Etc..

Etc..

Mesajde calauza » Joi Oct 26, 2023 8:15 am

Reluări pentru ”dezambiguizare”.. :lol:

17.10.2023
... "feciori de slugi"..

Nu, nu trebuie să învățăm și să aplicăm mare lucru de la "mărețul" apus ci să luăm aminte cât de jalnici sunt și cum ne-au băgat pe gât toate ororile și urâciunile lor.. de la educație ÷ la drepturi.

Apusul s-a clădit MEREU, PERMANENT, pe colonizare.. adică pe cucerire (crimă și jaf) directă sau perfidă (prin corupție) și furatul sau întinsul mâinii după resursele altora, fără alte eforturi decât uciderea copiilor, tinerilor și maturilor pe care nu i-au crescut, hrănit sau adăpostit ei, jefuirea, ocuparea și însușirea de resurse prin războaie...

Există o Românie - buricul pământului - care s-a apărat cum a putut, a dat peșcheșuri - din totdeauna - ticăloșilor de pretutindeni din sângele ei; suportă pe sângele ei (buget, inflație ajutoare,..) ȘI AZI, sute de mii, milioane de puturoși și hoți care o jefuiesc pentru că n-au creiere să trăiască la ei acasă, din munca și resursele lor pentru că singura lor specializare e crima; România e singura de pe glob care și-a plătit datoriile din munca și sacrificiile poporului ei amărât... nu și-a trimis președintele cu mâna întinsă după resurse după ce una dintre vacile de muls a înțărcat..

*******

23.10.2023
Dileme la sfârșit de octombrie.. sau simple alergii ?

”Ei” ne vor doar ”muște” pe / la rahatul lor ? Aleg rahatul turcesc.. măcar e tradițional și verificat secole :lol:

*****

Capitalism = canibalism violent ? :roll:

*******

26.10.2023
Da, lipsa igienei de toate felurile a dus la fenomenul ”în - căpușării” la mare modă în societățile medievale..

*****

Ce convenabil !.. ”consultant de specialitate”... cutărescu.. :lol: .. bugetat sau hmm,.
Nu domnilor ! Consultant de specialitate DOAR dicționarul - care apare în direct, online, chat GPT sau A.I. E 2023 ! Relațiile au alternativa privatului - nu toate la buget, că cele mai multe n-au de niciun fel.... ! E o invazie de rubedenii păpătoare de buget.. strigătoare la bunul simț virtual.

******

19.10.2023 (.....reluare.. se poartă ...)
Despre CONȘTIENȚĂ, CONȘTIINȚĂ, vorbe, percepții, abureli..

O cioară vestită.. se recunoaște în oglindă. Vede că are un fulg alb pe cap, este CONȘTIENTĂ că are un fulg alb pe cap.. că are ceva străin pe cap și încearcă să-l înlăture. Este CONȘTIENȚĂ, da ? Aceeași cioară vestită apucă cu ciocul un vierme, să-l mănânce.. își dă seama că e pe cale să facă ceva rău și abandonează viermele.. are, deci, CONȘTIINȚĂ. Gândește răul sau / și binele, alege, deci are CONȘTIINȚĂ.

Asta e ca și cu încălzirea globală: tot vecinul are tehnologia prin care își trage sau împinge norii spre grădina lui după interes sau chef dar vacile-s vinovatele principale.

Nașpa cu lăcomia din educație !..

*******
04.10.2012
"Cornul și laptele"


Cum ar fi ca o categorie socio- profesională să nu-și primească drepturi salariale un an ?
..
Cum puteți dormi când 2 milioane de copii ROMÂNI nu-și primesc pachețelul cu mâncare timp de un an ?
Pentru migranți sau refugiați tot așa s-au rezolvat lucrurile ?

*******

10.10.2023
Pfui ! Mai sunteți și bugetați.. Cât să fie lăcomia de mare să dați de 2-3 ori aceeași reclamă în același calup, în mai puțin de 5 - 10 minute ?! Mai mult, supuneți-le logicii cuiva.. multe dintre reclame sunt penibile.

Cât despre medicamente ”pseudo”,.. dacă n-ați schimbat cu totul dicționarele (și noi n-am aflat încă) abia de mă mai ating de cele clasice. Pandemia ne-a învățat să nu vă mai credem ”neam”. Dar, poate, nu mai existați pentru noi.. Chiar ! Există o instituție care să facă economie și în sectorul ăsta dacă tot nu este folositor ?!

*******

10.10.2023
Evident retorică, mondială și fundamentală.. CINE, CARE, CUM ?

Categoria socio - profesională - care schimbă albul în negru și invers pentru bani și faimă - au distrus (istoric, prezent - continuu) planeta, omenirea și rosturile ei ?...

Care standarde, ale cărei comunități înafara Celor 10 Porunci ale Dumnezeului unic, Tatăl Nostru, mai sunt valabile, UMANE (pentru oameni, pentru omenire) ?!

02.11.2023
Partid.. serios.." ce formă literară, figură de stil, pocinog,.. reprezintă ? Zău așa, e de "povestea vorbei"
.. ca și Prâslea cel care a ... merele de AUR - nu se dezminte,..(alt pocinog).

*****
12.11.2023
Cu mulți ani în urmă, circula o glumă:
- Ce mai faci ?
- Nu mai fac nimic. Le iau "de gata".
Iată, sunt exact vremurile anticipate dar cu ce costuri !!

14.11.2023
De multe ori, de prea multe ori, folosesc expresia "pentru că". Ea presupune foarte multe explicații pe care: fie le-am dat deja, fie rezultă din context, fie că las fiecăruia interpretări după cheful personal. De cele mai multe ori au o relație cu vârsta mea pe care, unii o știți deja, alții au dibuit-o.

Pentru că în segmentul socio "corporatiștics" pot să se considere generații întregi de deștepți și de viteji, pun aici o mini explicație la relația aroganță - vârstă când spun că nu accept sfaturi de la "cei care" (...) și n-au nici măcar 70 de ani..

Pe scurt: oricât ai fi de deștept, de important, de carismatic, de diplomat (în cartoane).. până la 70 de ani n-ai cum să fi cuprins milioane de noțiuni, situații,.. și nici nu știi dacă viața nu te ciuntește "mâine" de abia-ți mai crezi existența...

De-aia smerenia, modestia, "capul plecat, politețea în fața vârstnicilor te scot din penibil. Chestia aia cu "capul plecat sabia nu-l taie" este la fel de actuală.. Demnitatea nu stă în "plecarea capului" ci în cu totul alte "percepții". Iar "dar nici nume bun nu are" e doar o replică maidaneză pentru că nimeni nu știe adevărul din niciun punct de vedere ci își exercită presupunerile după educație, statut, percepții, experiență...
calauza
Site Admin
 
Mesaje: 72
Membru din: Sâm Mar 07, 2009 4:17 pm

Înapoi la Povestea vorbelor..

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator