Semantică = înțelesurile vorbelor (după putință).

Semantică = înțelesurile vorbelor (după putință).

Mesajde calauza » Joi Oct 19, 2023 8:34 am

19.10.2023
Semantică = înțelesurile vorbelor (după putință).

Din ciclul "povestea vorbelor".. (seria 2)
Copiați tot, faceți ce puteți, ce aveți chef, ce vă duce mintea acum sau la pensie... dar FACEȚI (nu trăncăniți, doar) - nu doare, e bine pentru toată lumea, vindecă TOT chiar dacă pare incorect.

Tot 19.10.2023 și tot reluare necesară..
Pentru alfabetizații funcțional care n-au avut timp să observe - în cei 18 ani de existență ai http://www.e-calauza.ro - în aplicațiile ”legende” și ”folclor„ (pe care mulți le folosesc intensiv și de mulți ani ca să-și câștige pâinea și la propriu și la figurat... Credeați că nu-mi recunosc munca, vorbele ? Ba da, și încă destul de bine. Vă urmăresc evoluțiile, frământările sterile,.. n-ați prea înțeles mesajele de bază) am folosit trei tipuri de scriere ”publică” existente contemporan.

Una a fost din vremea tatălui meu maghiar (foarte strict cu folosirea corectă a ambelor limbi), cu care am crescut și eu până prin generală când a dat peste noi ”modificarea schimbării”; a doua din vremea școlarizării mele (în care am râs de tatăl meu că era depășit.. mă rog, am râs în sinea mea de dudă.. că altfel mi-ar fi ”întors gura la ceafă” și nu se purta ”pâra la instituții”; a treia a fost mai aproape de vremuri dar am întors ”comanda” când am văzut cum ”comunicarea” distruge limba română și împarte deja societatea în speciali și ”ăilalți” care nu trebuiau să priceapă nimic... precum animalele nefolositoare și periculoase sănătății omenirii au împărțit omenirea în oameni și ceilalți.. precum inflamarea unor etnii și religii au dus la împărțirea păcii între ”eu” și celălalt.

Așa că.. mai încet cu ”pianul ..” dacă știți NUMAI ATÂT și NUMAI ATÂT.

Atât pentru azi, am refăcut (în mare) forumul. Mai am o săptămână de ”batalion disciplinar FB” apoi vedem dacă și cum mai funcționez.

23.11.2023

De ce la "semantică" ?
"Pentru că"...
Luați "lecții de educație".. (bun simț, eleganță, echilibru, comunicare, cenzură- autocenzură, distincție, PR, politețe, curtoazie, diplomație,..) de la domnul Emil Hurezeanu !

Nu știu dacă a cuprins toate cele într-o carte sau curs dar, dacă da, aș vrea să aflu cum se numește și unde găsesc... să las copiiilor și nepoților mei o imagine a ceea ce ar fi putut fi nivelul de exprimare al românilor în 2023.

09.07.2024 cum o fi asta.. ?!

Să te pregătești ț zile pe an, să devii soldat universal, ... să-ți aperi țara pe care unii o ocupă cu alte nații minut de minut și o golesc de resurse ?
calauza
Site Admin
 
Mesaje: 85
Membru din: Sâm Mar 07, 2009 4:17 pm

Re: Semantică = înțelesurile vorbelor (după putință).

Mesajde calauza » Joi Oct 19, 2023 10:27 am

19.10.2023
”Un boț de humă” - balsam sufletesc (emblematic, „iconic”) la ananghie, la amărăciuni filozofice..

Ion Creangă și Mihail Eminescu le-au știut pe toate. Totuși au avut vieți infernale și au murit în mizerie.
Confucius a rânduit (teoretic) lumea.. asta nu l-a scutit să sfârșească profund dezamăgit de semeni.

*****
CaNiBalismul.. (n-am găsit altă rimă)..

*****
23.11.2023
MANIPULAREA .. "necuprinsă" încă..

... în înțelesul ei adânc sau mai puțin adânc, MANIPULAREA este o formă a educației, a instruirii, a dresajului..

Educi o persoană sau un animal cu "valorile" tale, să răspundă sau să facă așa cum VREI TU, nu cum a fost învățată, deprinsă, obișnuită prima oară, natural..

(semantica.. bat-o vina).

*****
calauza
Site Admin
 
Mesaje: 85
Membru din: Sâm Mar 07, 2009 4:17 pm


Înapoi la Povestea vorbelor..

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator