Case din plastic reciclat

Case din plastic reciclat

Mesajde calauza » Mar Oct 24, 2023 8:01 am

24.10.2023
Da, am mai postat despre ele pe FB unde vizibilitatea și mesajul către români (care pot duce ideile mai departe) este mai mare dar și http://www.e-calauza.ro am amintit-o - numai că momentul pentru revigorarea forumului a fost impus, nu ales.. ;)

Am abordat de multe ori subiectul, repet, cucu´ mai știe prin ce documente sunt zeci de argumente,.. trebuie să le regândesc.. cine le-a notat, și-a notat, nu voi pierde timpul căutând-le... trebuie să-l alcătuiesc din nou.

Face parte din Proiectul ECO - societatea care va permite unor categorii foarte mari din populații (nu numai la noi), vulnerabile (neșcoliți, neinstruiți, imigranți, emigranți, refugiați,..) să câștige o pâine prin muncă simplă, curățind și reparând planeta.

Amintesc (schițez) utilitatea:
- reciclarea și refolosirea unei cantități enorme de plastic absorbit din natură (ușoare, impermeabile, aproape indesctructibile, reciclabile la rândul lor, cu mobilier și instalații tot din plastic,..)
- locuințe igienice și rezistente în care pot fi relocați (mutați) oameni la dezastre sau munci; lucrări departe de zona de reședință; voluntariate zonale; cartiere insalubre (reorganizate periodic; strămutarea permanentă a locuirilor lacustre (mutarea celor care trăiesc pe ape și le infectează în fiecare secundă - refacerea cursurilor de apă)
- bolnavi incurabili; răniți după dezastre..
- clase școlare aerisite la nevoie..
- sport insolit (neobișnuit) implicit în parcuri

Mai mult, mai bun, mai util, mai ieftin, mai ecologic (RECICLATE, RECICLABILE), mai ușor...

Mai mult ca sigur, unii dintre cei care citesc acum sau au mai citit pe FB și m-au regăsit aici, au priceput despre ce e vorba - despre acele cantități enorme de deșeuri care au mers sau merg la gropile de gunoi pentru că nu sunt incluse în programe de reciclare. Indiferent de felul lor, ele se vor adăuga levigatului (zeama, mizeria care se scurge din gunoaie și vor infecta tot; aer, ape, teren și vor determina epidemii, boli,.. dacă nu sunt arse pentru producerea de energie sau reciclate cumva.

Da, cunosc fenomenul prin care unii au trăit binișor mințind că fac reciclare.. niște amenzi ar aduna banii necesari pentru începerea unor intreprinderi de reciclat corect... dar ”recuperarea” e treaba diavolilor care iau urma banilor lor (necinstiți) și-i devoalează organelor în drept care, într-o economie circulară.. procedează cum trebuie.

Am mai spus.. sunt multe subiecte pe care nu le pot dezvolta singură ci aștept ”semne” mai documentate fie din știri, din documentare,.. care, împreună cu acumulările mele pe subiect, să formeze o soluție.

O să iau ultima utilitate.. ”sport insolit (neobișnuit) implicit în parcuri”. Nu mulți mai practică ciclismul sau, măcar, pedalatul ”pentru că”.. dar și pentru că nu le mai permit afecțiunile. Unii dintre aceștia ar pedala dacă mișcarea lor ar avea o utilitate oarecare - MECANICĂ (fără consum de energie, alta decât pedalatul).. De ex. pedalatul ar fi legat de un mecanism gen ”mașină de tocat” care să ducă spre o cuvă bine etanșeizată (să nu iasă praf) plasticul de un anumit fel (care nu este colectat prin sisteme cunoscute) pus într-o pâlnie specializată. Acțiunea să fie făcută într-o zonă ECO îngrădită, frumoasă, cu acces cartelat.
.... Sau pedalare pentru producerea de energie ”pentru”..

Pauzică ! Merg să greblez și ”continuăm” când va fi timpul..

28.11.2023 .... RRR și iar RRR (Recuperare, Recondiționare (reparare), Reutilizare (refolosire)
Ambalajele acelea mai "tari".. de la detergenți, clor, butoaie, bidoane, navete, saci.. de ce nu sunt reciclate anume prin RRR (Recuperare, Recondiţionare (reparare), Refolosire” .. indiferent cum este rebotezat, a fost un program deștept al ceaușismului prin care au / am păstrat țara curată.
Pentru că nu sunt alimentare, pot fi - SIMPLU - spălate cu presiune, uscate și... gata. Sunt bune de refolosit pentru că nimeni nu bea din ele. Vor fi umplute din nou cu chestiile alea pacălicioase prin concentrații.
Deci.. cum facem ? Așteptăm alte zeci de ani, idei de la alții sau ne mobilizăm ?
Să nu mai zic despre tuburi de pastă de dinți sau altele..
Gata ! A fost cât a fost, s-a perimat, învechit, și-au luat / păpat profiturile.. trebuie schimbat folositor. Toti cei implicați să-și folosească creierele.. mă străduiesc și eu.
E muuuult mai simplu decât la ambalajele alimentare - doar spălat și uscat... nu concasare (spargere, mărunțire), nu topire, nu amestecuri.. deci departe de consumul de resurse folosit pentru ambalajele alimentare.
Este unul dintre subiectele care m-a împins la ECO - societate unde oameni simpli, neșcoliți sau cu dizabilități ușoare pot manevra diferite faze ale acestui tip de RRR câștigă o pâine cinstită și sigură mulți ani și păstra, împreună cu cei mai puternici sau seniori o țară curată.
Hai, cum facem ?
Sau vreți doar să trăncăniți "despre" ?! E penibil să văd atât de mulți trăncănitori neputincioși..
...... Entitățile, firmele care s-au ocupat cu producția până acum, pot trece rapid la "recondiționare"..
Pe de o parte: spălarea, uscarea, repunerea în circulație; pe de alta concasarea (mărunțirea) celor sparte și trimiterea la ateliere de topire, fabricare: case modulare, garduri (să imite scândură, bănci, copertine...) 1001 idei utile.
Propun un sport Insolit (cred că l-am mai propus timid.. pentru că nu cunosc exact infrastructura) - ECO - ciclism.
Sistem de pedalare pentru mărunțirea plasticului (în cuve care să nu împrăștie pulberi în mediu).
Este folosită doar pedalare fizică.. fără curent electric sau alte resurse. Câștigă și ECO - ciclistul și natura.
Haideți, mișcați ceva,.. că nu-s tranșee în Afganistan.

17.12.2023 .. bănci pentru parade
Din deșeuri de plastic, prelucrate solid, pot fi făcute bănci simple pentru parade, adunări, stadioane sau chiar acasă.. Simple, fără picioare sau alte ”adăugiri”, doar un fel de cifra ”4” în forma ei cea mai simplă și dreaptă (sau altă gândire în ideea asta), după folosire pot fi suprapuse simplu și ocupă puțin loc pentru depozitare dar le ai mereu la îndemână și nu se strică sute de ani.

Nu sunt pentru producție de noi „plastice” ci pentru reciclare în bunuri rezistente, fără eforturi mari.

15.02.2024 varianta iută + plastic +
Am văzut pe tvr2 varianta din bambus (structura) + iuta (+ plastic + lufa +..)... (2009).

Nu este superioară propuneri mele.. este doar romantică.

Vă las să schițați diferențele, apoi voi explica punctul meu de vedere.

Ps. Precizez.. autocorectul și cataracta îmi fac varză textele (de obicei sunt zămislite pe telefon) dar, cum am timp, revin pe laptop unde pot mări ecranul și văd problemele de redactare și logică (implicite) și corectez. Preluați ideile și verificați - așa evoluăm împreună.
.....
1. Varianta cu bambus și lufă nu oprește producerea plasticului, n-o restrânge, o disipează în proiecte romantice consumatoare de timp și alte multe resurse.

2. Casele n-au niciun fel de protecție contra intemperiilor, distrugerilor, atacurilor animale; nu pot fi sterilizate (dezinfectate) imediat, simplu; nu rămân întregi după mișcări ale solului sau inundații..
    Propunerea mea e o casă - bloc (turnată) ce nu se poate dezmembra, cu instalațiile și "mobilierul - bloc" (turnate). Fiind TURNATE se pot decupla de la rețele (apă, electricitate,..), se pot rostogoli, inunda, umple de noroi.. dar rămân întregi și pot fi recuperate prin spălări cu apă.

DISPAR acele zone insalubre din cartoane, table ruginite, lemne.. mizerii adunate.. Protecția față de plastic intervine prin saltele, lenjerii, veselă,.. ușor de ars (energie, igienă) și înlocuit.

Pentru UMBRIRE, importantă în țările calde, vara,.. se poate alcătui o combinație chimică protectoare, cu orificii și plase.

3. Populațiile nu trebuie să se ocupe și să se îngrijească permanent de locuire ci să beneficieze de ele și să planteze păduri, culturi, să crească animale pentru hrană, să se educe, să colecteze și să recicleze, să întrețină planeta (apele).

4. Plasticul colectat și reciclat trebuie să ajungă la alt nivel calitativ.

01 03 2024 ... că m-am înfuriat cu șnur alb cu roșu... :roll:

Caut ca duda, de zile întregi, un raft (popular altă dată) metalic, 180cm / 90cm / 45cm, METALIC, cu polițe METALICE,.. adică generos, solid, să-l combin eu dimensional cum vreau, după necesități. Îmi aruncă-n ochi mii de variante de chestii, toate cu MDF. Chiar n-au priceput că mulți au verificat deja.. că MDF-urile astea ar trebui reconsiderate, reciclate ?! Niciun tip de căutare nu mă ajută să scap de mii de nimicuri, să ajung direct la RAFTURI de 180M ÎNĂLȚIME, POLIȚE METALICE, solid.

Și mi-a zburat mintea la rafturi solide din plastic.. ar aduna de pe planetă mult plastic..

Hmmm... Dacă nu-s ”turnate” e complicat, după mintea mea nu rezistă la ”șuruburi” sau îmbinări. Dacă-s ”turnate” devin foarte grele ca să fie pe cheful meu.. costuri cu transport,.. Eh, e doar o gândire de reciclare.. pare că ”pică” la o analiză serioasă. Rămân la produsele de mai sus.. și mai încerc o căutare online.. dacă nu-mi iese, caut variante ”lemnoase”..
calauza
Site Admin
 
Mesaje: 90
Membru din: Sâm Mar 07, 2009 4:17 pm

Înapoi la Mediul..

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron