Rațiune sau simțire (percepție) pag.2

Rațiune sau simțire (percepție) pag.2

Mesajde calauza » Mar Mar 05, 2024 12:26 am

05.03.2024 rugăciune la miez de noapte
Oare ?

Este posibil să vedem cu ochii noștri cum TEZAURUL țării (valorile și resursele din totdeauna ale țării și poporului) - sângele poporului supt, jefuit și ucis milenii - să se fi răzbunat de acolo de unde a ajuns ?!

Să fie victimele de azi și de ieri, de pretutindeni, sânge din sângele cotropitorilor și ticăloșilor care ne-au împilat neamul de-a lungul vremurilor ?!

Că n-am mers niciodată să cotropim și să ucidem de bună voie... ci cu ”arcanu´”.

Doamne, Dumnezeule mare, Tatăl nostru, iartă-mi sângele dacă are asupră-i vini și miluiește-mi puii cu mare mila TA și pe mine dacă mai e cazul..

..... despre unii știu că au comandat "foc".. și verific asta de 50 de ani (când am început să caut răspunsuri la întrebări.. când mi-am văzut pierite - la numai 20 de ani - verișoare bune (Eva, maghiară, în Sălaj,.. două românce, în Regat (Elena și Constanța), puținele frumoase ale neamului) și alții, destui... și văd cu ochii mei suferințele, și cu greu m-ai trecut printre săbiile soartei (sorții).. și iar mi-aduc aminte cuvintele Tatălui meu: "ai grijă ce semeni (ce faci), neam de neamul tău culege (plătește)".

09.03.2024 http://www.e-calauza.ro pentru copiii mei ...

... pentru nepoții mei și pentru toți copiii țării pe care părinții i-au dus de mici la ”activități” (sportive, artă, limbi străine..) furându-le copilăria de teama de a-i lăsa singuri acasă, după bloc, cu cheia de gât,.. Copii care n-au mai avut timp de școală, de cultură generală, de științe naturale, de țara în care trăiesc și posibilitățile ei de dezvoltare... de familie, de mamă.

Acum, cu un simplu telefon și rețea, puteți vedea tot ce puteți vedea pe acolo pe unde treceți.. în România.

Să vă fie bine oriunde vă aflați !!

17.03.2024 ... educația milenară a URII și ÎNVRĂJBIRII ...

Mă gândesc la ura și vrajba ca educație milenară (de multe mii de ani).. așa cum ne-au fost picurate în minți și în suflete minut cu minut schilodindu-ne mințile și sufletele pentru îmbogățirea și puterea LOR.

Ura și vrajba față de aproapele, față de om, seamănul nostru, pe diferite criterii (diferențe): culoare, credință (religie), limbă, obiceiuri, locuri, dizabilități, gen (sex), educație, cultură, apartenență politică,... doar ca să acumuleze bogății și putere... și oferindu-le mărgele și moarte ca să le ia comorile.

Ce fac cu ura și vrajba zilnică, minut de minut ? Le rumegă ?! Le țin de foame, de sete, de sănătate ? Îi ajută la greu ?
Și felul în care au "popit" omenirea.. nu au administrat-o spre binele ei, prin singurii care știau să citească - învățații cei mulți, un fel de cărturari, preoți, guru.

Cum scoatem "educarea / educația" urii și invrăjbirii din lume acum când știm asta ?

.. și, mai ales, disprețul și ura susținute asupra FEMEII (care le mențin omenirea în curățenie de mii de ani) și asupra COPIILOR lor pe care-i ademenesc hulpavii lumii la ucidere sau îi ucid sub diferite forme când îi plictisește prostia și degradarea (depravarea)..

Pocăi-i-ar Dumnezeu Tatăl pe fiecare..

Ps. O să ne călugărim în masă, să meargă singuri la ucideri de semeni.. cu căruțe, cu supersonice sau călare pe drone.. ca baronul Münchhausen.

18.07.2024 când alegi un nume... pentru un prunc..

Când alegi numele unui copil.. ai grijă să nu-i blochezi toată viața dintr-o percepție, simțire, părere, credință, obicei, eveniment.. oarecare, oricare, de moment. Pune-te în locul lui și conjugă, declină, plimbă numele în legătură cu zilele aniversare (de naștere), onomastice (de nume), de fizic, de vârstă, de gen.. vezi dacă i s-ar potrivi în oricare dintre ipostaze (situații) și dacă nu-i blochezi de fapt sentimentele, percepțiile doar pentru că așa ai avut chef să-i alegi numele.

18.07.2024 undeva e o fractură de logică...
... sau nu mai pricep eu nimic sau e ceva inversat iar eu am pierdut "dinamica"..

Cum să te miri de încălzirea globală și să te bucuri în același timp de suprafețele tot mai mari acoperite cu panouri - reflectorizante TOATE ?! Păi, lumina și căldura aceea REFLECTATE de pe panouri unde se duc ? Le papă Grivei sau revin asupra noastră cu o forță de neimaginat ?!..
..........
Gata ! Nu mai rezist ! Se pare că persoanele acelea ne cred tâmpiți.. nu mă mai uit veci la documentare despre mări și nisip, panouri pentru ”energie verde” și încălzire globală.. până aici mi-a fost.

De ani întregi, niște tehnicieni vântură nisipul submarin de parcă n-au auzit despre geologia planetei,.. îl plantează și-l replantează pe mal de parcă ieri s-au născut pe malul mării.

Cineva, nu știu cine, are bani de spălat.. nici vorbă de apărarea litoralului.. altfel luau în serios niște roci.. măcar din dărâmături. Nici milă nu voi avea pentru ei.. și-o merită cu prisosință dacă ne vând vânt..

Dragilor, când cumpărați documentare, nu le treceți prin filtrul unui geolog deștept sau măcar prin filtrul culturii voastre generale ? Bunul vostru simț v-ar fi spus demult că nisipul (ca atare, neprins într-o construcție deșteaptă.. și chiar și prins..) nu face decât să colmateze ?! Chiar nu vedeți efectele ? Să insiști să folosești argila la construcția unui dig când ești la -6m adâncime față de nivelul mării și foarte aproape de mare.. se cheamă ”banii înapoi !”.
calauza
Site Admin
 
Mesaje: 85
Membru din: Sâm Mar 07, 2009 4:17 pm

Înapoi la Rațiune sau simțire (percepție)

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron