Una câte una.. (pagina 3) - cronologic.. de obicei

Una câte una.. (pagina 3) - cronologic.. de obicei

Mesajde calauza » Lun Mar 04, 2024 8:33 am

04.03. 2024 ... reiau.. reiau ? odă (o dă, ooo-daaa) punctuației și nu numai..
Iubesc în exces punctuația.. se vede, nu ?! Mai ales ghilimelele (") și puncte - punctele (...) dar și spațiul dintre ultimul cuvânt sau literă și semnul întrebării (?) și exclamării (!)... indiferent de valurile gramaticii ale căror unduiri nu le respectă nici ziariști, scriitori, sociologi,.. (despre politicieni nu mai vorbesc.. i-am ABOLIT în mintea mea și a celor care gândesc asemenea - nu mai există și e minunat așa, o cantitate uriașă de energie irosită.. Pas cu pas le ABOLIM și pe celelalte).

Ghilimelele (") mă ajută să ocolesc trăncăneala, redundanța,.. după ce am explicat de prea multe ori același lucru iar cei care rezonează cu felul meu de gândire știu deja; puncte - punctele (...) lasă fiecăruia timpi de percepție diferiți, filtre, concluzii.. pe care mintea lui le prelucrează în felul ei; spațiul dintre ultimul cuvânt sau literă din propoziție sau interjecție sau ce-o fi.. și semnele de întrebare (?) sau mirare, exclamație (!) mă lasă să transmit și să percep emoția .. în ritmul meu... fără să impun mega volume de poluare contra cost.. să fac averi pe seama copiiilor și a statului că așa vrem și facem "noi" de peste 40 de ani încoa'..

******

04.03.2024 .. trecerea de pe FB pe forum și invers a unor..
.. nu știu dacă mai au vreun rost decât acela de a-mi ocupa timpul și pârjoli ochii (prin redundanță) când eu știu, de peste 20 de ani, că totul (dar TOTUL) se varsă în serverele ”familiei” de peste mări și țări... indiferent de promisiuni și asigurări în care crede.. cine crede.

Am reluat o atitudine în an electoral de secol politic... o atitudine (concluzie) că nu mă duc să mărșăluiesc pentru ea, nici nu-i îndemn pe alții s-o facă pentru că AM TRĂIT zilele în care la unii a fost măcel iar la alții ”cortine de catifea” pentru același scop - MODIFICAREA SCHIMBĂRII.

Nu știu unde se potrivește mai bine.. la percepții, religie, politică, filozofii,.. Iaca, pentru că e mare trăncăneală azi (dea Domnul să fie pe un fond liniștit), o s-o postez aici. A început incitată fiind de un ”catindat”.. așa cum încep toate și Sfântul Duh știe unde ajung cu îngăduința Dumnezeului unic, în marea sa ”politică universală”.

Mă citez: ”Hmmm.. mă rog, textul e pentru amatorii de sf-uri (eu nu sunt - deloc) dar nu e nevoie de comparații fantastice ca să ne recunoaștem.

Starea nu e națională, românească, ci mondială (și mă mir că n-atingeți niciodată aspectul).. varianta e haos (teoretic, deocamdată).

Ce propuneți ? Care sunt pașii, varianta pe care o vedeți dv-stră posibil de aplicat imediat și legal la nivel de stat sau global ?

Ne aflăm în plină campanie electorală (politică) a celor care mai cred că politica trebuie să existe ca putere într-un stat și nu abolită.. și ne propuneți ”o mișcare” cu aceiași soldați de zeci de ani care și-au mai tras câte un ghiocel sau o artistă pentru imagine.. iar încercarea cu ”insecta” a fost de tot hazul și luminarea..

Că nu vrem încă ADMINISTRATORI MAGHIARI care să ADMINISTREZE în condițiile pe care le știm cu toții e una,.. că vreți să-i schimbăm cu gargaragii aparent convertiți.. zău așa.. :lol:

Normal, nu vom vota nici PSD, nici PNL, nici,... dar vom vota ceva, de kiki.

De-aia propuneam un exercițiu total online.. măcar reduceam cheltuieli, poluare, înscenări de epidemii și evoluam pas cu pas..”
…….

Și continui: Fără girul tuturor punctelor cardinale în care ne-am băgat ca să fugim de un anumit Est (care nici nu mai e înspăimântător .. după ce Estul mai îndepărtat s-a ridicat mătăsos peste tot și toate) și care ne pasc și ne pârjolesc la propriu toate islazurile, resursele economiile.. nu putem ”mișca în front”.

Își știu și ei (ele, punctele) bine socotelile.. de ce să mănânce și să polueze la ei acasă, să muncească pentru asta, să PRODUCĂ la ei acasă.. în loc să ne prăduiască pe noi sau pe mulți alții asemenea nouă ?!

Măcar Suleyman ne voia religia și dările plus.. părea mai puțin iar acum, când facem diferența între credință și religii și știm că iertarea, mila și binecuvântarea vin numai de la Tatăl Ceresc (Tatăl nostru) nici religia nu mai contează - știm că suntem frați întru viață și că nu trebuie să ne ucidem pentru resurse sau vanități ci să colaborăm întru mai bine național și global.
Măcar aceia nu ne luau și aerul, nu ne infectau (poluau) ca acum...

Prin urmare ne vor permite doar jocuri de glezne și șușanele mioritice pe aceeași temă.. până când, ca odinioară, niște ingineri ai lumii vor ABOLI (desființa) politicul și religiile ucigătoare de semeni pe toată planeta) și alte multe trăncănitoare (vorbiri de discuții inutile) și poluatoare (poluante) cu birocrațiile lor,.. vor înțelege că numai astfel vor respira liniștiți pe planeta asta și nu pe Marte, pe Lună sau în buncăre..

Ps. Unii au talent, scriu cărți, fac bani.. eu ”voluntariez”.. Cine va stabili eficiența ?!

07.03.2024 .. pfui !..
Pfui, în ce situație sunt !.. între a-mi da în cap singură și a ajuta..
Pauză.. pauză de gândire.. să lăsăm Duhul Sfânt să acționeze - el îmi știe gândurile, intențiile.. va face cum crede.

Poate sunt prea închisă (ermetică) pentru unii.. că prea nu simt să se "miște" ceva.. poate se "fezabilizează" (se gândește, se calculează, se proiectează..). Doar că, AICI, fezabilitatea trebuie să dureze IERI .. și atât.

Timpul meu e limitat (cel puțin așa sper) pentru că bătrânețea nu e un răsărit ci un apus la / de care trebuie să te îngrijești sub câteva forme .

Repet, ECO - societatea este, MAI ALES, despre "segmentele sociale" care nu se pot descurca singure dar care trebuie scoase din "paradigma (teoretică)", ansamblul obiceiurilor nefolositoare sub toate aspectele și implementate în situații de viață, MATERIALĂ, folositoare pe toată planeta.

Și totul poate pleca de la zecile de mii de mânăstiri de toate felurile din țară (și nu numai) după tipicul organizării lor.. adus la A.I. ul și tehnologia 2024. Pentru că recuperarea umană și a rostului ei e datoria lor de bază, mai ales ca bugetari bogați.

1. Există acel segment enorm din populații care se poate mișca liber și cam atât: fără școală, fără locuri de muncă reale pentru timp îndelungat, fără... și care, presupun, sunt peste 80% peste tot.
1a. Cei mobili pot aduna deșeurile de orice fel, de pe suprafețe mari.

2. Există acel segment dinamic, cei cu dizabilități, de orice vârstă, pe care TREBUIE să-i recuperăm PENTRU SOCIETATE.
2a. Cei cu dizabilități pot face multe, foarte multe pentru că cei mai mulți au pregătire, educație,... Mă refer mai ales la militari, tinerii educați dar accidentați (cu dizabilități temporare sau pe termen lung). Da, teoretic ei au nevoie de logistică iar logistica (centre, policlinici, spitale, farmacii, asistență,..) este în orașe. Exact aici e problema. Au nevoie de aer, spațiu, timp, nu de concurența cu civilizația dinamică. Ei știu însă SĂ CEARĂ, să aleagă, să contacteze organizații, să structureze, să organizeze. Mai sunt cei mici și foarte mici. Știu, se pune problema studiilor, educației dar după recuperare (pas cu pas) pot relua educația - ei trebuie să învețe să se descurce ca persoane normale, ”tipice” și să vorbească mai întâi.

3. Există bătrânii singuri.
3a. Cei care se pot administra cel puțin conștient (dar fără putere oarecum), în loc să fie la azile, pot fi aduși în aceste ECO sate de tip mânăstiresc, de tip ”colonie” (cumva împrejmuite) unde să se ajute cu tineri sau maturi cu altfel de dizabilități astfel încât să formeze o echipă care se descurcă singură.

4. Există SCLAVII de pe diferite latifundii.
4a. Aceștia trebuie culeși într-o lucrare care să le asigure libertatea de a trăi independent.

5. Există cei care au de toate dar nu-și găsesc locul și se pot insera în aceasta societate.
5a. Ei se pot înscrie voluntar și insera în programe.

Toți aceștia trebuie să aibă un rost pentru societate iar aparținători lor au obligația să gândească și să realizeze această "inginerie socială modernă" chiar pentru binele lor înșile.. știindu-i integrați în oarece folositor și aducător de venituri temporar sau pentru restul vieții.

Ideea e de a crea centre de reciclare foarte deștepte în care toți beneficiarii satului să poată ”lucra” ceva apăsând butoane, adunând, selectând cu mașini potrivite,

De aceea "disprețuiesc" nimicurile de care se bucură toată lumea.. SIMT că omenirea poate mult mai mult acum. Mulți dintre tinerii cu dizabilități, însoțiți de bătrâni și persoane instruite,.. pot selecta diferite materiale, pot recicla cu utilaje deștepte, pot crea obiecte utile sau pregăti materia primă... AUTOMAT.

NU trebuie să facă la nesfârșit nimicuri care le restrâng orizontul (mărțișoare, lampioane, nimicuri,.. de ex.). Trebuie pregătiți pas cu pas pentru următorul an, următoarea fază de dezvoltare.

Totul înafara localităților pentru depoluare, liniște, AER !!! Ei nu au nevoie de concurență și viteză ci de tot timpul din lume pentru refacere.

..... în lucru.. nu știu când.. poate când voi vedea că cineva a priceput și FACE (măcar încearcă).......

Ps. Dacă vă aduceți aminte, a încercat dl Becali ceva pentru segmente sociale, cu mult timp înainte dar s-a ales praful pentru că a crezut că aceia se vor descurca în ideea d-lui. N-a mers astfel,.. nu merge fără un ”tătuc” - o administrare, un control iar aici controlul poate fi mânăstirea, biserica satului,.. Până la o implementare, în mic, totul e un vis de recuperare prin muncă, nu prin mila împovărătoare și umilitoare. Munca îi ține departe de comparații și complexe.. restul e la Tatăl Ceresc.

08.03.2024 Cum poate fi numit - și altfel - ”prozelitismul” politic .. sau cine-i dă de capăt
Nu pot aprecia .. dacă cei de pe FB au priceput să vină aici sau invers.. și nici n-ar avea vreun rost. Nu candidez la nimic, muncesc în felul meu (militez) pentru PACE. E tot un fel de prozelitism ? Care-o fi cea mai mare valoare umană ?! Nu PACEA și înțelegerea între oamenii de orice fel și planetă ?

Cum poate fi numit și altfel ”prozelitismul” politic ..... și cum poate fi el oprit în școli și tentaculele lor de pe rețele ?

MANIPULARE.. da, manipulare dar altfel ?
Veșnica influențare, copiere, ”educare„ cu sau fără voie..

Da, Marcus, tot informarea e tâlcul care-i poate face pe tineri și nu numai să discute, să compare calitatea umană între profesori (care îi influențează permanent, aproape diabolic, emoțional,.. tinerii fiind "la mâna lor), să se lămurească, să decidă în intimitatea lor care grupare (club politic, categorie, partid,..) nu i-a păcălit până acum, care va FACE ce spune, care semnează că va răspunde..

Pentru că manierele (felul) în care se face "prozelitismul (atragerea persoanelor de orice vârstă, etnie sau gen, influențarea minților lor)) se face la fel de secole.. indiferent că e religios, politic, economic, social...
Grea decizie când le dai banii tăi deși vezi de multe zeci de ani că e o gaură neagră undeva, în socoteli .....

Ca și cel religios sau filozofic, de secole, prozelitismul (tentația, atragerea, influențarea..) nu a venit pentru PACE și înțelegere între oameni ci ca să-i dezbine, împrăștie, umple de vanitate, invidie și ură și să-i stoarcă, pe fiecare, de resurse.

Mai vorbim de bulling la copii sau nu vedem pădurea de uscăciuni ?! Unde văd copiii invidia, bârfa și ura mai întâi și mai întâi ?! Răul, influența sunt adrenalina umanității ? Că și eu ”cad în păcat”.. fără voie, încercâd să..:roll:

17.03.2024 mila și rostul ei..

Când te trădează unii sau alții,.. e normalul, e firescul; când te trădează ai tăi, e semn c-ai investit greșit (sentimente, bani, încredere..).. deschizi ochii către zidul plângerii, nu-ți mai pui sufletul în palmă (că ți-l ciugulesc ciorile); când te trădează ”ai tăi, de sânge” e semn dumnezeiesc să nu te mai apropii de ei orice-ar fi, nici să plângi de mila lor.

19.03.2024 Dacă ”vrem pace, trebuie..

... să desființăm toate entitățile care învrăjbesc oamenii !”

Care atitudine este mai eficientă ?
Înarmarea sau desființarea entităților ucigașe și instigatoare la ură și distrugere ? Care salvează omenirea ? Care salvează mediul ? Care salvează planeta ? Care costă mai puțin și dăruiește pâine și viață ?

Haideți FEMEILOR !
Tatăl Ceresc (Tatăl nostru, Dumnezeul unic) v-a făcut vocea auzită. E vremea ca FEMEILE să decidă.. ele sunt bunicile, mamele, surorile, fiicele celor UCIȘI pentru vanități ucigașe de semeni, de oameni. Voi ați plâns, voi ați murit și ați înviat, voi suferiți.. doar voi suferiți - ceilalți se îmbată cu diverse.

Decideți !..
Voi veți plânge din nou.. aveți tați, mame, soți, frați, surori, copii care vor fi siliți să ucidă și vor fi uciși.. sau vor muri implicit. Nu e o viziune, nu e o ghiceală e un principiu străvechi: ”cauză - efect - consecințe”.

Refrenele tâmpe, ucigașe de oameni, ucigașe de generații de tineri speciali pentru ciudați plictisiți de neputințe,.. cu care suntem terorizați și înfricoșați trebuie anulate și uitate după 2000 de ani de experiență scrisă cu sânge nevinovat.

20.03.2024 grijă mare la excesele de orice fel !!

Oricât de mare e durerea sau disperarea .. nu plângeți decât în biserici goale sau natură ... să vă audă numai pereții și Tatăl Ceresc, Creatorul, Dumnezeul unic ... și nu faceți niciun fel de excese - nici măcar cu ceaiuri. Chiar dacă sunt ceaiuri de plante naturale (nu prafuri din plante) nu beți mai mult de trei căni pe zi și nu concentrate sau total neîndulcite (măcar cu puțină miere). Sunt plante naturale binefăcătoare care, în exces, fac rău, otrăvesc.

Nu voi numi.. sunt multe așa cum sunt și suferințele omenești dar am fost contemporană ”cu” și numai Sfântul Duh m-a oprit să nu fac la fel.. disperarea nu e de la Creator.

