Canibalism... definiție, înțelesuri,..

Canibalism... definiție, înțelesuri,..

Mesajde calauza » Lun Oct 23, 2023 6:36 am

23.10.2023
Capitalism = canibalism ?

Canibalism... definiție, înțelesuri, asemănări, percepții mioritice..

Definiția la îndemână, din http://www.dexonline.ro, spune: Deprinderea sălbaticilor de a se hrăni cu carne de om

Obiceiul este preluat de la regnul animal (familia animalelor de pe planetă) de a se hrăni cu semenii lor sau puii altora, chiar din familia lor, de exemplu: câinii, lupii, urșii, felinele, reptilele, animalele marine, păsările... aproape toate animalele și păsările. Obiceiul a fost analizat și catalogat ca un obicei (chiar regulă) animal numit selecție naturală prin care unele specii de animale sunt ținute sub control (să nu se înmulțească prea tare și să strice echilibrul naturii (consumând recolte, plante, animale care ar primejdui natura Creatorului - Dumnezeul unic, Tatăl.

Foamea i-a învățat pe preistorici (pe oamenii din trecutul sălbatic) să mănânce atât plante cât și animale.. Când acestea s-au împuținat, oamenii au început să se mănânce între ei de-a dreptul. Asta s-a numit,la fel, canibalism. Obiceiul s-a perpetuat, a continuat și în zilele noastre, între oameni moderni care au ajuns în impas (accidente în pustiuri, deviații psihice,.. sau induse prin droguri (alcooluri, medicamente deviante, prafuri, țigări..).

Obiceiul canibalismului seamănă izbitor cu capitalismul sau mi se pare mie, la bătrânețe ?

Altfel nu pot înțelege plăcerea, graba, interesul de a alimenta un conflict cu arme și bani pentru continuarea UCIDERII DE OAMENI, DE SEMENI... în locul găsirii unei soluții bune și pașnice pentru toți. Vorbele, toate-s gargară pe banii de la buget, inflație, sărăcire, poluare..

Nu e important să ai cea mai bună mașină (cu care să intri în stâlp, pușcărie sau mormânt), bani fără număr ci să ai PACE, aer curat, job și salariu și MÂINE și până la pensie, să ai pensie și hrană curată, liniște, suflet senin..
calauza
Site Admin
 
Mesaje: 85
Membru din: Sâm Mar 07, 2009 4:17 pm

Înapoi la Povestea vorbelor..

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator