Etc..

Etc..

Mesajde calauza » Joi Oct 26, 2023 8:15 am

Reluări pentru ”dezambiguizare”.. :lol:

17.10.2023
... "feciori de slugi"..

Nu, nu trebuie să învățăm și să aplicăm mare lucru de la "mărețul" apus ci să luăm aminte cât de jalnici sunt și cum ne-au băgat pe gât toate ororile și urâciunile lor.. de la educație ÷ la drepturi.

Apusul s-a clădit MEREU, PERMANENT, pe colonizare.. adică pe cucerire (crimă și jaf) directă sau perfidă (prin corupție) și furatul sau întinsul mâinii după resursele altora, fără alte eforturi decât uciderea copiilor, tinerilor și maturilor pe care nu i-au crescut, hrănit sau adăpostit ei, jefuirea, ocuparea și însușirea de resurse prin războaie...

Există o Românie - buricul pământului - care s-a apărat cum a putut, a dat peșcheșuri - din totdeauna - ticăloșilor de pretutindeni din sângele ei; suportă pe sângele ei (buget, inflație ajutoare,..) ȘI AZI, sute de mii, milioane de puturoși și hoți care o jefuiesc pentru că n-au creiere să trăiască la ei acasă, din munca și resursele lor pentru că singura lor specializare e crima; România e singura de pe glob care și-a plătit datoriile din munca și sacrificiile poporului ei amărât... nu și-a trimis președintele cu mâna întinsă după resurse după ce una dintre vacile de muls a înțărcat..

*******

23.10.2023
Dileme la sfârșit de octombrie.. sau simple alergii ?

”Ei” ne vor doar ”muște” pe / la rahatul lor ? Aleg rahatul turcesc.. măcar e tradițional și verificat secole :lol:

*****

Capitalism = canibalism violent ? :roll:

*******

26.10.2023
Da, lipsa igienei de toate felurile a dus la fenomenul ”în - căpușării” la mare modă în societățile medievale..

*****

Ce convenabil !.. ”consultant de specialitate”... cutărescu.. :lol: .. bugetat sau hmm,.
Nu domnilor ! Consultant de specialitate DOAR dicționarul - care apare în direct, online, chat GPT sau A.I. E 2023 ! Relațiile au alternativa privatului - nu toate la buget, că cele mai multe n-au de niciun fel.... ! E o invazie de rubedenii păpătoare de buget.. strigătoare la bunul simț virtual.

******

19.10.2023 (.....reluare.. se poartă ...)
Despre CONȘTIENȚĂ, CONȘTIINȚĂ, vorbe, percepții, abureli..

O cioară vestită.. se recunoaște în oglindă. Vede că are un fulg alb pe cap, este CONȘTIENTĂ că are un fulg alb pe cap.. că are ceva străin pe cap și încearcă să-l înlăture. Este CONȘTIENȚĂ, da ? Aceeași cioară vestită apucă cu ciocul un vierme, să-l mănânce.. își dă seama că e pe cale să facă ceva rău și abandonează viermele.. are, deci, CONȘTIINȚĂ. Gândește răul sau / și binele, alege, deci are CONȘTIINȚĂ.

Asta e ca și cu încălzirea globală: tot vecinul are tehnologia prin care își trage sau împinge norii spre grădina lui după interes sau chef dar vacile-s vinovatele principale.

Nașpa cu lăcomia din educație !..

*******
04.10.2023
"Cornul și laptele"


Cum ar fi ca o categorie socio- profesională să nu-și primească drepturi salariale un an ?
..
Cum puteți dormi când 2 milioane de copii ROMÂNI nu-și primesc pachețelul cu mâncare timp de un an ?
Pentru migranți sau refugiați tot așa s-au rezolvat lucrurile ?

*******

10.10.2023
Pfui ! Mai sunteți și bugetați.. Cât să fie lăcomia de mare să dați de 2-3 ori aceeași reclamă în același calup, în mai puțin de 5 - 10 minute ?! Mai mult, supuneți-le logicii cuiva.. multe dintre reclame sunt penibile.

Cât despre medicamente ”pseudo”,.. dacă n-ați schimbat cu totul dicționarele (și noi n-am aflat încă) abia de mă mai ating de cele clasice. Pandemia ne-a învățat să nu vă mai credem ”neam”. Dar, poate, nu mai existați pentru noi.. Chiar ! Există o instituție care să facă economie și în sectorul ăsta dacă tot nu este folositor ?!

*******

10.10.2023
Evident retorică, mondială și fundamentală.. CINE, CARE, CUM ?

Categoria socio - profesională - care schimbă albul în negru și invers pentru bani și faimă - au distrus (istoric, prezent - continuu) planeta, omenirea și rosturile ei ?...

Care standarde, ale cărei comunități înafara Celor 10 Porunci ale Dumnezeului unic, Tatăl Nostru, mai sunt valabile, UMANE (pentru oameni, pentru omenire) ?!

02.11.2023
Partid.. serios.." ce formă literară, figură de stil, pocinog,.. reprezintă ? Zău așa, e de "povestea vorbei"
.. ca și Prâslea cel care a ... merele de AUR - nu se dezminte,..(alt pocinog).

*****
12.11.2023
Cu mulți ani în urmă, circula o glumă:
- Ce mai faci ?
- Nu mai fac nimic. Le iau "de gata".
Iată, sunt exact vremurile anticipate dar cu ce costuri !!

14.11.2023
De multe ori, de prea multe ori, folosesc expresia "pentru că". Ea presupune foarte multe explicații pe care: fie le-am dat deja, fie rezultă din context, fie că las fiecăruia interpretări după cheful personal. De cele mai multe ori au o relație cu vârsta mea pe care, unii o știți deja, alții au dibuit-o.

Pentru că în segmentul socio "corporatiștics" pot să se considere generații întregi de deștepți și de viteji, pun aici o mini explicație la relația aroganță - vârstă când spun că nu accept sfaturi de la "cei care" (...) și n-au nici măcar 70 de ani..

Pe scurt: oricât ai fi de deștept, de important, de carismatic, de diplomat (în cartoane).. până la 70 de ani n-ai cum să fi cuprins milioane de noțiuni, situații,.. și nici nu știi dacă viața nu te ciuntește "mâine" de abia-ți mai crezi existența...

De-aia smerenia, modestia, "capul plecat, politețea în fața vârstnicilor te scot din penibil. Chestia aia cu "capul plecat sabia nu-l taie" este la fel de actuală.. Demnitatea nu stă în "plecarea capului" ci în cu totul alte "percepții". Iar "dar nici nume bun nu are" e doar o replică maidaneză pentru că nimeni nu știe adevărul din niciun punct de vedere ci își exercită presupunerile după educație, statut, percepții, experiență...

08.12.2023
Nu știu cine a spus... că nu e important ”cine” a spus (și acela o fi preluat-o (copiat-o) de la altul.. după jocul din copilărie ”telefonul fără fir” sau cel de la maturitate ”banii iau totul”... important e ce faci cu ce ai aflat.
Iar eu am aflat că ”manipulatorii se vor umple de dejecțiile celor manipulați” și, iacă, vorba se adeverește planetar.. de când lumea.. după administrația Cerului.

11.12.2023 ... ”pentru că”..
Dacă tot mă copiați, încercați să luați și ceva din ”spirit”, să-l aplicați,.. și să renunțați la redundanță (repetare nebună) în articole.. ;) că fac skip pe ele.. nu mă mai agăț cu o atitudine oarecare.

”pentru că”, ”pentru că”.. v-am tot spus.. când trecea o bubă pe stradă, musai trebuia să fie și pe mine.. cum să îmbătrânească sănătos un părinte ?! :?

*****
BurgheJi - Acea clasă socială sălbatică, ițită după '90, care nu muncește mai nimic, nu răspunde de nimic, principala preocupare este sucirea și răsucirea vorbelor (semantica) dar ARE.. mai mult sau mai puțin justificat. ;)

17.12.2023 .. feng - shui
”Feng shui” este un fel de artă (chinezească) de a aranja (amenaja) lucrurile simplu, armonios, ca să ofere spațiilor interioare un echilibru psi, confortabil în același timp. Lor nu le-a fost greu.. venind dintr-o istorie simplă și grea, au acceptat repede stilul. Asta nu înseamnă că viețile lor au fost vreodată mai ușoare decât ale noastre - dimpotrivă.

Pentru noi, după ce am umplut casele cu mobilier pentru care am făcut CAR-uri, ne-am înțepat degetele cu macrameuri și am dat banii pe toate nimicurile, este foarte greu să ne lepădăm (să le dăm, aruncăm, nici nu prea mai avem unde și ne doare sufletul pentru istoria noastră aruncată) de ele chiar dacă ne sufocă, ne iau aerul și aproape ne dau afară..

Eu folosesc expresia adaptată mioritic (cum fac cu multe) ”feng șuiu´” ca să exprim o stare de bine, plăcut, simplu, armonios, hazos și oarecum nepăsător (față de gura lumii)... adică ”românesc”.

20.12.2023
Sunt articole on-line care, de la titlu la final (dacă ai ambiția să le citești cu atenție) îți stârnesc interesul să verifici entitățile enunțate și funcționarea milimetru cu milimetru..

*****
Dacă.. respectivul complex balneo nu are stație de epurare a apelor uzate.. la care vedeți conectate instalațiile de ape menajere (+kk), fiți calmi,.. nămolul numai nămol nu e.
Ghici, ghicitoarea mea..

21.12.2023 ..
”compulsiv” a venit să se așeze ca o batistă pe țambal pe ”isteric” ?
Cum ar fi ”mângâiate psi” pe bani mulți variantele ?

Nu, nu e de abordat la ”diavol”, nici la ”percepții” deși e tot o energie negativă emanată de felurite constrângeri (autoconstrângeri, cenzuri, lucru la ”reziliență” (să-ți păstrezi jobul, familia, copilul,..).

Cum scapi ECO (natural) de ea (de energia negativă) ? Te flagelezi ? Arunci banii la psi când i-ai putea arunca la o adopție de copii cu mai mult succes și discreție, te lamentezi pe rețele, mănânci de ”nervi”, faci scandal, te droghezi cu muște (țigări, droguri, alcool, ierburi,..), dai cu pumnii și picioarele în orice ca să te crezi din filmele proaste dar ”tari” ?!..

Folclorul românesc spune: ”fă-ți de lucru, că altfel îți face diavolul !” .. ”voluntariază”, inițiază voluntariate.. ia-ți un job, un alt job, căsătorește-te, ajută..

25.12.2023 .. blestemul ..
Reiau după ani de verificări..

Blestemul este cea mai veche formă de apărare sau refulare a neputincioșilor, a celor care nu știu și nu se pot apăra, a disperaților, a celor ne îndreptățiți, furați, înșelați, păgubiți sau care se cred astfel.

Blestemul este o armă puternică DAR cu efect de bumerang: atinge pe cel blestemat (pentru că este un păcătos el însuși) dar se întoarce la cel care a îndrăznit să se creadă Dumnezeu (sau diavol), să-și facă singur dreptate; e un fel de manipulare a energiilor care guvernează omenirea... și ”ți-o iei” cu vârf și îndesat.

Supus la booling, fiul meu de 8 ani a răbufnit: ”mama, aș vrea ca blocul acela să cadă, să moară ”ăia”..” N-am știut ce să răspund la atâta năduf ci i-am zis ce mi-a pus natura în gură”: ”dar dacă, atunci când cade, tu ești în dreptul lui, spre piață ?”

Atenție mare când blestemați pe oricine, orice ! Atenție mare când vă vin (din durere, neputință sau năduf) blestemele sau răutățile în minte ! Nu uitați că voi sau copiii voștri, cei dragi vouă, vor fi SIGUR implicați... suntem impliciți ca civilizație,.. chiar dacă ne ascundem în jungle sau buncăre .. EFECTUL ne pedepsește în timp.

Stați blânzi, CEI ÎN DREPT veghează, nu dorm, chiar dacă nu vedeți asta..

Ps. Nu există religie, rugăciune, preot, bani.. care să vă curețe de păcatele gândurilor, vorbelor sau faptelor voastre în veci ! Vi se va părea o ”temporizare” a facturilor (plăților păcatelor) dar, fără greșeală, ele vor veni asupra celor dragi vouă.

Priviți la poporul evreu DE PRETUTINDENI. Pentru că e mic dar cu istorie aparent clară și oarecum adunată în Vechiul Testament, ba, chiar contemporană, acest popor a fost ales spre trezirea umanității. Nimic nu este iertat în veci.. (din păcate, chiar și pentru mine).

Vedeți între ei - care a făcut RĂUL (indiferent cum și din ce cauze) și care s-a ținut departe de rău; care a crezut în bani (și-și face buncăre) și care crede în Dumnezeu (și-și cumpără pământ, plantații, vite..). Acum avem uneltele educaționale, spirituale (sau psi) + folclorul pentru a contoriza, verifica, faptele și efectele.. nu trebuie decât să deschideți ochii și să mai închideți gura, ca să le vedeți ”mersul”..

03.01.2024 ... da, m-am orientat, nașpa
Subiectul mergea fix la "azile" dar văd că nu e căutat ceea ce înseamnă multe...

Da, bătrânii trebuie RETRAȘI din fata reflectoarelor oricât de valoroși ar fi fost pentru societate.. sunt multe variante pentru recunoștință.. nu-i mai expuneți.

Nașpa..
Bătrânii capătă, odată cu fiecare zi, noi "abilități" cum ar fi: un gest, o chestie, pe care au făcut-o de mii de ori în viață și pe care vor s-o facă deja din reflex .. nu numai că nu le mai iese sau le iese invers ci, parcă ANUME (intenționat), să le facă rău lor înșile și altora. Analizez asta de ceva vreme pe mine.. pentru că, mai "deunăzi" analizam pe alții și-i ziceam ramolisment ........ știu, e trist dar E.

Ei,.. de la faza asta rămân foarte puține variante și, cât mai poți alege singur una, e cumplit de greu - în niciun caz un azil. Oricât ar fi el de poleit (bun, corect, curat, ...) este o oroare pentru toată lumea, un dezastru ipocrit pentru aparținători, o infecție pentru societate... oricât ai fi fost sau te-ai fi crezut de util sau valoros în viață.

Și revin la eutanasierea umană a bătrânilor pentru că restul e o ipocrizie infecțioasă și criminală față de semeni, BANI - BANII, resursele aparținătorilor până la epuizare și dincolo de ea.. adică ticăloșie.

06.01.2024 ... istorii..
Nu atât persoana recuperată (chiar și numai numele) este importantă pentru unii ci URMELE ei, AVERILE. Cine sunt recuperatorii sau cei care-i plătesc ?!

Verificați "stafurile" în istoria lumii și veți rescrie istoria unor popoare.

*****

Folclor
"Capra cu trei iezi" (statul) și alegerile ei...

07.01.2024
N-aveți decât să-i spuneți "stres".

După o viață de asimilare (obișnuire) cu cuvinte noi (neologisme), adunate de peste tot și o schimonosire a celor obișnuite, o vorbire controlată (cenzurată, auto cenzurată) și ajunsă aproape falsă, ca o maioneză învechită prea devreme peste salata de beuf, Dumnezeu mi-a dat răgazul să-mi reevaluez (să-mi apreciez din nou) limba folosită în familie și în școala care m-a format.
Mă voi strădui în timpul rămas să-mi vindec limba română pentru că din toate națiile din care provin, culturile, religiile și limbile cu care am crescut alături, am ales să-mi zic ROMÂN și iubesc limba română.

Nu voi mai folosi cuvântul "stres" pentru că este un amestec rău chiar dacă neintenționat. Este alcătuit din: oboseală, spaimă, teamă străveche, spaima cea nouă pentru ziua de mâine, frică de nou și greu, nesiguranță, neîncredere în tot și toate,..

Îmi e oarecum greu să-mi vindec limba română.. deoarece cuvintele noi au făcut scurtături bune (eficiente) dar reci - puțini dintre membri familiei sau vecini le-ar înțelege.

Citirea și recitirea Bibliei, de unul singur, cu voce tare, ar fi un bun medicament.

Pentru "stres" însă, nu există vindecare cu toptanul, dintr-o dată, deși caNibaliștii și alchimiștii vorbelor oferă pachete reci cu care vor să acapareze oamenii cu totul iar munca de acasă aleasă de cei care pot îi disperă - nu mai au față de cine să se dea importanți și puternici.. nimicii.

Situațiile astea trebuie luate, rând pe rând, FĂRĂ MEDICAMENTE sau felurite droguri (alcool, țigări, droguri naturale sau chimice,..) gândite îndelung, cu Dumnezeu în minte și în suflet... cu limba maternă în gânduri.. ca să înțeleagă și mintea, și sufletul și trupul:

* În toate cele se începe cu tratarea oboselii - indiferent ce fel de oboseală. Deci SOMN ! Mult, bun, natural, la aer curat (măcar în casă.. ceea ce presupune o curățare a camerelor de tot ce nu e necesar). Somnul se repară greu după o seamă de obiceiuri greșite DAR SE REPARĂ cu disciplină de familie, autodisciplină, luptă cu atracțiile tv, telefon, droguri..

* NESIGURANȚA ...trebuie să iei în seamă faptul că nu ești un fluid, nici o bucată de lemn, nici o carte sau o cană de cafea ci ești TU, unic în lume, creat aici cu un rost și un timp. Ce faci cu ele ? Cui le oferi spre utilizare ? Pentru ce ? Îți convine ? De ce ? Ce ar trebui să fie important pentru tine acum, la vârsta ta ?! Cum se uită "niște" la tine, câți cm de buze sau de fese să-ți adaugi clătinându-ți sănătatea sau ce să înveți și cam ce meserie să faci pas cu pas ?

... în lucru pentru voi .. voi vreți carieră...

08.01.2024 .. ora 20.30
Brei, voi n-aveți două la un loc ?!

Păi vedeți că-i țara ciuruită de droguri, trafic de orice, năpădită de gunoaie de tot felul,.. că ministru' de interne recunoaște jalea, eu o aud de la cratiță iar voi care o urlați pe zeci de canale uitați a doua zi ?!

Eu aș face rotativa: poliție română în Belgia și poliție austriacă în România..

10.01.2024 analfabetismul funcțional
Totul ține de alcătuirea creierului și ceva genetică plus 101 factori externi ... nu numai de școală.

Școala încearcă să-i aducă la același nivel dar.. sunt necesare schimbări majore incompatibile cu vanitățile din educație. Tot școala, în lăcomia și vanitățile ei, s-a lăsat cumpărată de agramați (faza care precede analfabetismul funcțional).

Argument: permisele de conducere auto; băncuțele din fața porții (nu înțeleg emisiuni titrate.. filme artistice, documentare..); succesul emisiunilor de scandal (lipsa educației de orice fel), golănia (sărăcia vocabularului și a gramaticii, violența ca unic argument..).

Ps. Când o eminență spune în direct "dar totuși".. e cazul ca eu să mă retrag de pe canal iar voi să pricepeți ce e cu analfabetismul funcțional..

12.01.2024 despre BASMA
Despre BASMALE,.. fițoaselor..

O să produc un tsunami de păreri dar, cum am învățat să le accesez doar când și cât vreau, e super.

BASMAUA e tâlcul sănătății femeiești. Știu, am fost zămislită în neamuri cu pălării și șaluri, crescută cu căciuli, fulare, cagule .. dar n-am putut râde niciodată de cele care purtau BASMALE. Iaca, viața m-a aruncat în raiul meu de unde să analizez și să înțeleg de ce eu nu puteam râde.. instinctul, intuiția.. iar la răceli - VERIFICAREA.

BASMAUA protejează într-un echilibru termic, deodată, fruntea, capul, urechile, gâtul și oarecum "colțul" pieptului. La sate, protejează părul femeilor fără de mirosurile și microbii care însoțesc creșterea animalelor, gângăniile din copaci, vietățile care le-ar putea sări în cap, curenții de aer abia perceptibili. Bărbații, mai toți, poartă ceva pe cap: o bască, un fes, o pălărie, o căciulă.. dar SE PROTEJEAZĂ.

Și asta e numai observația mea. Fără fudulie, am putea afla mai multe, ne-am proteja mai mult, n-ar mai fi la mare modă emisiunile despre boli, suferințe, medicamente și suplimente.

Se pune obsesiva întrebare: ce facem cu părul, coafura. Urmăm modelul musulman ? Nuuu ! Punem bigudiuri "sub" și ne aranjăm la job ? Hmmm. Împletim o codiță ? Nici. Ce-am mai putea face ?!

Cert e că se impune o o protecție în locul fițelor dureroase cu consecințe grele. Chiar și când ieși din mașina ta, de la căldură, direct în aer rece.. cu capul descoperit.. nu te mai văita căci suferința este doar consecința fuduliei.

17.01.2024 .. de ce aduce Moș Nicolae
... o nuia copiiilor ?

Pentru că atingerea mâinilor unui adult e zdrobitoare pentru un trupușor și niște organe de câțiva cm, necoapte (nedezvoltate) și abia însăilate de natură ale unui copil dar și pentru sufletele și emoțiile lor fragile.

De ce este nuiaua Sf. Nicolae (sau cureaua) o corectare cinică ? Pentru că nu mai este o reacție naturală (din furie, lipsă de timp pentru înțelegere și corectare inteligentă) ci o pedeapsă calculată, aplicată "la rece".

De ce sunt toate dureroase și revoltătoare ? Deoarece copilul, adolescentul ȘTIE deja că a greșit iar vina și spaima îi reverbează în fiecare fibră și-l paralizează..

23.01.2024 traducere și adaptare sau...

... cui îi mai pasă ?!

Mă uit la seriale sau filme, în general, după idei noi, abordări noi, paralele, comparații..
Sigur că, după 67 de ani de televiziune și cam tot atâția de cinematografie la noi, sunt rea dacă mă declar plictisită.. pentru că am văzut mai tot ce se putea vedea (din ce se putea alege după gusturi, interese).

Dar mă mai uit ”pentru că”. La ce se uită pensionarele mai ales ?! La seriale.. De ce ? ”pentru că”... (opțiuni).

De exemplu, să găsesc în mintea mea diferența de prezentare ”naționalistă” (sau anume, intenționată) a istoriei, culturii, comportamentului, caracteristicilor,.. propriului popor, în timp. Sigur că nu e reală, nu e ceea ce a fost ci ceea ce s-a găsit prin scrieri, folclor,.. sau simpla viziune (imaginație) a autorilor. Și asta se percepe din câteva faze pentru că tiparele (copierile) sunt limitate și le verifici în toată cultura sau experiența... doar că ți-e greu să te regăsești în aceste tipare... și, mai ales, să suporți aceeași ”imitație” la nesfârșit.

La multe seriale ”aproape istorice” - pentru că dramele sunt și ele tipare plasate într-un cadru istoric mai mereu același (+/-o sută de ani) nu mai există diferențe. Uneori mă întreb dacă n-au luat scene de colo și de colo și au încropit un nou film la care.. e alegerea ta dacă te oprești. Problema care te izbește nu e violența și urâtul la care-ți expui emoțiile (pe răspunderea ta, că cei în drept n-au scos violența de pe ecrane) ci limbajul, TRADUCEREA... că de adaptare n-au auzit prea mulți. Când citești traducerea într-un limbaj plin de neologisme .. ai vrea să râzi dar subiectul parcă nu te lasă. Aseară m-am poticnit în ”opțional”.. acesta a fost cuvântul care m-a determinat să schimb canalul. Se potrivea ”opțional” cu sclavia - feudalismul criminal în care se chinuiau popoarele de.. nu se poate. Avem un vocabular bogat, nu e nevoie să te scufunzi în arhaisme să traduci un film dar să-l biciui cu neologisme.. e penibil.

Sigur, poți găsi avantaje față de filmele care vor să te obișnuiască cu inumanul, imoralul anilor dinainte de 1950 dar eu nu vreau să învăț să latru, să dau din coadă sau să amușinez toate dejecțiile din drum ca să-mi găsesc calea în mizeria lor..

Asta e una .. că poți trece ”peste” cu niște concluzii și apăsa alt buton (canal)....

Ps...joi .. Alaltăseară mi s-au străpezit dinții cititului la cuvântul ”succesiv”. Bag seamă că traducătorii insistă pe transpunerea dramei într-o comedie a absurdului pe decor copiat din sute de filme anterioare. Oricum, e superior fazelor obscene, grețoase din multe clipuri de iUmor din online.. dacă-și închipuie cineva că nu poți trăi fără jegurile astea și că actorii sunt oameni, artiști ai anului 2024..

06.02.2024 "Păduchiosule !"
Îmi pare rău că nu mă pricep să spun bancuri iar dacă încerc... le stric. Dar, precum olteanca din banc, ridic mâinile printre bolovani și fac gestul de "strivre a unui păduche".. virozei care m-a călărit cam 40 de zile.. că Dumnezeu nu mi-a pus încă, de-o parte, cei 200 de ani de somn..

~ Cică o familie de olteni nu se prea înțelegea (normal, nu ?). Indiferent cum și cât se străduia bărbatul, nevasta nu era mulțumită și-l boscorodea.. și mereu îi striga: "păduchiosule !!"

Azi așa, mâine la fel,.. la un moment dat olteanul se sătură și o aruncă în fântână. De la fundul fântânii olteanca îi tot striga: "păduchiosule !".

Speriat și mânios, bărbatul aruncă bolovani peste ea.. Ea,.. nimic ! "Păduchiosule" și "păduchiosule !"

Bărbatul arunca în continuare bolovani, să n-o mai audă ... și-i păru că a scăpat de năpastă. Se uită în fântână și văzu ițindu-se, printre bolovani, mâinile femeii strivind un păduche..~

Așa și eu cu viroza ciudată cum n-am mai avut.. din cauza politeții (n-am putut refuza un tip de revelion pe care nu-l doream.. peste o viroză ce tocmai se declanșase).

PS. Am uitat să vă spun cam cum miros microbii.. un fel de "aură, halou" înnecăcioasă și puțin "usturândă". Se simte adesea în unele troleibuze sau în unele cabinete medicale.. Mi-am descoperit "abilitatea" când duda ofi.. a permis persoanelor foarte murdare sau / și cu animale să se încălzească în transportul în comun.... :cry:

11.02.2024 nu știu cum se face că..
.. dar verificați, socotiți, verificați..

Cei mai vehemenți și mai vajnici (aprig, grav, important, serios, cumplit, dârz, energic, grozav, puternic, strașnic, teribil, viguros, înverșunat,... (dexonline.ro.ro)) apărători, susținători și țipători ai acestui tip de democrație sunt cei care n-au răspuns niciodată de nimic; n-au creat niciodată nimic, n-au luptat niciodată pentru nimic, n-au plătit taxe și impozite, n-au crescut vite și recolte, cei mai mari trăncănitori și vorbitori de discuții, mulți cu 2-3 pensii din locuri prin care nici n-au trecut, cei mai mulți buletari, plini de ei, mărturisitori de tot felul și dintotdeauna; ca și ucigătorii de semeni, de copii și femei sau frați, de-a valma sau cei care dau în bobi astrali,.. că și astea au fost numite meserii (mai nou).....

17.02.2024 ... despre resurse - azi, timpul
Daaa.. sunt incitante unele articole promovate.. până când îți poți dresa (educa) atenția.. atunci dispar ca prin minune din ”areal” indiferent cât ar câștiga sau cine ar ajunge.
Faci rapid o mini analiză:
- E ”fiu sau fiică de părinți / tată, mamă” (părinți care AU (nu trebuie să analizezi mai mult cum au obținut.. sunt deja șabloane sau… au reprezentat ceva în societate);
- cam ce studii are, unde le-a făcut, cam din ce bani ?
- ce a realizat singur ? la ce se pricepe ? ce a organizat sau administrat singur ?
- la ce resurse a avut acces ? pe ce-și bazează munca sau trăncăneala ? unde se vede creierul sau talentul lui ? ce obține imediat ?
- vinde ceva (opinii, bunuri materiale sau spirituale,..) ? sunt copiate ? ia băgați un soft de recunoaștere..
- e plătit ”pentru” ?
- și-a angajat copiii în sistem sau la buget ?
- ce aduce nou în societate ? care sunt plusurile, inovațiile dacă nu invențiile ?
…………
E clar,.. abia peste 50 de ani, cel puțin, își poate permite personalitate (proprie) sau la o pocăire (corectare abruptă) impusă de viață. Până atunci e doar o compoziție de factori, nu merită să pierzi timpul, nu sunt modele umane de urmat sau citit.

20.02.2024 ... mi-au vorbit îngerii mereu..
.. prin cele mai interesante situații.. Doar că abia târziu, în viață, înțelegem ce și cum..

În urmă cu vreo 50 de ani, în mini și cu sandalele în mâini (îmi făcuseră răni de nesuportat) în buricul provinciei, lumea se uita la mine ca la urs dar.. am fost încercuită de un grup de țigani. Probabil mă cunoșteau, probabil nu,.. dar locuiam aproape de un cartier de țigani vestit și fusesem minoritară într-o clasă de.. (nu prea rețin chipuri). M-am temut foarte tare dar nu puteam trece de ei în situația aia, nici minte nu prea aveam iar băgarea de seamă nu m-a ajutat. Nu mi-a sărit nimeni în ajutor dar nici nu mă așteptam, nu se întâmpla așa ceva pe vremea aceea, nu eram într-o ținută pe care părinții mei s-o fi aprobat vreodată (dar eram ultima din clasă care apucasem moda mini.. n-o puteam rata pe ultima sută de metri) și nici nu credeam că-mi vor face ceva rău ziua-n amiaza mare, nici nu-i stârnisem cu vreo privire insolentă.. nici vreo răpitoare nu eram.....

Cu stilul lor gălăgios, înspăimântător de gălăgios, m-au luat la rost și m-au amenințat că dacă mă prind prin vreun parc sau aiurea pe străzi după ora 6 seara, fie că sunt singură, cu un prieten sau un soț.. îmi rup picioarele iar pe ”el„ îl lasă lat.

Vremea a trecut, am rămas marcată dar, evident, n-am respectat amenințarea decât câțiva ani.
Ca mamă însă, tremur și acum până-mi știu puii în casele lor chiar dacă au ei înșiși pui..

Da, e timp toată ziua - serile, nopțile sunt ale altora mai ales când adicțiile (dependențele fioroase) își caută peisaje de exprimare.

Islamul, budismul,.. încearcă într-o manieră originală să ocrotească femeile pe de-o parte.. pe de alta le ostracizează la fel de original. Creștinismul a pierdut lupta cu ”drepturile” de aceea cele mai multe victime sunt creștinele care se expun crezându-se minuni, intangibile.

De aici până la pedofilie, sport antic, mondial.. e un ocean de atitudini dar să nu se pună cu mamele !!! Mamele sunt fiare când e vorba de puii lor.

Și în problema asta, ECO - societatea ar educa, ar converti sărăcia și sclavia sexuală a copiilor și copilelor din lume.

23.03.2024 .. nu încurcați vântul !.. iar dacă-l încurcați..

Se spune că într-un foișor ”e curent”.. adică puteți răci.
Am verificat (îmi plac mult foișoarele și mi-am început eco - experiența în peisaj cu unul).. da, așa e, răcești. Am întrebat de ce.. mi s-a povestit că..

Vântul are drumul și treaba lui de la Dumnezeu, și nimeni și nimic n-ar trebui să-l încurce. Ajuns în foișor se lovește de stâlpi, de paravane, de plante .. vrea să iasă și nu reușește cum știe el. Atunci se supără și-ți sucește știutele.. te amețește și pleacă supărat.

Verificați ! Verificați ? Cu căciuliță, vată în urechi sau nu ??

06.04.2024 Înțelepciunea este
... o "bancă de date" (vorbe, ziceri, clișee, experiențe, tipare de viață valabile în timp,..) din care, la nevoie scoți soluția sau, măcar, consolarea.

14.04.2024 folclorul .. mereu folclorul e realitatea - din păcate
Ticăloșii ticăloșilor de pretutindeni ne strâng cu ușa comunicării.. vor acces total de parcă nu l-ar avea dar când îți strigă în față că te strâng cu ușa .. e un ”cumva cumplit”.

Mai nou, ne amenință cu multe dacă nu le acordăm tot... principiul "băse". Ce pricepem noi din asta ? Pricepem principiul feedback "fără milă (empatie)" când vor da de necaz.

Știam că mai nimic nu vine gratis / am acceptat o sumă de condiții dintre care "să plătesc eu pentru ai mei".. dar... "lăcomia pierde omenia" iar noi pierdem definitiv ”empatia”.. Pocăi-i-ar !
calauza
Site Admin
 
Mesaje: 85
Membru din: Sâm Mar 07, 2009 4:17 pm

Înapoi la Povestea vorbelor..

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron