Ploșnițe

Ploșnițe

Mesajde calauza » Mie Noi 15, 2023 5:57 pm

15.11.2023
Despre ploșnițele mai mari, colorate divers (după specii sau grad de evoluție), numite și PLOȘNIȚE DE FÂN.

Când au apărut prima oară în București, se zvonea (conspiraționism.. :lol: ) că sunt armă biologică. Cu logica indusă de educație, a trebuit să zâmbesc amar - filozofic și să spun (ca să mă aflu în treabă / să-mi dau atenție) cât de proști sunt acei ”oameni de știință” să creadă că orice invenție de acest tip nu se întoarce și asupra lor, oriunde s-ar afla... cu efect de bumerang (ca oricare rău). Este suficient ca un singur ”cercetător” să se radicalizeze în preajma unei drame sau tragedii și să ”disipeze” efectul sau să ciripească pocăit.

Când au început să ne cadă în mâncare prin parcuri, expoziții tradiționale,.. să ne intre în ochi prin tramvaie,.. să ne invadeze apartamentele,.. a fost cumplit și este teribil. Când au invadat Europa și nu numai.. mi-am dat seama că a fost (ca și ovidiul) adevărat, armă biologică și s-a întors la plantatori... chestie de pocăire (adică). Nu m-am putut bucura pentru că au apărut și la sat, în raiul meu, unde concurau cu multe alte ”arme biologice” (limacșii, cârtițele, șerpii, șoarecii, șobolanii, câinii, urșii... scăpați de sub control din cauza unor... unor).

E adevărat că nu le place în casă (iar asta spune ceva) și sunt foarte iritate de televizoare dar nu e nicio bucurie să-și caute evadarea noaptea, pe la fața ta..

Am strâns bănuți și mi-am pus plase rulouri / rulouri plase... din plastic, e adevărat. N-am avut acces la cele metalice sau inox. Dar pe câte variante dădusem banii inutil și enervant ani la rând... asta e. Plasele rulouri, ca oricare plase din plastic, reduc foarte mult aerul, nu poți risca să le ridici ca să aerisești cu adevărat (că dau năvală ”armele biologice”), cer mai multă atenție la manipulare (mai ales dacă le faci mai mari) dar te scapă de invazia ploșnițelor. Mai mult, spre deosebire de alte variante de plase, pe acestea nu se așează ploșnițele (dar pe la rame.. da). Trebuie să fii atent când deschizi sau închizi plasele.

Mi se pare sau e adevărat.. s-au mai rărit, semn că administrația a folosit insecticide reale, nu păcăliciuni.

*****
Despre ploșnițele de pat / de oameni, poate mâine.. Am scris undeva, pentru copiii mei la nevoie dar habar n-am unde..

V-am avertizat ”oarecum”, cu ani în urmă, pe FB, să solicitați numai lenjerie albă, draperii albe, pături albe, saltele albe... pe unde hălăduiți pentru că numai așa proprietarii nu pot ascunde mizeria, sunt nevoiți să practice o igienă strictă și a doua zi puteți dovedi și cere returnarea plăților (dar de plecat, tot plecați cu ele acasă). Mai mult, atenție ! Dacă permit cazarea cu animale de companie, nu vă faceți speranțe sau iluzii despre igienă și curățenie - animalul e animal..

Tocmai mă întorsesem dintr-un sejur cu pretenții...

Deci...
Primul lucru pe care-l cred eu eficient (mă rog.. un anume tip de eficiență) este să puneți televizorul în dormitor, la un perete mai ferit (nu la geam) și să-i dați drumul seara... Când peretele se încălzește, ploșnițele de interior (de pat, umane,..) ies dintre parchet și peretele încălzit și se urcă cât mai aproape de zona mai caldă a peretelui.. și nu una ci...

E important să nu stați pe canapele sau pat ci pe scaune sau ceva din plastic (vedeți, până și ele se feresc.. ). Odată ce le-ați văzut, constatat,.. fugiți de acolo cu tot calabalâcul cât mai repede și mai "politicos"..

De unde știu ce știu ? Păi tot de la ”entitatea” care mă bagă mereu pe unde nici picată cu ceară nu m-ar interesa. Bunica mea (care m-a crescut) mă găzduia când se simțea singură și tot de aceea mă purta cu ea când aveam timp.. dar și pentru că tânjea să facă schimb de locuințe cu persoana posesoare de ploșnițe DEȘI eu observasem și o rugasem să n-o facă și aveam oroare de acele vizite. Cine ia în seamă o nepoată ciudată ?! Dar pe ”ciudată” a picat blestemul dezinsecției.. Ai mei n-aveau nici timp, nici cum, eu eram după ”accidentul facultate” deci aveam ceva timp, mintea acumulase procedura.. nu conta că eram cu totul și cu totul alergică (ficat foarte sensibil) și nepotrivită.. am fost mereu ”pilotul de încercare” al familiei. Bunica mea își dusese deja lucrurile în mijlocul camerei (garsonierei) / cealaltă familie făcuse și ea la fel .. dar ei mergeau într-un apartament curat.

Procedura e simplă dar periculoasă.
E nevoie de ”verde de Paris” o otravă foarte puternică .. dacă nu cumva, cea mai puternică (pe vremea aceea). Aveam totul, de la mască, ochelari, mănuși, cască pentru pielea capului, un fel de salopetă încropită, pompa de ”flit” pe care o umplusem cu otravă și o pensulă... e complicat când ai de a face cu parchet. Mai întâi am închis fereastra. Am dat cu pensula soluția de otravă ușor, pe lângă pereți, astfel încât să nu scoată mulți vapori. Apoi am dat cu pompa de flit din nou pe marginea de jos a pereților și pe parchet, din ce în ce mai aproape de lucrurile din mijloc, astfel încât să acopăr o suprafață cât mai mare din parchet. S-a făcut o ceață densă, usturătoare, din care am fugit în hol închizând ușa la cameră. În hol și bucătărie nu era cazul,.. era ciment mozaic, n-aveau unde să se ascundă insecte.

După trei zile am mers la ”locul crimei” tot ”mascată”, am deschis larg fereastra și am plecat acasă. Am revenit a doua zi, se aerisise oarecum, puteam (tot cu mască, ochelari, mănuși, salopetă..) să încep spălarea, curățarea camerei astfel încât bunica mea de aproape 80 de ani să nu se otăvească atingând oarece.

ACUM îmi înțeleg părinții și bunici dar... ce folos ?! :roll:
calauza
Site Admin
 
Mesaje: 83
Membru din: Sâm Mar 07, 2009 4:17 pm

Înapoi la Igienă și sănătate

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron