Azile

Azile

Mesajde calauza » Lun Oct 23, 2023 8:24 am

23.10.2024

..... de bătrâni, suferinzi de orice vârstă în stadii grave, lipsiți de orice formă control ...

E un subiect dificil, greu de abordat, greu de realizat, oricâtă înțelegere, milă și demnitate ai dori să investești.

Eu voi face o a doua și o a treia încercare,.. insolite (greu de înțeles, acceptat și aplicat) dar se pare că nevoia este mare.

Vă amintiți, prima încercare, pe FB unde sunt acum blocată "pentru că".. descriam o variantă superioară digitalizată și automatizată ținând cont de starea cumplită a suferinzilor ... despre a căror demnitate nu se mai poate vorbi.

EU n-aș accepta niciodată un astfel de tratament ci am ales să cer copiiilor mei și societății dreptul la eutanasiere umană din momentul în care am devenit o legumă, nu mă mai întrețin singură. Dar e vorba despre bătrâni (eu) al căror viitor e un abis, nu o speranță. Speranța în aceste cazuri se numește lăcomie, manipulare ticăloasă, bani.

În orice caz, încercați să regizați eutanasierea umană "ipocrit".. adică realizați un mod de adormire finală simplu și dresați un câine să apese "butonul". Nu lăsați sarcina asta pe conștiința unui om. Eutanasierea umană poate avea și erori dar, pentru bătrâni, este cea mai demnă.

A doua variantă despre care am mai tastat / scris din când în când (chiar și numai pentru creierul meu) este aceea de formă de organizare mânăstirească de obște (cu chilii identice, cu masă la comun,..) sau de sine (cu căsuțe oarecum particulare), după un model ales, un fel de sate mânăstirești particularizate, personalizate (eventual lăsate moștenire în familie) care să înlocuiască (completeze) haosul pustiit lăsat în urmă de migrația în masă a românilor. Am mai scris despre alternative pentru sate în fostul meu proiect RESPONSABILITATEA FAMILIEI LĂRGITE... care n-a fost luat în seamă iar eu n-am decâzut încă la stadiul de papagal - de-aia mă și reorganizez permanent,.. să-mi aerisesc arealul, creierul.

A treia variantă, „oroarea” în care s-ar găsi cei care au ajuns în stadii inumane, irecuperabile (mai ales bătrâni care nu mai știu nimic, nu le mai funcționează normal nimic, nici un fel de control), terminale și pentru care imaginam un fel de administrare digitalizată, de-a dreptul A.I. / SF (în clădiri clasice sau vile) foarte scumpă și inutil de aplicat (oricum infectează și debilizează tot, de la asistenți, oameni de serviciu până la poluare excesivă a naturii imposibil de evitat,... mi-a dat-o ideea ”serelor” din folie, aberație criminală la 30 de grade C, în soare. Da, aceasta pare cea mai practică doar că nu din folie, nici containere metalice ci din plastic reciclat, aproape transparent pe alocuri (ideea de geamuri, ferestre), cu orificii permanente de aerisire, acoperiș din plastic anume, izolator.. Am mai discutat despre ideea de căsuțe din plastic (pe care o voi relua la ”deșeuri, reciclare”). Este vorba despre o formă care trebuie spălată des, aerisită, cu mobilier și ”ziduri” din plastic reciclat care să nu rețină mirosurile și nici să se strice după o spălare și dezinfecție simplă (cu presiune și puține consumuri). Nu glumesc.. mergeți și verificați astfel de cazuri, abia apoi dați cu pietre în mesager. Trebuie gândit un tip de instalații, tot plastic rezistent pentru apă, căldură .. e vorba despre persoane imobilizate pe veci.. deci.. și în niciun caz în orașe ci în sate mai pustii.

18.11.2023
NU ! Tinerii nu au ce căuta în azile (!) decât dacă sunt tehnicieni profesioniști și vor, și pot îmbunătăți ceva sau sunt aparținători care doresc să monitorizeze (să verifice, să supravegheze) viața rudelor lor.

Este un mediu dezumanizat și dezumanizator ca și în spitalele psihiatrice sau în pușcării.

Nu vă luați după ghiftuiți, burgheJi trăiți bine .. care vor să fie spălați la fund și mângâiați până mor.. banul câștigat astfel este o oroare ! Nu veți putea scăpa de mirosul de fecale intrat în pielea voastră decât în ani (dacă veți scăpa) iar de cel din minte.. niciodată. Eu am scăpat de mirosul din piele în câteva luni (după o astfel de ”problemă” de câteva luni) dar pentru mirosul din minte mi-au trebuit ani.

Aveți grijă ce semnați.. nu există sfinți printre persoane.. Tatăl Ceresc e UNUL singur și nu vă cere mai nimic.

Mai bine mergeți la plantări, militați pentru joburi bugetate în ecologie (muncă fizică în cea mai mare parte în aer și mișcare.. nu cărat marfa lacomilor prin depozite sau împuțiciuni.. alea trebuie automatizate).

Nu urmați sfaturi de la cei mai tineri decât voi sau / și care nu au trecut prin ceea ce vă propun. Discutați cu părinții, bunicii, rudele.. și alegeți - numai pentru ei existați - dacă existați.

Chiar dacă e ruda voastră cea mai dragă DAR voi n-ați depășit 55 de ani, NU vă închinați viețile acestui trai. Căutați, ajutați, întemeiați sisteme bune de viață pentru acești loviți de soartă (toți ne merităm soarta) și trăiți-vă zilele de oameni normali: studiați, faceți o meserie, căsătoriți-vă (chiar dacă o familie e dificil de administrat, vă ține pe linia de plutire ca persoane... altfel veți pica în mizerii de tot felul), mângâiați-vă partenerii (soții), faceți copii, adoptați sau înfiați copii, faceți o muncă pentru un venit sigur, plătiți taxe, serviți-vă planeta,

NU acceptați animale de companie căci le veți fi sclavi pe viață. Dacă vă plac în exces animalele și tot ce înseamnă ele, mergeți la sate și creșteți acolo câte vreți sau care considerați că trebuie - satele sunt părăsite, țara are nevoie de administrare.

Da, mirosul mediului intră în piele și în creier și ne va determina parcursul.. nu e nimeni vinovat, e chestie de alegeri personale dar nimeni nu e obligat să suporte. Nu avem un ficat ' A.I. ci câte unul cu foarte multe sensibilități.

08.01.2024 ... ora 20.55
Dacă e vorba despre bătrâni, mai ales în situații severe, învârtoșați-vă inimile și acceptați "abandonul" inteligent.

Dacă e vorba despre copii sau tineri ... încercați imposibilul.. acum se poate.

Dacă e vorba despre maturi... ..
Oricum, implementați RESPONSABILITATEA FAMILIEI LĂRGITE (lege, nu tocmeală).. o singură familie nu poate duce o asemenea povară iar cerșitul la stat nu e corect.

Oricum, trebuie construite centre deștepte de tip sat mânăstiresc INAFARA orașelor, în sate depopulate.

Ps. Eu sper în continuare să beneficiez de eutanasiere umană.. Cei care nu pricep ce înseamnă NEPUTINȚA conștientă a unui bătrân și distrugerea întregii familii a acestuia ca o consecință.. nu merită să mai deschidă gura vreodată.

19.01.2024 eutanasiere umană
Plouă, plouă,.. iubesc mult ploaia dar recunosc că-mi zgârie rugina și nu mă lasă să dorm. Nu i-au "chestii" de adormit bătrâni pentru că nu sunt sănătoase (mi-au spus medici, nu babe). Absolut toate te rod încet- încet dar sigur.

E miezul nopții și răscolesc câteva abordări mai vechi ale subiectului. Nu știu dacă voi avea priceperea să-l termin dar, sigur, îl vor finaliza alții. De atâtea ori l-am început încât nu-mi amintesc dacă l-am postat vreodată și unde dar, obsedată INCĂ de ordine, postez aici ce am analizat și verificat.

Da, ce voi scrie acum se cheamă morbid iar dacă conjugi la persoana I (întâi, eu), e sinistru, înfiorător și te apucă plânsul de mila ta.. dar...

Pentru că știu parțial, pentru că am fost nevoită să gândesc, să aleg..
    
Faceți o socoteală simplă a "ultimelor" zile ale unei persoane bătrâne în stare vegetativă (nu se mai poate mișca, nu mai poate mânca, nu mai poate coborî la toaletă ..........).

Totul devine o oroare de care bătrâna își dă seama sau nu... este cumplit oricum.

Da, eutanasierea umană poate fi socotită și crimă dar crimă este și să comsumi resursele unei familii, să distrugi familia, mai tinerii în loc să-i lași sănătoși planetei, nepoților, lor înșile + cu resursele să salvezi un copil, un tânăr,  o familie.

Da, admit că poate fi considerată o fugă de teama durerilor și a suferinței, din fața judecății drepte a Dumnezeului Tatăl.. Mi-e greu să accept că Dumnezeu dorește chinul și distrugerea familiei pentru a-mi acorda iertarea și binecuvântarea sa, mi-e greu să accept că mă lasă judecății unora care-și întemeiază viața și afacerile pe durerea mea și a familiei mele (preoți, farmaciști, medici,..) care nu vor trebui să mai muncească nimic.. pentru planetă și societate.

Sunt câteva aspecte::

1. Lași bătrâna (cu bătrânul e mult mai greu) într-un azil scump în care întreaga familie își va băga resursele cine știe câți ani, lipsindu-se de liniște și putere de muncă.
1.a. Lași bătrâna într-un azil oarecare pe care-l plătești oarecum.. bătrâna va "fi sfârșită".
1.b. Bătrâna rămâne acasă cu însoțitor membru de familie (cei fără bani). Această persoană este pierdută pentru societate, planetă și pentru ea însăși pentru totdeauna, banii nu ajung nici pentru o persoană iar însoțitori 24 / 24 costă de căpiezi... deci nu se poate. Casa aceea va mirosi infernal oricât ai spăla. Familia aceea se va destrăma (partenerii nu vor rezista). Încep drame și urlete fără sfârșit care provoacă unde..

2. Bătrâna moare natural. Înmormântarea costă mult (lăsați minciunile și ipocriziile, știm cu toții). Pomenile costă, mormântul costă (an de an.. până la sfârșitul vieții celui care se încumetă sau cum se înțeleg). An de an, lună de lună.. se fac pomeni +, la fiecare hram se fac pomeni + .. Locul în care putrezește se infectează, acolo nu crește un pom... ci se naște o pustietate cu cruci sau pietre.
calauza
Site Admin
 
Mesaje: 83
Membru din: Sâm Mar 07, 2009 4:17 pm

Înapoi la Igienă și sănătate

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori

cron