Desțeleniți betoanele..

Desțeleniți betoanele..

Mesajde calauza » Joi Oct 19, 2023 12:34 pm

15.08.2024 ”pentru - contra”..

Știți deja atitudinea mea fermă împotriva betoanelor, asfalturilor, panourilor.. a tuturor suprafețelor reflectorizante... pentru că, după mintea mea, reflectă (întoarce în spațiu, atmosferă,..) căldura și radiațiile solare.. una dintre cauzele încălzirii globale..

Totuși, după 43 de ani la ultimul etaj al unui bloc, nu pot să nu cedez psi în fața unei pelicule reflectorizante cu "țepi" (neuniformă) lipită de terasa blocului care mă pârjolește încă trei zile după trei zile de ploi consecutive..

Am respins ani la rând orice soluție - vânturată public - ca fiind grea, scumpă, nesigură, ridicolă...

După ce am văzut pe FB un fel de sticlă foarte rezistentă și elastică,.. mintea mi-a fugit la această peliculă care poate fi lipită, pironită de terase la o distanță de cel puțin 20cm care să permită deidată umbrirea și aerisirea terasei în același timp. Ce spuneți ? Poate eu nu apuc să mă bucur dar am copii, nepoți..

19.10.2023
..... scoateți betoanele, asfalturile, de oriunde, acolo unde se mai poate !

Lăsați pământul să respire, să se încălzească, să se spele cu apa de ploaie, să vă bucure cu iarbă și copaci !

Resturile de asfalt și beton folosiți-le la temelii, la îndiguiri de canale de irigație sau râuri în locul gabioanelor cu piatră. Lăsați piatra și sârma la locul lor cât se poate.
calauza
Site Admin

Înapoi la Mediul..