Verificați, mereu verificați

Verificați, mereu verificați

Mesajde calauza » Joi Noi 09, 2023 4:46 am

28.08.2024 din cauză că / pentru că..

... sticlele și borcanele din STICLĂ sunt puse (colectate) NESPĂLATE și nescurse în containerele verzi, speciale și mai ales din cauza secetei, containerele s-au transformat în stupuri (viespare, cuiburi de viespi sau de albine). Nu trimiteți copiii !

25.08.2024 nucile și faringita atrofică dar nu numai..

”Acizi” din nuci .. spaima celor cu faringită și nu numai..
Sunt unii, ca mine, care nu pot mânca nuci de teama usturimilor din gât. Nuci trebuie să mâncăm dacă n-avem vreo alergie păcătoasă.. că-s bune, au minerale, acizi grași, iod.. naturale, în cantități mici.

Aveți aici detalii: https://dieta.romedic.ro/aliment/nuci

Totuși, ce facem cu usturimea din gât ?! Vă spun eu o variantă: amestecați miez de nucă zdrobit în bucățele mai mici (nu râșnit și curățat de cojile tari) cu marmeladă, magiun sau gem cât mai naturale. Lăsați-le o juma' de oră și apoi mâncați.

Nu faceți socoteala caloriilor dar nici nu depășiți 3 - 4 linguri.

21.08.2024 necesitățile personale între..
... stres (neliniște) și echilibru... au reușit să-mi disciplineze ”niște”:
- am blocat FB implicit (ca să-mi urmăresc și oarece personal că nicio rețea online nu mă ajută ”fără”.. de fapt, nu mă ajută;
- am blocat toate notificările și ”asistenții” (mai ales sonore) care-mi bip-uiau creierul din secundă în secundă că, vorba lui taică-meu: ”telefonul nu-mi DĂ niciodată ci-mi CERE sau îmi IA”.. astfel că le accesez NUMAI seara sau când am timp pentru ele și am păstrat apelul și acela redus ca volum și prioritate (familia)..

Oricum, dacă ”apelantul” nu se prezintă printr-un sms (dacă tot are nr de telefon, să trimită ”buzduganul” înainte), nu-i răspund pur și simplu - fără supărare.

În rest îmi văd de ale mele dar am obținut o disciplină - deci liniște; ”mi-am lăsat” numai platforma asta de exprimare pe care o pot șterge cu un click și am timp să gândesc dacă mai vreau sau nu mai vreau.. sau CE mai vreau (pot)..

Dacă eu am putut și voi puteți.. rupeți lanțurile psi cu care ne-au legat !

20.08.2024 .. nu încă

Nu m-a lămurit nimeni dacă "ciupercile" picioarelor sunt "de la..." (încălțăminte mai toată din plastic, șosete, ciorapi.. toate din plastic, lipsa aerisirii, folosirea în comun a papucilor și nu numai, micoze care "se iau"..).

15.08.2024 de ce zahărul + ceva apă..

... potolește unele ”angoase” (dureri, percepții, neliniști,..) cardiace dar mierea NU poate ?!

14.08.2024 mă întreb, doar mă întreb

Dacă persoanele acelea au ucis niște muribunzi vârstnici de care familiile s-au descotorosit ipocrit și conștient plasându-i speranței spitalicești (pe care o pot da în judecată "pentru" (malpraxis, neglijență, crimă, bani, recompense morale))... cum ar trebui tratați producătorii, promotorii și vânzătorii (comercianții) de boli (microbi, vaccinuri periculoase, suplimente bizare, animale de companie..) și cei care ucid în fiecare secundă prin DROGURI de orice fel de la mame, copii, adolescenți, maturi, bătrâni.. ?!

********************************

09.11.2023
Insolit (neobișnuit) pentru mine, poate util și economic pentru alții, abia le-am auzit.. nu știu ce să fac cu ele.. le postez, tocați-le, devorați-le "media - medical", poate ajută.
▪︎porci hrăniți cu mâncare de câini
▪︎alifii și medicamente pentru cai folosite uman în dureri reumatice sau de cap

E prea târziu pentru mine, eu am deja felul meu logic la mintea mea obișnuită cu..

27.11.2023 Apa potabilă..

La vârsta mea, nu mă mai tem de apa potabilă de la robinet.. mai ales că simt de la început dacă e ceva "neclar" în legătură cu ea.

Dar în apa îmbuteliată sau filtre,.. nici vorbă de încredere.

În India (secolul trecut) aveam un singur filtru, la ruși. S-a întâmplat să se strice și eram sute de europeni "dependenți" iar India e, și acum, India...

Ne-am amintit cu toții ce am învățat în primele lecții de chimie din generală - să FIERBEM apa. Am fiert apa de la robinet, am lăsat-o să se răcească, să se decanteze... Am scurs ușor, prin tifon, apa limpede (decantată) și am pus-o din nou la fiert. Am lăsat-o și pe aceasta să se liniștească, să se depună ce nu era ok.. apoi am filtrat-o din nou prin tifon curat și am pus-o la frigider. Nu e minunată la gust dar e sigură. Uneori o fierbeam- decantam- filtram și de 3 ori.. dar nu mai știu de ce.

08.12.2023 .. Plafonul de nori și.. feng-șuiu´ personal

Ați băgat de seamă (observat) că..
... lemnul (ușile), ca și reumatismul (afecțiunile bătrânicioase ale articulațiilor și ale oaselor sau operațiile..) reacționează doar la un anumit plafon de nori și nu la toți norii, toate ploicelele, ninsorile ? Și, oricum, diferit în funcție de foarte multe, nu numai de sezon ?? Care nori ? Care-o fi taina ?

16.12.2023 .. creierul de porc vs ”fructe de mare”
Creier de porc (proaspăt și atenție de unde cumpărat) vs ”fructe.. de mare”…

Totuși,.. în creierul de porc nu se așează permanent tone de dejecții (kk) de toate felurile de la ”vasele de croazieră” (cu zeci de mii de oameni și animale la bord), mizeriile pescadoarelor, petrolierelor, submarinelor sau altor vase nucleare sau transport animale, vaselor de război, platformelor maritime de toate felurile, nu se deversează toate canalizările ”civilizațiilor”..

Asupra creierului de porc se face atenționarea că nu trebuie consumat adesea, poate provoca gută sau.. ca oricare aliment consumat în exces.

Eu am precizat că normalul (pentru un matur) ar fi cam 100 grame (un căuș de palmă).. odată la 2-3 săptămâni. Bine spălat (cu grijă, într-un vas pentru că se împrăștie cam repede), scurs într-o sită, sărat puțin, se pune într-o tigaie cu puțin ulei încins. Se prăjește pe ambele părți, se scoate cu o spumieră (să se scurgă puțin uleiul), se mănâncă atunci, cald, cu pâinică (altfel, poate părea grețos).

Deci SIMPLU, procesat (prăjit), fără făină, fără ou,.. adică NU pane. Analizați ce simțiți când îl mâncați încet, fără grabă (sau foame). Eu îl simt .. urcând pur și simplu începând cu bulbul rahidian, cerebel…

Pe când chestiile alea din „mare” sunt crude… și nimeni nu avertizează în vreun fel. Mai curate par câinele, pisica sau maimuța.. :roll:

*****
Știu că vreau.. nu mereu știu CE să vreau, cum e făcut, de unde să-l iau..
Iată un articol sănătos, natural cu care putem schimba plasticul (trimițându-l la casele și gardurile din plastic( - PIEPTEN DIN OASE (ȘI CLEIUL DIN OASE cu care putem trimite în neant aracetul).

Revenim la PIEPTENUL din oase. Mai dese, mai rare, ele există pe piață dar sunt puțini cei care știu care-s mai naturale între ele, de unde le putem cumpăra și trimite la reciclat toate asemănările din plastic. Și ele trebuie spălate, ca oricare dar mai scăpăm de un articol din plastic de pe planetă... mai ales că este în permanent contact cu pielea capului și cu părul.

02.02.2024 gripa vs / sau / contra viroza
Verificați, mereu verificați...

Sunt una dintr-acele persoane care pot detecta "microbii" după miros. Prea târziu, însă, deja am luat contact cu ei !

Totuși, cele mai multe probleme sunt virozele pe care mi le produc singură, mai ales iarna - primăvara, din cauza neadaptării la temperaturi și instabilitatea termică (temperatură). Nu pentru că nu știu (de-o viață) ci pentru că nu pot, nu am răbdare, sunt nevoită sau mă "bântuie răul".

Am haine potrivite pentru fiecare set de temperaturi. Mă îmbrac potrivit. Afară, fie mă grăbesc, fie se încălzește, fie în magazine e foarte cald.. eu transpir și ASTA FACE DIFERENȚA.

De aici, fiecare acționează după destinul său. Eu mă dezbrac de haina potrivită chiar dacă știu că nu e bine iar bluza de pe mine e transpirată. ȘOCUL termic este fatal pentru plămâni (sau cap, când scoți căciula transpirat fiind).

Știu asta de la 10 ani.. am avut încă 60 la dispoziție să analizez pe mine (și pe alții), ȘTIU cum trebuie să procedez (ca disciplină, prevenție), n-o fac. De ce ?.. e deja epic.. un fel de nerăbdare de tipul "dracu' m-a pus...".

Nu, nu mă pune el,.. el așteaptă cuminte DECIZIA MEA. Iar decizia mea nu vine din gândire ci din reacții impulsive pe care le-aș numi un tip de confort dacă n-ar fi cam cretine..

Amestecul de cazuri nu poate fi administrat (separat) în unitățile medicale ceea ce duce la ... soartă, destin, Doamne ajută-ne și ferește-ne..

Nici febra nu e un indiciu. Cu un soț și o fiică ce făceau direct 38° - 39° .. de mă băgau în vrie.. cu un fiu care - ca și mine - nu face febră externă ci trebuie să-l (să mă) recunosc după ochi sau ceva instabilitate.. vezi să mai îmbătrânești zdravăn la cap..

Ps. O să povestesc o chestiune pe care nu mi-o pot explica medical ȘI pentru că n-am avut niciodată răbdarea potrivită să caut printre informații și n-aș fi avut nici priceperea să le combin pentru o explicație convenabilă, nici răbdarea sau cinismul să copleșesc un medic cu complexitatea cazului meu... și-i zic, simplu, destin, Dumnezeire.

Acum am timp, azi e un fel de sărbătoare religioasă pentru / în care primele două Porunci dumnezeiești mă opresc să mă închin altcuiva decât Tatălui Ceresc, Dumnezeului unic... dar nu mă opresc să dau "o pâine" unui medic credincios în Tatăl Ceresc (dacă e religios, va fi mereu "între" parametri, fente), oarecum moral și șanse de viață unora, așa cum Bunul mi-a dat mie.

Pe la 14 ani, oarecum adolescentă, bine capsată cu vaccinuri grele (antivariolic și antiholeric), am plecat în India pentru un an (home schooling clasa a șaptea).

La ieșirea din avion, șocul termic m-a "depresurizat". Spre deosebire de copiii care erau cu mine, toți mai mici, eu n-am mai știut de mine o oră. Nu știu cum am fost tratată (nu era o problemă, eram cu părinții).. nu știu nimic și n-am avut minte să aflu. Efectul imediat a fost că, de atunci, la eforturi sau temperaturi (nimic fix) mă înroșesc la față ca un rac fiert dar rezist. Așa e de atunci. În timp ce ceilalți copii se văietau de căldură, eu jucam badminton cu fetele indiene, fără probleme, la 42°C.. în miezul zilei (bravare adolescentină vs pariu indian ca nu voi rezista) în timp ce femeile indiene, normale la cap și destul de mature și rotunjoare, jucau tenis în sari-uri și șlapi gumați, cu viteza squash ului, numai seara, la lumina instalației nocturne și puțina răcoare indiană de vară de la Barauni.

Am rămas cu acea înroșire la față care sperie pe toată lumea dar am rezistat destul.. evident, nu m-am dus către sporturi.. m-am mulțumit cu o viață.. viață iar rezistența s-a adaptat climei și vârstei de aici.

Nu pot spune c-aș fi preferat să rămân acolo, îmi place mult aici chiar dacă nu-mi pot adapta obiceiurile la dinamica  climei și chiar a vieții mele... sunt așa cum sunt. Ar fi prea complicat, mi-ar acapara gândirea, viața.. așa că e bine așa și atât cât a fost.

Pps. Da, știu ce trebuie să faci atunci când ai simțit microbii (sau nu) dar e în zadar, e labirintul vieții, soarta, tehnica Dumnezeirii .. ca să definesc pe scurt parcursul. Verificați, apoi contraziceți-mă în eter..

Totul e atât de complicat și riscant încât lucrurile rămân ”ca-n gară”, nu pot fi schimbate nici cu A.I. Unii i-ar spune ”feudalism”.. eu îi spun, scurt, soartă.

Simplu !.. ar trebui ca imediat ce AJUNGI (unde ajungi), să te speli cu puțin săpun pe mâini, pe față (ochi, nas, buze), să te clătești bine și să te ștergi la fel de bine cu un șervet curat. Dar dacă ”celălalt” trișează și nu se spală ?!

Încercați să aplicați chestia asta simplă (măcar imaginar) la fiecare angajat sau părinte cu copii: la creșă, grădiniță, școală, universitate, servici, spital... Puteți ? Eu zic că nu puteți.. riscul să rămână uzi toată ziua sau să ieșiți uzi afară,.. e mare și mai rău decât primul risc, al microbilor.

De aceea-l numesc labirintul vieții, soartă, tehnică..

19.03.2024 magie ?
Sper că n-ați uitat să verificați CAPSULELE din PLASTIC ce vă sunt indicate de toată lumea (mai mult sau mai puțin specialistă) pentru orice ..

Poate încercați conținutul (praful) simplu, în puțină apă. Nu e prea plăcut dar ideea de înghițit PLASTIC așa de kiki, că spun alții, îmi pare bizară.

Apoi distrați-vă cu ambalajul - CAPSULA din PLASTIC - și vedeți în ce soluții se dizolvă.. eu am încercat în câteva dar nu s-au dizolvat. Imaginați-vă ce soluții ar trebui să avem în stomac sau intestine (mațe) ca s-o dizolve și dacă noi am supraviețui cu asemenea soluții în corp. Sau dacă stomacul face contorsionism și plastică sau magie să deschidă capsulele..
~~~~~
În locul lanțului metalic ce ține ochelarii să nu cadă, puteți croșeta un lănțișor simplu din orice fir de bumbac. Acesta poate fi spălat des și nu provoacă stări neplăcute precum metalul scump degeaba..

18.07.2024 doar să vedem cui îi pasă (de fapt)

Care specializare sportivă (profesională, pasiune, ..) și ce fel de probleme de sănătate dezvoltă ?!

Doar așa, ca chestie.. să vedem cu ce se ocupă trăncănitorii "despre", cât le pasă de oameni și cât de buzunarele lor.
calauza
Site Admin
 
Mesaje: 90
Membru din: Sâm Mar 07, 2009 4:17 pm

Înapoi la Igienă și sănătate

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron