27.09.2024 da, cu toată vederea mea precară..
... observ cum ne băgați în ochi și ne infectați viața (oricum poluată de trafic și prostie (deversarea fecalelor în toate apele planetei)) javrele care-și ling fecalele de la fund și din cale și nu numai ȘI CARE INFECTEAZĂ toată umanitatea și hrana ei în loc să militați pentru hrană, pentru animalele folosite pentru hrana umanității. Pocăi- v -ar !
... observ cum vă căinați ipocrit după ce ați dănțuit în nesimțire promovând nimicul CHIAR DACĂ sau probabil, pricepeți ceva din ceea ce vă spun (deși eu urlu online de zeci de ani pentru decolmatarea apelor planetei). NU, NU empatizez (nu mi-e milă) cu riveranii (cei care trăiesc pe malul apelor sau se folosesc de ele.
14.09.2024 principiul dominoului..
... nu l-am inventat eu dar îl urmăresc instinctiv (de fapt din reflex educat).. în toate cele..
https://jurnalul.ro/it/stiinta/val-uria ... 75810.html
Dacă informații atât de importante au fost coroborate de către "oamenii de știință" CU ÎNTÂRZIERE în era A.I. și comunicate aiurea, îmi pare că am dreptul - de la tigaie - să mă întreb ce fracturări hidraulice au ținut olimpiada în zonă..
06.09.2024 MÂLURILE din nou, obsesiv..
COLMATARE = 1.2. Fenomen (natural) de depunere a materialului transportat de apele curgătoare, având ca rezultat ridicarea treptată a fundului unui bazin, a unei porțiuni dintr-o albie etc. (dexonline.ro)
Aceasta este una dintre definițiile cuvântului ”colmatare”, cea mai ușor de înțeles de către toate categoriile sociale (săraci, bogați, specialiști, oameni simpli, copii, școlari, maturi, bătrâni, agricultori, turiști, marinari, aviatori..).. toți înțeleg ce înseamnă COLMATAREA.
Este o definiție veche, dinaintea ”civilizației” care a dus CANALIZĂRILE localităților (conductele prin care se evacuează tot ceea ce deversăm (vărsăm) noi în wc-urile caselor, blocurilor, vilelor, castelelor, hotelurilor, blocurilor, industriei (de toate felurile), agriculturii, zootehniei, turismului și ceea ce se scurge din fiecare localitate de pe planetă în APELE țării și ale lumii iar de aici, mai departe, în mări și oceane.
Toată lumea a înțeles ce se întâmplă cu CO2 și cum poluează el atmosfera, cum va fi lupta pentru reducerea lui chiar dacă și mai ales că ne fac concurență vulcanii de la suprafața pământului, cei subacvatici, aeronavele, incendiile, gropile de gunoi.
Toată lumea se ferește să deschidă discuția despre cel mai periculos fenomen – COLMATAREA… depunerea MÂLURILOR, pietrișurilor, stâncilor, bolovanilor, nisipurilor, copacilor, deșeurilor (de tot felul.. de la submarine, avioane, sateliți, arme și muniții, medicamente, lemne, gunoaie,… și vorbim despre materiale care nu se descompun în particule ușor de dizolvat în ape).
Dintre acestea, cele care-mi par cele mai periculoase sunt MÂLURILE care sufocă orice încercare de viață a plantelor și animalelor, se depun în cantități enorme și umple albiile (văile) apelor de la izvoare, râuri, fluvii, delte, mări și oceane .. iar acestea nu mai au loc și se vor înălța fără posibilitatea de intervenție de vreun fel.
Imaginați-vă un vas de croazieră cu peste 10.000 de oameni și animale care fac kk zilnic + deșeurile aruncate de pe nave deasupra Marii Bariere de corali sau oricare altă zonă.. imaginați-vă hotelurile care-s nevoite să elimine asemenea cantități de ”mâluri” undeva, pe lângă localitatea lor – probabil sau mai mult ca sigur, tot în ape.. nu putem da vina, mereu, pe ”încălzirea globală”.
În locul oricărei olimpiade sportive aș crea olimpiada ecologiei privind decolmatarea apelor și reciclarea MÂLURILOR (apelor menajere.. printre ele). Caut de mulți ani articole și documentare privind acest subiect care arde mai tare decât un incendiu (pentru un incendiu există speranța stingerii – pentru deversarea mâlurilor, colmatare, sufocare, epidemii,.. nu există soluție deocamdată). Nu găsesc decât mici păcăliciuni..
05.09.2024 apă de ploaie..
Să zicem.. să zicem..
Chiar dacă aș vrea să tac despre orice.. și ce să fac cu ceea ce Sf. Duh îmi bagă în cap chiar dacă eu sunt cu mintea la cu totul altceva ?!
Zic să preia toți credincioșii pământeni, mai cu seamă aceia care nu se dumiresc dacă mă conduce UNUL sau.. celălalt, cu studii sau fără, corecți sau ipocriți care au obști și ascultători.. care nici ei nu știu exact ce vor.
"EU".. nu mai pot multe.. deci nici să-mi modific burlanele, să conectez (potrivesc, atașez,..) la ele butoaie rezistente din plastic sau să le scot de acolo, să le înclin, să le rostogolesc sau să le pun / golesc potrivit la o brazdă sau între pomi.. unde ar fi potrivit să golesc apa de ploaie.
Poate n-aș putea mai nimic din ce ar fi potrivit să strâng (colectez) apa dăruită de Dumnezeu Tatăl nostru, unicul, prin ploaie..
Nici potrivit n-ar fi să-mi fac în curte sistem de burlane / irigare (peste veniturile mele, pricepere, păzire,.. ), nici folii care se descompun sau infectează aiurea solul..
Niște baloane, pungi un fel de ploscă.. destul de mari și rezistente, cu sistem simplu de atașare la burlane, pe sol,.. care la umplere să poată fi scoase și închise simplu.. apoi rostogolite - de oricare bătrân sau copil - prin orice curte țepoasă, rădăcinoasă .. până la locul potrivit și acolo descărcate (deșurubat capacul)..
Mă rog,.. până aici am primit ideea.. de aici preluați-o și reciclați plasticul de pe planetă.
~~~
28.08.2024 n-aveți drone ?
Numărați micile dar multele captări private pe apele lăsate de Dumnezeu românilor..
https://www.bistriteanul.ro/ironia-sort ... cu-portia/
27.08.2024 dacă tot au secat...
Puneți de-o ECO-societate (umăr la umăr) și decolmatați (curățați și adânciți) albiile râurilor ca-n basmele românești... nu vă uimiți ca macacii. Ajutați apele, îngrijiți-le, protejați-le - sunt ale voastre, nu ale lor.
24.08.2024 luați mereu în calcul !..
... faptul că pe acolo se varsă ”civilizația” (conductele, canalizările de apă menajeră care vin mai ales de la wc-uri, băi.. cu dejecții animale și umane), deșeuri nucleare, industriale, farmaceutice, spitalicești.....
https://www.g4media.ro/de-ce-s-a-umplut ... menul.html
https://www.fanatik.ro/scene-ireale-pe- ... i-20804033
Până să învinuiți mereu natura și încălzirea globală, studiați exact efectele ”civilizației”. Până nu opriți toate aceste deversări, viața infectă pe apele planetei și pe malurile lor și nu inversați și ”incinerați” (pentru energie) totul, natura vă dă înapoi toată infecția.
Diavolul vă prezintă factura pentru infectarea planetei. El e paznicul moralei, eticii sau cum vreți să-i mai spuneți.
Ce e nou în ultima sută de ani ? Aglomerările umane și animale în același areal (zonă). Până și animalele sunt mai inteligente.. își iau turma și migrează, nu stau în propria infecție.
Aveau românii o zicere: ”mai răsfirați băieți, mai răsfirați !”
Asta trebuie să fie următoarea politică de mediu - ecologizarea (rărirea rezidențialelor) și extinderea ”comunistă” în teritoriu a celor care nu contribuie la economia reală, eliminarea aglomerărilor umane și animale de oriunde de pe glob și schimbarea radicală a canalizărilor apei menajere (kk-tului uman și animal - incinerare pentru energie) + ecologizarea apelor - tuturor apelor.
****************************************************************************************************************
15.12.2023 ... apele planetei
... din nou și din nou și din nou.. până la epuizare..
Pe acest site, la Meniu, am lucrat acum aproape 20 de ani aplicația Terapie .. pentru că, pentru mine, apele planetei înseamnă terapie, termometru, barometru, oglindă, ecografie, hrană, apă, resurse.. Acolo am notat râu de râu, fluviu,.. pe cât am putut, cu localitățile prin care trece, implicit primăriile (UAT-urile). Folosiți denumirile fără diacritice (literele specifice românești).
http://www.e-calauza.ro/index.php?afiseaza=pluta_noua
Am precizat, pe forum (în acel moment) că pot fi puse bariere ecologice ”de-a latul” râului astfel încât să oprească mare parte dintre gunoaie. Barierele alea "dăștepte" pot fi realizate (făcute) din sticle pet de 2÷3 litri (sau alte dimensiuni compatibile dar reciclabile) prin care să treacă o sfoară groasă, împletită bine. Bariera poate fi fixată cu drone închiriate, nu trebuie să puneți oameni în pericol prin râuri, acum există tehnologie.... și, de atunci, aproape lună de lună am zgâlțâit națiunea cu militantismul meu, atitudinile mele.
Punând bariere peste râuri la fiecare comună sau localitate, responsabilizați primăriile din amonte (susul apei, de unde vine râul) de gunoaiele lor .. să și le ridice, să le recicleze... e treaba lor (la fel și întreținerea albiilor). Nu v-ar conveni ca Apele române să angajeze toată populația la întreținerea albiilor râurilor pentru că TOATE se colmatează (se umple cu mâluri, pietre, deșeuri, crengi, gunoaie.. care nu plutesc) cam în același timp, în același fel.
Și, pe bune, nu-mi mai e milă de nimeni pe tema asta - în aproape toate statele lumii sunt români sau alte nații care știu să citească românește, să vorbească românește, să dea exemplu.. iar www și FB ne-a ajutat destul în problema asta.
Apele cresc ?
Eu cred doar că albiile se colmatează (secundă cu secundă) iar apele își caută noi spații.
06.01.2024 ... rozătoare de toate felurile
Pânza freatică (apele subterane) este (poate fi) intersectată, deviată, dispersată (împrăștiată).. și de cârtițe sau animalele subterane înmulțite peste măsură.... alături de forările (săpăturile) pentru puțuri de apă sau alte resurse.
16.01.2024 Principiul BUDEI din fundu' curții
Nici nu știu unde să postez.. ce să protejez mai întâi..
Principiul BUDEI din fundu' curții !... care filtrează și filtrează, și filtrează.. înainte de a le absoarbe pânza freatică spre deosebire de canalizare care le adună și le deversează (varsă) direct în apele de suprafață.
La cât sunt de controversate informațiile sau deciziile ... https://www.aktual24.ro/dupa-ce-a-aprob ... ordurilor/
.... nu pot face decât speculații după mintea mea care-mi spune mereu că "ce e aici, mâine-i în Focșani (Wuhan)..." deci... nimeni nu-i ferit.
Toate ajung în pânza freatică (apele subterane) dar una e să ajungă filtrate, alta e să le arunci "de-a-m-boulea", cu toptanul.
(Pentru limbajul ăsta, părinții mei se învârtesc acolo unde sunt dar eu trebuie să mă fac înțeleasă de foarte mulți)
Pământul, apele lui,.. le vor filtra și răspândi într-un final dar nu are puterea să convertească, să curețe nesimțirea, cruzimea, lăcomia, profitul, infectarea... într-o asemenea măsură.
Dacă vă amintiți gândirea mea despre mâluri.. c-ar putea fi deversate în avene (peșteri verticale de zeci, sute de metri.. în care mai dispar oameni și animale... și care, oricum, "lucrează" geologic.. se mișcă) sau peșteri care oricum "lucrează",.. oferind solului o oarecare stabilitate. Și tot acolo spuneam că apele subterane vor conduce în final, în apele și solurile de suprafață toate toxinele.. Filtrate sau nu, la bază sunt toxine... animalele și oamenii le folosesc.
Aș încerca mai întâi să le descompun, neutralizez chimic sau să le ard (energie) să obțin căldură, apoi să le pun în avene.. nicidecum în fiorduri... direct la mare.. sau copiază modelul nipon ?
Ps. Ar trebui să mă scuz pentru erori de redactare.. ?! NU prea..
La început, scriu totul pe telefon,.. cu ochii pe care mi-i mai lasă dumnezeirea și cataracta lor senilă,.. drăgălașa... că nu trăiesc cu laptopul (care poate mări scrisul) în mâini dar telefonul...( ). Tot pe telefon mă străduiesc, cu aceiași ochi și degete artrozate de ”tinerețe” și cam dolofane, să mă loghez pe forum, să lipesc ce am scris, să salvez, să mă deloghez.. Abia DUPĂ ACEEA (relativ) îmi amintesc unde am postat și încerc să corectez, să salvez măcar logica. Oricum, e un pas mai interesant decât postarea de lighioane sau prefabricate..
11.02.2024 atitudine la.. atitudine ...
... De fapt, Zandmotor..
Mulțumesc...
Se pare că "cineva, sus-sus-sus într-o cabană mică" vă păcălește și nu cred că nu vă dați seama..
Nu, nu sunt de acord cu casele sau oricare locuire lacustră (pe apă). Oricare formă infectează apa și este nesigură și rea pentru ape, litoraluri și coaste.
1. Insist pentru retragerea la sate și tipul de ECO - societate. BANII aruncați pe inovații riscante pot fi investiți într-un nou tip de viață, sigur.
2. Aș retrage toate locuirile lacustre (după ce aș recupera din ele celelalte materiale) iar din betoanele sparte (chiar și eoliene de casat) aș face praguri nu prea mari și le-aș pune paralel cu coastele, în mai multe rânduri ... adică nu numai un arc de cerc paralel ci mai multe paralele la cca 10m - 20m unele de altele.
Între aceste arcuri - praguri aș pune mai întâi roci mai mici care s-ar eroda mai repede iar peste ele aș aduce nisip din deșerturi (dune) ... n-aș săpa submarin, sub râuri sau lacuri niciunde, niciodată (efectul dominoului în toate).
3. Foarte multe state s-au golit de oameni. Pământurile ar trebui repopulate pentru că trebuie administrate (cultivate, îngrijite).. Nu se poate să aglomerezi un ținut, să storci statul de BANI și să-i riști investițiile și sacrificiile dacă există soluții "pământești".
Nu-mi mai spuneți că apele s-au tulburat din cauza lipsei soarelui.. e o glumă. Sunt consecințele "instalațiilor de ape menajere" și nu numai. E al doilea documentar (care fabulează din multe puncte de vedere "contra ECO" pe banii statului lor) care mi-a stârnit feng' șuiu' pentru că mă crede dusă cu pluta dar de data asta iau atitudine "pentru contra"..
Mulțumesc celor care au adus documentarul, au tradus documentarul,... noi toți trebuie să înțelegem.
Am văzut și la plajele inundate ale Franței cum plecau canalizările în mare, așa e peste tot ..
ATENȚIE MĂRITĂ ! Marea nu e chiar mare.. E o budă imensă.. "din fundul" lumii.
27.02.2024 hidrocentralele totuși ... o soluție verde NU NUCLEARELE ! ..dubii, dubii, îndoieli
... măcar le poți recicla ca materiale, ecologiza.. dacă ții populațiile la distanță.
De nucleare nu scapă nici scoicile.
Cred, totuși că se poate găsi o soluție de trecere paralelă a bancurilor de pești și animale acvatice.. mai ales că, probabil, sunt gândite soluții pentru avarii.
Cred că pericolul pentru animalele marine și pești vine de la lăcomia umană.
Nici cu mini hidrocentralele și confiscarea naturii în interes personal sau de grup nu sunt de acord (vezi Bușteni, Colibița, etc) dar pe fluvii, râuri mari,.. este un dar pentru energia pe care o dorim toți.
Mai cred că "sportul" care chinuie peștii și poluează grav apele și pescuitul ca hobby (plăcere) sunt cruzime și inconștiență plătite scump prin hernii, hemoroizi, alcoolism, familii afectate.. sute de ore pe lună cu ocupații de nimic în care se irosesc mii de bărbați.
Verificați.
Toate astea pot fi înlocuite cu ecologizarea permanentă și obligatorie a apelor unui stat. Acolo vor fi mișcare în aer liber, ocupație de familie, socializare, ecologizarea întregului peisaj, areal.
15.07.2024 ... nicio apă nu piere (seacă) așaaa.. pur și simplu
https://www.g4media.ro/foto-cheile-soho ... ramas.html
Luați urma izvorului, descoperiți insectele (căpușele și ploșnițele) și treceți la dezinsecție !! Toate apele trebuie descătușate, decolmatate...
05.08. 2024 Atenție !! Aveți impresia că apele astea - oricare, de orice fel - se infectează de-un hocus - pocus ?!
Subiectul trebuia să fie la mediu dar îl urmăresc de la 5 ani când, crescută între ștranduri, DOAR EU n-am învățat să înot iar pe copiii mei i-am dus de ”dudă” la înot de la 4 - 5 ani și au făcut niște ani de performanță.. acum regret - NU.. CĂ NU ȘTIU SĂ ÎNOT.
Urmăresc apele și citesc mult despre ele, văd zeci de documentare.. sunt avidă de informații despre ele.. APELE NU SUNT NICI CURATE, NICI SIGURE, NICI.. CI FASCINANTE.
E o gogomănie să spui că ”Sena” a fost ”ieri mai curată decât azi”... https://www.mediafax.ro/sport/sena-din- ... a-22451906
E o crimă să treci sportivi (persoane) prin ape murdare (oricare), cele mai multe preluatoare de CANALIZĂRI (e-coli și nu numai) !!! Și spun asta de când știu competiții la care sportivii plătesc exorbitant și semnează ca să participe la infecția asta mondială,
Să-mi dea scris statul că nu deversează nimic în ape și că-s controlate minut de minut și sunt mai bune decât cea potabilă !! Până atunci consider totul o crimă umanitară cu intenție. Persoanele acelea au familii, copii,.. la care se duc gata infectați.
Până să existe "civilizația", AGLOMERĂRILE UMANE (fie turistice, fie rezidențiale, economice,..).. oamenii erau la cocioaba lor în lume, făceau kk și pipi după cocioaba și plecau mai departe....
Acum sunt milioane de persoane + animale + industrie, economie.. care fac kk și nu numai în același loc iar pământul și apele (natura) nu poate prelucra așa ceva (asemenea cantități în același loc).