Diete filozofice..

Diete filozofice..

Mesajde calauza » Lun Oct 23, 2023 10:58 am

23.10.2023
Să văd pe unde le-am salvat.. Dacă nu le-am șters din greșeală, le postez pe seară sau mâine.

Păi.. de-aia-s filozofice că le enunți, le ”pui bine” le cauți de amețești și nu le găsești. Probabil am postat-o pe FB dar sunt blocată așa că n-o pot căuta fără consecințe.. Oricum, în mintea mea e filtrată de timp așa că,.. pe scurt:

Dieta alimentară se numește 300 gr de orice la 4-5 ore.

Este filozofică, ecologică dar și sănătoasă pentru că te lasă să alegi din toate bunătățile din restaurant, patiserie, eveniment cu produse alimentare, frigider, cămară,.. un mic meniu de numai 300 grame cu tot cu pâine și băutură; este ecologică pentru că nu mai arunci produse alimentare rămânând cu apăsarea că ai irosit; nu mai cheltui banii cu care poți face chestii mai interesante; nu-ți mai obosești organismul (digestia); nu te mai presează gândul ”ce mănânc”; e un exercițiu de super autocontrol..

E greu, nu-i așa ?! Dar e super ! E o preocupare serioasă chiar în a-l întocmi (a-l forma).
Ce să alegi mai întâi - la mic dejun, de exemplu - dacă numai cafeaua are, tradițional, cel puțin 200 gr / ml ? Simplu, reduci cafeaua la 100gr (adică un polonic, adică juma´ de ceașcă). Adaugi un mic pateu consistent și cam atât.

Peste 4 ore poți mânca un ou cu ceva pâine și o linguriță de ceva gem.

La prânz îți pui un polonic de supă sau ciorbă + 100gr cărniță cu o mică legumă + o felie de pâine la ambele + o pătrățică de ciocolată sau prăjiturică.. și tot așa din 4 în 4 ore până la ora 20 când te străduiești să mergi la culcare fără tv, apăsări (tot nu rezolvi nimic în seara aia iar ”noaptea e un sfetnic bun”. Singura ta ”apăsare” alimentară sunt cele 300 gr ușor de încropit într-o casă (chiar dacă ai familie, grija ta pentru tine e esențială așa cum boala ta ar devasta tot neamul..).

Evident, dieta e pentru seniori (bătrâni) în primul rând, pentru cei supraponderali sau cu probleme de sistem nervos și osos (hernii), probleme cu articulațiile.., care vor să mai slăbească puțin și le e teamă de diete drastice.. iar creierul va fi ocupat confortabil cu de-ale gurii, nu cu răutăți și spaime.

Sunt excluși copiii cu greutate normală, în creștere. Așa cum am gândit-o eu, dieta e aproape un exercițiu comportamental, nu crează disconfort decât la început (ca orice schimbare) și poate înceta oricând, fără probleme.

Timid, mi-o aplic din când în când DAR am atins acel punct în care, dacă nu vorbesc la masă, ”aud”, simt, când stomacul îmi spune ”gata”,.. mai ales că poziția șezând (și fără spate drept) e devastatoare pentru diafragmă și organe (blochează tot.. de la respirație până la digestie)

Toate entitățile alimentare ar trebui să studieze o astfel de ofertă.. :idea:

24.10.2023

Dieta psi începe cu ”NU tv” - de niciun fel, pe niciun canal,.. nu te îmbogățește info, nici spiritual, nu-ți dă nici job, nici bani.. îți ia tot - de la sănătate la familie..

Există on-line ul acum, poți căuta rapid ce vrei în cel mai scurt timp; mai există comunicarea cu cunoscuții, pasiuni unde întâlnești persoane de la care poți afla (Dumnezeu, Duhul Sfânt, îngerul personal.. comunică cu tine prin oameni.. tu selectezi, alegi)... nu risipești timpul, ochii, sănătatea (hemoroizii și coloana) pe chestii pentru care unii iau bani cu vagoanele.

Tv-ul poate fi înlocuit cu: proiecte mici, mijlocii, mari (realizabile sau nu, îți îmbogățesc creierul și-ți ostoiesc plictiselile); familia (nevasta / soțul care merită mângâierile tale (nu animalele), copiii, părinții); ”acăsica” un proiect avantajos de refacere sau construire - pas cu pas - a unei locuințe la satul mai apropiat unde ai ceva moștenire sau ai acces la o bucățică de natură muuuult mai plăcut decât în concediu pentru că totul e în ritmul pe care-l alegi, în alt aer decât în oraș, în altă liniște, în alt ritm, cu mii de experiențe personale..

Subiectul rămâne în lucru..

12.11.2023
Dietă împotriva manipulării..

De ce nu încercați să urmăriți emisiunile tv vorbite (trăncănite) stând culcați, fără să priviți ecranul ?!

La urma - urmei, vă interesează ce spun, nu calitatea și cantitatea bărbiilor, ticurile, etc..

Trăiți-vă viața, nu vă lăsați trăiți ! Veți obține o binemeritată pauză de la dureri de orice fel, de la intoxicații cu medicamente, de la stres..

17.11.2023
Afrodisiac sau aproape afrodisiac dar mmm !

Struguri Hamburg românești (parcă din Vrancea, e sezonul lor, cca 9 lei kg) ținuți în apă rece 30´ ”pentru”, strecurați, spălați puțin la jet, puși în strecurătoare la frigider.. (într-un recipient, evident, din care să nu se scurgă apa dar strecurătoarea să le ofere o scurgere / aerisire permanentă) + câțiva biscuiți aromați (câțiva lei și ei) .. La o poftă de ”nu știu ce”, scoateți doar un ciorchine potrivit și mâncați-l cu 3-5 biscuiți... nu mai mult de 300gr. Da, normal, cu ritual ( struguri reci, din frigider + stat drept la mâncat, încet, calm,.. apoi pași în peisaj) n-ar trebui să vă facă rău.

La fel, căpșuni (cu același tratament de apă rece dar numai 15´, în strecurătoare, la frigider..). Scoase din frigider doar o mână la un chef (poftă, nu bairam) și mâncate cu bucățele subțiri de ciocolată... ummm !.. doar 300gr, desigur. ;)
calauza
Site Admin
 
Mesaje: 83
Membru din: Sâm Mar 07, 2009 4:17 pm

Înapoi la Igienă și sănătate

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron