Sănătate că-i mai bună..

Sănătate că-i mai bună..

Mesajde calauza » Joi Oct 19, 2023 3:04 pm

19.10.2023 (reluare necesară)
V-o spune o pensionară la termen, cu stagiul de contributivitate complet, voluntariate, nespecială, cu 40 ani de căsnicie (chinuiți ;) dar cu același bărbat), cu 2 copii și 3 nepoți.. gândiți singuri !

Dac-aș fi băut 2l de apă pe zi, aș fi murit demult... și nu pentru că apa potabilă din orașe nu se compară cu cea de la deal.. ci pentru că, pe lângă apă, aveți nevoie de cel puțin 200gr ciorbă sau supă pe zi, măcar o cană de lapte cu un strop de cacao, cel puțin o cafea (să zicem 200gr că reglează natural tensiunea pentru subtensivi).. ca să nu adaug droguri (bere, vin,..)..

Deci.. 2 litri de lichide bune pe zi sună acceptabil.

Ps: Dacă beți fără noimă apă sau sucuri (bune de altfel) diluând astfel sucurile gastrice care așteaptă (genetic) mâncare sănătoasă și mai și vorbiți când mâncați (pentru o socializare falsă), nu vă mirați de problemele de sănătate. Sucurile gastrice diluate se păcălesc și păcălesc la rândul lor instinctul și reflexul de foame iar voi plătiți consecințele. Amintiți-vă de părinții și bunicii voștri și verificați

*****
Lunile românești octombrie și mai... luni vrăjite, de calauza » Mie Oct 04, 2023 9:36 am
.. cele mai frumoase, în care persoanele sensibile sunt devastate de schimbările naturale majore de peste an...
Eu propun doar ce știu eu, ce am verificat pe pielea mea - nu orice am citit sau auzit (că nu mi-ar ajunge încă o viață)..
Pentru mâncărimi ale pielii folosiți extern (vă ungeți) Vit A uleioasă. Evitați capsulele din PLASTIC. Orice e încapsulat (pus în capsule) este, normal, foarte scump (manopera, materialele iar substanța este foarte puțină). Intern (înghițit, nu am curajul să cred că sunt eficiente (nu știu ce suc gastric poate dizolva acel plastic) și cum acționează dar pentru ungerea pielii este mai bun decât oricare cremă. Evitați zona ochilor !!
Pentru ochi - lunile astea ne dau de furcă - spălarea deseori (cu mâinile curate) a ochilor, nemachierea lor, mai ușor cu cititul și device-urile. Asta e, trăim și noi printre cei puternici.
Important e să avem proiecte (vise, visuri) mai mici, mijlocii, mari (după posibilități). Se împlinesc sau nu, avem mintea ocupată pozitiv, ne verificăm acumulările cerebrale și exprimarea.. bâjbâim fereastra /cărarea deschisă de Dumnezeu Tatăl atunci când persoane dragi sau importante ne trântesc altele (ușile) în nas.
Pot să vă spun că la deal (unde sunt în acest moment) este răcoare (pentru mine) dar mâncărimile pielii și pânza de pe ochi resimțite zilele trecute în București s-au atenuat. Viața la țară, în acest moment, este dificilă pentru un alintat de la oraș - total diferită de cea din orașe. Pot spune că pe o scară de la 1 la 10: Bucureștiul este pe 10 (peste multe localități mari germane sau franceze); orașele țării sunt pe treapta 7-8 iar satele pe 5... să zicem... de necrezut pentru 2023 și deștepții țării. DAR aerul și apa pot prelungi viața iar aportul orășenesc și digitalizarea pot schimba totul.
Dacă eu m-am descurcat, absolut orice persoană (mai ales plângăcioșii și plictisiții de sine) se va descurca - nu va mai avea timp să se plângă.
Militez pentru un fel de ”acăsică” la țară (sat) dacă îl ai sau îl poți face,.. dacă nu mai ai o viață orășenească (teatre, opere, spectacole, distracții, muncă, job, școală..) sau ai un job (muncă) ce se poate derula de la țară (sat) online.. Nu merită să poluezi orașul și să-ți înghiți poluarea degeaba iar costurile de la ”acăsică” sunt, la un moment dat, mult mai mici, avantajele mult mai mari (sănătatea).
Ps. Da, și aici, ca și pe FB, revin cu completări la postări. Atunci când postez, am ideea. DUPĂ, vin argumentele.. uneori invers dar, cum nu e pe bani, nu cred că deranjează - dimpotrivă.

24.12.2023 .. a dat auto-tandrețea peste ei !

Priviți-i și îndestulați-vă privindu-i cum își mai țesală 'mnealor pletele, mustățile, bărbile și lighioanele în loc să-și mângâie partenerele umane.. :lol:
Ticurile sunt molipsitoare ? Da, sunt..

16.01.2024 Ajutați-vă singuri, ajutați pe cine puteți..
Vine, vine primăvara !

De două ori pe an, primăvara și toamna, în lunile în a căror denumire există litera ”R”, luați vitamine și calciu:
- 10 zile câte 2 /zi (dimineața și seara DUPĂ MASĂ (zic eu, ca tampon pentru stomac - chiar dacă se insistă pe ”asimilarea” organismului, sunt, totuși, chimice.. stomacul e unul și nu din inox).

*Eu le pisez sau/și le scot din capsulele de plastic.. sunt cam amare dar le înghit cu multă apă sau ceaiuri slabe. Așa am văzut la bunica mea născută prin 1800 și e ok. De unde știu rețeta ? Vă reamintesc, am trăit printre evrei iar părinții mei au fost buni ascultători.. eu o băgătoare de seamă cu auz bun..
- 10 zile pauză
- 10 zile din nou câte 2 pe zi.
Organismul are mare nevoie și nici clima nu-i este de ajutor. Există reacții adverse ! O uriașă poftă de mâncare care se adaugă la cea din dotare DAR.. suntem oameni, încercăm să ne stăpânim cantitățile.

Dacă observați (sesizați) că vă miroase corpul, pielea, gura,.. a vitamine și a metal sau vă supără stomacul.. este sigur unul dintre efectele tratamentului cu vitamine. Alt efect poate fi pofta exagerată de mâncare. Eu zic să nu întrerupeți 2-3 săptămâni tratamentul (cu pauzele precizate mai sus) dar să reduceți cantitățile la jumătate sau să le luați alternativ (o zi una, o zi cealaltă). VERIFICAȚI ! Fiecare persoană e altfel și se schimbă permanent, nu suntem roboți.

Atenție ! Eu am oprit tratamentul și am aruncat toate vitaminele ! Efectul poftei de mâncare e devastator pentru mine (am oricum poftă de mâncare pentru întreg cartierul ÎN ORAȘ. La sat, aerul, spațiul și activitatea prin curte resoarbe din pofta de mâncare)

Da, au scos siropurile Sanostol de pe piață de vreun an, Mureșul nu-l mai fabrică sau nu se vede în online.. doar - doar vom plesni. Iaca, suntem, încă n-am plesnit, ne ajutăm pe cât putem.. Nu mai găsim nici vitamine românești.. piața e inundată de biluțe în plastic sau :roll: cine știe ce de pe vapoare, de prin ”apele” din univers..

Și, mai ales, dormiți mult ! Nu prea mai aveți ce vedea sau auzi pe sutele de canale de înfiorat oamenii... înafara violenței, răului, făcăturilor de tot felul..

Tot de la aceia - pentru care aș aloca spațiu american (li se cuvine și nu vreau să argumentez eu de ce... ȘTIU destui) - am priceput încă o taină medicală.

Pentru prunci și copiii mici care stau pe oliță (și nu numai), tratamentul injectabil cu antibiotice DIN 6 ÎN 6 ORE este o teroare care-i distruge. Mi-au fost recomandate "niște", vă rog să verificați, să nu vi se pună pe răboj, să le plătiți cu vârf și îndesat suferințele:
1. Copilul (persoana) să fie protejat cu scutece și lăsat să-și facă nevoile (pipi și kk) în scutec, să nu fie sculat din pat sau pus pe oliță pentru că durerile sunt infernale. Să fie doar trezit ușor, să nu se sperie de durere.
... nu știu dacă metodele s-au schimbat, poate acum sunt administrate intravenos, eu doar le supun unor verificări. Nu oricare entitate de ajutor medical are aparatură.
2. Dozajul poate fi repartizat în trei reprize (nu 4) și administrat în timpul zilei, la 8 ore distanță, copilul să doarmă liniștit noaptea

Ps. Eu am fost ferită de antibiotice injectabile, unul dintre copii e alergic la antibiotice (cei cu forme asmatiforme), altul a suferit teroarea iar soțului i-a fost salvată viața cu antibiotice.. experiențe variate în aceeași familie.
    
Fără supărare, la cât ați urgisit omenirea în ultimii ani, fără milă, noțiunea de "e demonstrat științific" a devenit ambuscadă. Luați-vă de tricotat.. vă apreciem cu aceeași milă, înțelegere, corectitudine și respect cu care am fost ”dovediți ștințific” în pandemie.

23.01.2024 nu știu alți cum sunt..
... și n-ar prea trebui să mă intereseze, că am destule ale mele dar când zic că revin asupra subiectelor.. uneori revin.

N-o să dau vina pe vitaminele străine pentru efecte pentru că știam ce efecte au și știam că sunt alergică la medicamente străine.. am vrut un pic de putere, nu poftă de mâncare. M-au tulburat mult, digestiv... dar, încet, văd că scap de efecte.. Nici pentru asta nu dau vina pentru că mănânc și dorm aiuristic,.. nu țin cont deloc de vârstă decât când "mă ia de urechi" (mă zgâlțâie cu o durere sau alta). Nu pot spune că n-am știut una sau alta (o să mănânc cu mare grijă: caldă, la temperatura camerei, mai nimic rece, mai ca la faringita atrofică, încet, mestecând cu grijă, scoțând CUMVA ceapa și usturoiul sau punându-le deja fierte (sau zeama lor.. că m-au învățat precupețele din piață de câțiva ani dar nu mă îndur de beneficiile și gustul lor), stând dreaptă la masă, evitând lichide înainte și imediat după masă...).. că AM ȘTIUT.. dar mă port ca un adolescent grăbit deși nu mă grăbește nimeni.

Da, mă îngân cu ceai cald de sunătoare (plantă, nu praf) deoarece fostul carbocif a slăbit foarte tare, a ajuns o umbră și și-a schimbat numele, și mă tem să-mi pun mintea cu el sau cu rudele lui.

Noapte bună viață, ai grijă de puii mei și de mine dacă mai ai chef !

12.03.2024 CAFEAUA
Așa cum ajunge în prăvăliile noastre, cafeaua numai cafea nu e. Am văzut cu foarte mulți ani în urmă un documentar german tradus în limba română despre istoria și drumul cafelei de la plantație până la ceașcă. Prin atâta filtre și preparare trec încât ceea ce numim cafea e numai o aromă. Chiar și-așa, este singurul element NATURAL care ajută pe cei cu tensiunea scăzută.

Dac-ați îmbătrânit, reduceți cantitatea - mai întâi numărul de cafele pe zi, apoi gramele de cafea. Eu am redus la o linguriță rasă - rasă de cafea la ceașca de 200gr... adică un ceiuț de cafea dar are aromă și-și face treaba. Altfel ar trebui să iau pastilele ”lor”.

13.03.2024 păcănitul în ureche

păcănitul în ureche = emotivitate împinsă, cu bună știință, peste limite = reverberații ale bătăilor inimii

Stop filme sau emisiuni emoționante, lacrimogene, palpitante,.., eforturi la limită, spaime..
Există documentare, ecologie,.
calauza
Site Admin
 
Mesaje: 83
Membru din: Sâm Mar 07, 2009 4:17 pm

Înapoi la Igienă și sănătate

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron