Balneo - între turism - sănătate și economie

Balneo - între turism - sănătate și economie

Mesajde calauza » Lun Aug 05, 2024 5:59 am

28.08.2024 un sistem gratuit de umbrire
... fie natural (păduri urbane, litorale.. sau altfel de "umbrele" sau culoare) + spații inteligente pentru igienă asigură un consum muuuult mai mic de apă la cazare, păstrează curățenia și liniștea la cazare, oferă petrecerea a cât mai mult timp din zi în aer liber pentru adulți, seniori și copii, schimbă multe obiceiuri (rutine, consumuri)...

5 august 2024 ... parafrazând ...
Dă-i persoanei puterea, ca să vezi dacă e OM !

Pentru moment adun de pe FB și de pe munca mea de peste 20 de ani (e prea important să n-o fac pentru țara mea...) - atâta pot:

Salvați Lacul Techirghiol !!.. și tot ce înseamnă el.

https://www.e-calauza.ro/index.php?afis ... neo_search

Am muncit mult la aplicația asta.. 4 cărți scrise de specialiști (nu după folclor), unele verificate de mine în timp.
Sprijiniți sistemul balnear românesc "pentru că" ... dacă vă este dată șansa / neșansa de a ajunge la vârsta mea, este cea mai bună și la îndemână alegere pentru minte, trup și suflet.

Sigur, nu e o idee bună să mergeți alături de 2 generații încă dependente de ecrane (oricum s-ar numi ele) dar la Eforie Nord - Eforie Sud ÎN CAMERE SEPARATE, CU PROGRAME SEPARATE ... adică mai bine singuri .. e excepțional. Aveți pe o parte marea, pe cealaltă parte a șoselei despărțitoare aveți Băile Reci de la Techirghiol.

Nu amestecați și nu suprapuneți îngrijirea de sine între ele (nămol cu masaj..) sau cu droguri (bere, alcool, țigări, prafuri,..)

Toate entitățile (locurile, amenajările) care dețin ape tămăduitoare (vindecătoare) sub observație medicalo - igienică trebuie sprijinite din Ț puncte de vedere.. VERIFICAȚI. Dacă vă credeți oarecine, faceți ceva bun pentru țara asta și pentru voi înșivă - eu sunt doar o oarecare, atâta pot.
.............
31 iulie 2024
De peste o săptămână merg la "saramură" (la Băile Reci de la micul lac Techirghiol).

Mi-am dorit mereu și mereu a fost câteceva care..
Acum am ajuns, poate am ales greșit, poate nu dar că e târziu,.. e sigur.

Nu aștept minuni (nu cred în minuni.. nu sunt de la Dumnezeire... Dumnezeirea nu-și negociază menirea ci te ..) dar cred în proprietățile sării naturale, în lacurile sărate verificate (natura e șugubeață).

Am făcut băi sărate (în lac), dușuri cu apă sărată, plajă pe care nu trebuia s-o fac, mici sesiuni de masaje,.. într-un colț curat și civilizat - foarte civilizat (cu excepția țoapelor humanoide care lasă mucuri de țigară și capace "de" pe o plajă mică cu nisip foarte fin).

Cu numai 40 de lei ai șezlong și umbrelă până ieși din areal, toalete, dușuri curate gratuite, cabinete, apă potabilă gratuită,..

Sunt zone de familiști, zone de nudiști femei, zone de nudiști bărbați.. totul civilizat. Bon de intrare, plată cash sau pos,..

Nu am făcut nămol.. nu e nămolul acela urât mirositor dar dacă nu am dureri mari (zic), să nu apelez încă. Am intervenit pentru pielea sensibilă și pricinoasă oricum.

Am priceput ce se întâmplă cu categoria noastră umană (vârsta +/- probleme): mai întâi expunerea la soare (știți voi cum...) alertează circulația sângelui iar inima o ia la trap; dacă adăugați un masaj SAU un nămol, chestiunea se amplifică de 3×. Unii mai adaugă o bere, o țigară, o ciocolată.. ASTA E.

Încep cu asta:
https://focuspress.ro/sanatoriul-balnear-si-de.../
E de necrezut cum toată acea suprafață a malurilor este ignorată.. nici măcar păduri nu se văd.
N-am avut timp să bat ținutul cu piciorul sau măcar o birjă.. E PĂCAT.

Mai multe "despre" când mă întorc de la ANAF care mi-a cerut "biografia oficială" dar nu mi-a transmis nici suma și nici formele de plată... dacă-mi rămâne suflu.

Cu destul efort (sunt cam chioară și nu pot mări orice pe telefon) și cu un mare efort al d-rei de la call center ul ANAF + paginile online ANAF am reușit să plătesc online prin aplicația băncii. Sper s-o fi făcut bine așa că timpul și energia (resursele mele naturale) le dau înapoi românilor căutând un subiect prin care să-mi folosesc experiența.
calauza
Site Admin

Înapoi la Turism