ? De ce să se piardă în inutilitate ? Na-ș vrea să se pregătească pentru inutilitate.. toți par a fi constructivi, ageri dar.. important e SĂ TRĂIASCĂ în AER curat, cu APĂ bună, PĂMÂNT bun, HRANĂ bună și MUNCĂ pentru ei iar treaba mea e să pregătesc asta.
Ce limbi se vor vorbi aici peste un secol ? E treaba mea ? Care e treaba mea ? Am reușit ceva din efortul pe care Sfântul Duh l-a investit în mine ?! Cum pot evalua (măsura) asta ? E treaba mea ? Văd oarece, simt oarece.. măcar limba vorbită respiră, și-a scos corsetul ”noii comunicări de lemn”; ECO respiră și ea prin toți porii .. persoanele (oameni sau nu încă) încep să vadă, să priceapă, socotesc - tot mai mulți socotesc .. poate numai atât mi-a fost dat să ajut.
Din FB sau alte rețele "sociale" (inginerii sociale / experiențe sociale) ce-ar trebui să priceapă în timp ?
Măcar să nu se mai lase amăgiți și îndepărtați de Dumnezeul unic, Creatorul ... prin tot felul de religii vanitoase, bogate, intrigante și acaparatoare care, în loc să planteze păduri, să apere resursele țării sau să refacă familii orfanilor fac ”teoria chibritului” - cum să înnoade basmaua femeii (?) în față sau la spate ? Nu, nu la spate că e un fel de cochetărie.. auzi, vorbe în gura unor inutili numiți, din greșeală, bărbați în 2024 iar noi râdem de..
Hmmm
1 09. 2024 noaptea e a sălbăticiunilor de tot felul.. dintotdeauna
.. dacă nu sunteți sălbăticiuni, nici vânători, re apreciați noțiunea ”acasă„ cu forma ei alintată și țintită ”acăsică”.
Acu' că v-ați dat seama de păcăliciunea programului de lucru 9 ÷ 17 (pentru bizareria unor caractere de șefi temporari) despre care v-am zis demult dar și de păcăliciunea altor variante de programe de lucru (job).. încercați să vă reîmprieteniți cu CASA în care aveți de gând să locuiți mult timp..
Vă plictisiți DUPĂ ce ați administrat tot ce trebuie în familie și casă ? Vă dau eu de lucru.. că nu doare: în ideea de ECO - societate, gândiți programe simple pentru "aproapele" vostru care nu se poate gândi la așa ceva și care trebuie dezlipit de ecrane dacă nu vreți să vă dea în cap la un moment dat din.. necesitatea de tot felul.
Gândiți munci simple dar necesare pe planeta asta - care nu pot fi robotizate - pentru cei care nu pot mai mult dar vor să trăiască omenește, demn cu adevărat și nu să împletească șosete sau jucărele de nimic pentru un zâmbet stors din milă sau să fure lemne și nu numai pentru voi.
Eu am început.. voi puteți mai mult.
31.08.2024 pare să..
... nu fie nicio catastrofă ecologică sau climatică dacă ne tot dăm 'uța cu avioanele, rachetele, bombele, munițiile, școlile de perfecționare în uciderea aproapelui,.. dar noi căutăm ploșnițele în bănci - de parcă ne silesc băncile să infectăm planeta cu lăcomia personală.
28.08.2024 cu toată stima și respectul dar...
https://www.dcnews.ro/adrian-asoltanie- ... 69691.html
Totul, dar TOTUL se poate reduce la POLUARE.
Nimeni nu are nevoie de această superproducție, sufocare în producție. Planeta are nevoie de curățenie, de aer, apă.. iar omenirea de spațiu și hrană.. nu de bunuri. Exact ”bunurile„, supraproducția de orice, sufocă și poluează.
Da, admir munca sub multe forme ale ei dar acum e momentul pentru un STOP și de la capăt. Muncă cu gândire, nu în inerție poluatoare. Tot furnicarul acela trebuie mutat în spațiu.. la munca în folosul planetei și al omenirii nu în trafic pentru supraproducție și supraproducție pentru trafic.. iar ingineriile sociale știu asta.
28.08,2024 ... v-am zis, ȘTIAȚI..
.... după 15 august, la noi, se așterne toamna..
Nu poți ignora chestia asta așa cum nu poți ignora ”notificările”, apelurile, mailurile nesolicitate, nedorite, cu bip-uri sau nu, inventate sau nu; nici ”asistenții” de toate felurile de pe toate device-urile.. nu te lasă să-i / să le ignori.
Pe multe canale avem, primim permanent violență: că e din timpuri barbare, din urmă cu niște secole, din timpurile noastre, SF, cu nuanțe comice, religioase sau trăncăneală ”despre”... este VIOLENȚĂ.
Mă întreb, doar mă întreb, de ce mai alocă statele lumii buget pentru ”secu” când treaba o fac ”asistenții”. Nu trebuie decât tehnologie să aduni rezultatele și să faci politici DAR politica se vede: este VIOLENȚĂ pe toate planurile, în toată lumea... fie că e auditivă, indusă psi, indusă online, indusă video, bombardată cu arme (de la țigări, droguri, alcool, tehnică militară..).
Eu lupt cu ele în felul meu - le dezactivez pe unde le prind (.. dacă mă lasă să le prind sau mă sfidează prin ”pititea”). Asta cu sfidarea îmi pare cea mai crudă: ”uite brei, dudă, că te urmăresc și eu și cei 666 de prieteni ai mei și ai prietenilor mei.. sâc ! Și tu dai ”acord” că ești lulea după nimicul meu; iar sinistră-mi pare urmărirea care se dă de gol uneori.. sau o face de kiki ?! .. dar, măcar, n-o văd, n-o aud..
25.08.2024 nu vi se pare ciudat
... că foamea are ca mijloc de exprimare - mai ales - spațiile închise ?!
De ce "afară" se diminuează ?
21.08.2024 ... a fost sărbătoarea mărilor..
Tradițional, la noi se ostoiește arșița... Pentru PLOAIE .. poate nu ne rugăm destui și poate nu către cine trebuie.
18.08.2024 da, o iau invers, poate reușesc un exercițiu de auto smerire
... poate mă pot detașa de device-uri..
De la sensibilitate, interiorizare, complexe de inferioritate,... încredere, părere de sine,... orgoliu, vanitate... bum !!.. sau, mai bine zis, "fâss". Părerea de sine e drumul sigur spre suferință, boală,.. din păcate.
Exact în aceeași perioadă (peste 30 de ani și cam paralel cu industria animalelor de companie și a device-urilor electronice și electrice care au făcut o lume dependentă și bolnavă, chiar canceroasă), industria psi (ingineria socială) ne-a "restabilit" ÎNCREDEREA ÎN SINE, ne-a umflat (balonat) "sinele" și ne-a împrăștiat familiile și mințile (sau invers).
Cum ne vindecăm ?
Până la ECO - societatea pentru care militez.. cum mă pot vindeca eu ?! Cum mă țin departe de android și celelalte care par să-mi fi confiscat viața cu intimitate cu tot DEȘI i-am umblat la tot ce-am putut să-i blochez pornirile ?!
Tv-ul nu mai e o variantă .. ci boală curată; de citit .. "salut și-un praz verde" ! De muncit.. numai în visele mele.. La ordinea și programul cuiva.. "mai va". Religiile le-am cam "fumat" și văd cum Tatăl Ceresc îi pocăiește și pe cei ce-și zic pocăiți și care nu-s cu nimic mai buni decât ceilalți decât ca formă de prezentare și muuult mai alunecoși - aglomerări de interese structurate.. dar aceleași interese .. evaziune, mână de lucru gratuită, bani, profit. În politică am tropăit, știți bine, m-ați văzut; în educație.. ne-am cam petrecut... sunt fix aceleași clișee dar mai bizare, complexe ”ploșnițoase, căpușoase”; despre tricotaj, chestii.. artroza.. Nu pot sta mult în picioare, nici mult jos, nici mult în fund.. nu mă mai ascult decât pe mine… nu suport spațiile mici și închise,.. nici căldura, nici frigul.. iată câte ”task-uri” m-au împins la idea eco – societății.
Prințul Miorlau al minunatei Nina Cassian era mult mai puțin fițos decât mine..
Țe să fac, țe să fac ?.. până ”sar pârleazul / trec ”dincolo”...
Înafara ECO - societății (care nu există încă)... nu găsesc nimic potrivit.
Ar fi o idee: 1. să opresc această interacțiune "publică" și să comut monologul doar pe intern dacă nu mă scormonește f'un chat; 2. să nu mă mai las atrasă decât de documentare deștepte eco... deși nu mai găsesc decât sub nivelul meu de interes sau bizarerii sf în care întrevăd clar banii aruncați în niște buzunare cu povești; 3. să-mi restricționez accesul la android; ....
Rugăciunile la Dumnezeire nu funcționează fără muncă fizică mai ales în aer liber, spațiu, pe pământ, în natură... munca cu creierul sau robotizată e un fel de seră - labirint ... dacă ești uitat acolo.. mori înainte de a muri (sări pârleazul).
Aho - aho, copii și frați, stați puțin, nu v-ofuscați ! Am cotrobăit și prin debaralele voastre cu programe pentru seniori și, înafara unor dude pe care le pot face și singură și a unor programe ultra birocratizate care să le pripășească imagine primarilor,.. n-am văzut ceva mai isteț decât ECO - societatea mea..
05.03.2024 rugăciune la miez de noapte
Oare ?
Este posibil să vedem cu ochii noștri cum TEZAURUL țării (valorile și resursele din totdeauna ale țării și poporului) - sângele poporului supt, jefuit și ucis milenii - să se fi răzbunat de acolo de unde a ajuns ?!
Să fie victimele de azi și de ieri, de pretutindeni, sânge din sângele cotropitorilor și ticăloșilor care ne-au împilat neamul și țara de-a lungul vremurilor ?!
Că n-am mers niciodată să cotropim și să ucidem de bună voie... ci cu ”arcanu´”.
Doamne, Dumnezeule mare, Tatăl nostru, iartă-mi sângele dacă are asupră-i vini și miluiește-mi puii cu mare mila TA și pe mine dacă mai e cazul..
..... despre unii știu că au comandat "foc".. și verific asta de 50 de ani (când am început să caut răspunsuri la întrebări.. când mi-am văzut pierite - la numai 20 de ani - verișoare bune (Eva, maghiară, în Sălaj,.. două românce, în Regat (Elena și Constanța), puținele frumoase ale neamului) și alții, destui...Francisc (geamănul lui taică-meu) și văd cu ochii mei suferințele, și cu greu m-ai trecut printre săbiile soartei (sorții).. și iar mi-aduc aminte cuvintele Tatălui meu: "ai grijă ce semeni (ce faci), neam de neamul tău culege (plătește)".
09.03.2024 http://www.e-calauza.ro pentru copiii mei ...
... pentru nepoții mei și pentru toți copiii țării pe care părinții i-au dus de mici la ”activități” (sportive, artă, limbi străine..) furându-le copilăria de teama de a-i lăsa singuri acasă, după bloc, cu cheia de gât,.. Copii care n-au mai avut timp de școală, de cultură generală, de științe naturale, de țara în care trăiesc și posibilitățile ei de dezvoltare... de familie, de mamă.
Acum, cu un simplu telefon și rețea, puteți vedea tot ce puteți vedea pe acolo pe unde treceți.. în România.
Să vă fie bine oriunde vă aflați !!
17.03.2024 ... educația milenară a URII și ÎNVRĂJBIRII ...
Mă gândesc la ura și vrajba ca educație milenară (de multe mii de ani).. așa cum ne-au fost picurate în minți și în suflete minut cu minut schilodindu-ne mințile și sufletele pentru îmbogățirea și puterea LOR.
Ura și vrajba față de aproapele, față de om, seamănul nostru, pe diferite criterii (diferențe): culoare, credință (religie), limbă, obiceiuri, locuri, dizabilități, gen (sex), educație, cultură, apartenență politică,... doar ca să acumuleze bogății și putere... și oferindu-le mărgele și moarte ca să le ia comorile.
Ce fac cu ura și vrajba zilnică, minut de minut ? Le rumegă ?! Le țin de foame, de sete, de sănătate ? Îi ajută la greu ?
Și felul în care au "popit" omenirea.. nu au administrat-o spre binele ei, prin singurii care știau să citească - învățații cei mulți, un fel de cărturari, preoți, guru.
Cum scoatem "educarea / educația" urii și învrăjbirii din lume acum când știm asta ?
.. și, mai ales, disprețul și ura susținute asupra FEMEII (care le mențin omenirea în curățenie de mii de ani) și asupra COPIILOR lor pe care-i ademenesc hulpavii lumii la ucidere sau îi ucid sub diferite forme când îi plictisește prostia și degradarea (depravarea)..
Pocăi-i-ar Dumnezeu Tatăl pe fiecare..
Ps. O să ne călugărim în masă, să meargă singuri la ucideri de semeni.. cu căruțe, cu supersonice sau călare pe drone.. ca baronul Münchausen.
18.07.2024 când alegi un nume... pentru un prunc..
Când alegi numele unui copil.. ai grijă să nu-i blochezi toată viața dintr-o percepție, simțire, părere, credință, obicei, eveniment.. oarecare, oricare, de moment. Pune-te în locul lui și conjugă, declină, plimbă numele în legătură cu zilele aniversare (de naștere), onomastice (de nume), de fizic, de vârstă, de gen.. vezi dacă i s-ar potrivi în oricare dintre ipostaze (situații) și dacă nu-i blochezi de fapt sentimentele, percepțiile doar pentru că așa ai avut chef să-i alegi numele.
18.07.2024 undeva e o fractură de logică...
... sau nu mai pricep eu nimic sau e ceva inversat iar eu am pierdut "dinamica"..
Cum să te miri de încălzirea globală și să te bucuri în același timp de suprafețele tot mai mari acoperite cu panouri - reflectorizante TOATE ?! Păi, lumina și căldura aceea REFLECTATE de pe panouri unde se duc ? Le papă Grivei sau revin asupra noastră cu o forță de neimaginat ?!..
..........
Gata ! Nu mai rezist ! Se pare că persoanele acelea ne cred tâmpiți.. nu mă mai uit veci la documentare despre mări și nisip, panouri pentru ”energie verde” și încălzire globală.. până aici mi-a fost.
De ani întregi, niște tehnicieni vântură nisipul submarin de parcă n-au auzit despre geologia planetei,.. îl plantează și-l replantează pe mal de parcă ieri s-au născut pe malul mării.
Cineva, nu știu cine, are bani de spălat.. nici vorbă de apărarea litoralului.. altfel luau în serios niște roci.. măcar din dărâmături. Nici milă nu voi avea pentru ei.. și-o merită cu prisosință dacă ne vând vânt..
Dragilor, când cumpărați documentare, nu le treceți prin filtrul unui geolog deștept sau măcar prin filtrul culturii voastre generale ? Bunul vostru simț v-ar fi spus demult că nisipul (ca atare, neprins într-o construcție deșteaptă.. și chiar și prins..) nu face decât să colmateze ?! Chiar nu vedeți efectele ? Să insiști să folosești argila la construcția unui dig când ești la -6m adâncime față de nivelul mării și foarte aproape de mare.. se cheamă ”banii înapoi !”.
20.07.2024 nu vă ajung miile de ani în care i-ați jefuit pe români prin ”regulile și protocoalele” voastre ?
Nu, n-am votat-o, nu-i iau apărarea dar nu mă pot abține să nu gândesc cum aceleași sute, mii de personaje (nu oameni) de pe planetă au ucis poporul sub analfabetismul și mocirla monarhiilor, au ucis românii în războaiele capitaliste, i-au ținut sub obrocul ceaușist 50 de ani, i-au măcelărit în 1989, le-au stors și le storc resursele de mii de ani, i-au lăsat fără aer (i-au sufocat) și ucis fără milă la nivel planetar într-o pandemie falsă de gripă banală prin aceleași reguli și protocoale.. și dacă vocea Avocatului Diana Șoșoacă nu este exact ceea ce trebuia să se audă clar pe planetă.
Nu, nu-mi place stilul dumneaei dar ȘTIE CE FACE și, se pare, este ceea ce trebuie să facă. Am mai spus, mai spun: ”porcului nu-i spui ”poftiți domnule” ci-i dai un șut în fund să se miște”. ´geaba reguli și protocoale cu ucigașii de semeni.
Mai este un circar între vecini, muuuult și grabnic îndestulat cu arme și muniții să UCIDĂ SEMENI prin tot felul de reguli și protocoale..
Jivine, câini .. nu sunt oameni ci jivine, câini. Oamenii gândesc, sunt responsabili, nu ucid oameni și se acoperă de ”argumente”, reguli și protocoale pentru crime.
Niciun susținător al armelor și al uciderii de aproapele, de semeni, fără vreun rost (profitul, furtul de resurse,..) nu e OM ... indiferent în ce fel se "pușcă" și-și schimbă logoreea țintit. Apele sunt colmatate, dau pe-afară sau se ascund, pământul se sufocă de mizerie și fiertură eco - vernil iar ei ucid semeni..
Pocăiește-i Doamne,
Ps. Nu uitați ! Când aveți dubii (despre orice) închideți sonorul și urmăriți imaginile iar și iar și iar.. adevărul va urla fără argumente.
24.07.2024 Isteria adicțiilor.. puțină memorie
Vă amintiți ?
Eram la job.. la "stat".. ne întreceam în trăncăneală (unii), ne invidiam sau ne bârfeam (alții); ne înghesuiam la fumat sau la telefoanele instituției.. puțini munceau normat. Treaba mergea.. care treabă, a cui ? A noastră.
Apoi a venit "viermele".. apoi "bombițele" sau "solitaire ul"... apoi alte și alte. Și eram cam maturi, aveam copii, ne jenam sau nu.. erau adicții ? DA ! ERAU ADICȚII dar nu ne căpia nimeni din spate că ne făceam și treburile cumva.. fără roboți.
Acu'.. ce ne-a apucat cu copiii, nepoții ? Am inventat ceva mai bun și n-a prins ?!
Eu am propus ECO societatea.. nimeni nu cuplează sau nu percep eu.. nu contează... eu militez - nu e oe bani, nu răcește pe nimeni, nu aduce răul. În rest e .. dinamică.
08.08.2024 ... mă gândeam s-o iau invers dar...
..... mi-e "frică de bătrânețe" în vremuri în care pare mai batjocorită decât aș fi crezut pentru 2024. Oare cum percep alții aidoma mie "bătrânețea" ? Forma aceea de degradare fizică și psihică pe care n-o poți controla și N-AI DREPTUL să-i pui capăt nici dacă lași scris copiiilor și apropiaților că-ți dorești o eutanasiere umană blândă.
Da, mi-e frică de acea ”bătrânețe”, de felul în care ciudați, foarte mulți ciudați, sute de milioane de ciudați cărora le-aș confisca și trăncănelile, ipocrizia, minciunile, averile din suferințele umane,.. vor să profite de agonia "mea" și nu dau drumul la eutanasiere legală a bătrânilor și grav bolnavilor.
Da, pot gândi că sună diabolic, periculos să existe o listă cu cererile de acest tip, mai ales dacă presupun donări de organe.. dar altfel mi-aș putea administra ”zvâcul” dac-aș ști că nu voi fi lăsată în agonia mizeriei umane numită de unii ”demnitate„ pentru bani sau ipocrizie. Aș avea putere pentru ”mai departe”, gândind liniștit că există o lege care-mi apără sfârșitul demn.