05.05.2024 bag de seamă (observ)..
... ca și bunicii și părinții mei (înaintașii, predecesorii), filozofi în felul lor sau doar băgători de seamă ca mine,.. că fiecare trage spre sine și tot ce a fost comun A FOST.. și (culmea !) suntem mulțumiți de acest fel de viață dacă e PACE și suntem sănătoși (ne descurcăm)... E ALTFEL dar bine și așa.. un MAI BINE cam egoist. Politica, religiile, interesele, educațiile, confortul personal.. ne despart cum au făcut-o milenii.

Doar mamele, prin datul lor, se rup, se franjurează, se împrăștie,.. chiar dacă numai vântul le știe și le așează după vrerea Cerească.

Poate doar ECOLOGIA să ne mai unească într-un efort - societate (ECO - societatea), în interese comune.

17.05.2024 prea mulți cu mapa

Semantică, domnilor,.. doar semantică cu excipium tone de ipocrizie..

Culmea, vorbesc cei "prea mulți cu mapa" și deloc cu construcție și responsabilitate față de societate.. diavolul nu doarme.

Ferească-ne Tatăl Ceresc !

https://www.catavencii.ro/totul-despre-text/

L-am votat o singură dată pe dl Iliescu .. și atunci ca să scăpăm de un papagal universitar la fel de plagiator ca 99% din omenire... că n-au inventat, inovat și reformat nimic ci și-au clădit averile și titlurile pe copieri.

L-am votat cu creierul (întru imortalitate) pentru că a făcut un popor de proprietari, stăpân pe ale lui, liniștit; l-am votat cu inima pentru înfierea unui copil străin de familia lui; l-am votat cu cugetul pentru curajul de a se pune cu hoardele de tot felul...

Sigur, a greșit multe abordări și chiar mai multe moduri de exprimare a lor dar în ce ocean de rechini și crocodili de mlaștini toxice naviga... abia acum pricepem.
     Timpul alege apa de ulei..

1 iunie 2024 A început pocăirea planetară conștientă..
... mi de persoane și ”terți” utilizează datele mele... măcar recunosc public după zeci de ani în care noi am băgat de seamă asta.

Ok, e ok, ..

Am încercat legumicultură - nu mi-a mers; am încercat pomicultură - nu mi-a mers; am bântuit prin turism și voluntariate (înafara menajului, a creșterii copiiilor, a jobului..) - a ieșit oarece..

Până la urmă, pare să-mi fi ieșit (fără să vreau asta între multele dorite) o semănare a unor valori, mentalitate, clarificare (dezambiguizare) precum înaintașii și învățații noștri mondiali.. ”ai grijă ce ”semeni”, neam de neamul tău va culege„ .. orice-ar însemna toate astea.

1 iunie 2024 Poate nu mă crezi..
... dar ai timp să verifici !

Nu, nu e VIAȚA TA !

E viața Tatălui Ceresc (Dumnezeul unic, inteligența supremă, Creatorul); e viața mamei tale, a moșilor și a strămoșilor tăi; e viața încredințată ție spre a face din tine OM.

16.06. 2024 ... Să ardem cărțile ?!

Propunere de dezbatere multidisciplinară, mondială.

Este vorba, mai întâi despre IGIENĂ / SĂNĂTATE mondială pentru că avem vanitatea de a crede că ajutăm dăruind cărți.

Pe ”extrem de scurt”, n-aș sfătui pe copiii și nepoții mei să citească din biblioteca mea dar nici din altele, nimic !!! Acum există online, curat, poate fi mărit, poți citi orice, oricând, oriunde sau să vezi ecranizările .. fără să te infectezi.

Studiu de caz: MI-AM MUTAT MULTE SUTE DE CĂRȚI îngrijite (după posibilități) cum m-a dus capul dar capul nu m-a dus în acele multe (mulți) zeci de ani că întreg praful (cu tot ce conține el) se așează definitiv peste ele oricât le-aș înfolia / desfolia, șterge.. se ”lipește” pe cărțile alea dragi care ne-au umplut viața la greu. Cărțile, necitite în ultimii 20 de ani s-au ”ruginit”, miros; sunt în situația să arunc multe zeci, sute.. și nu-s bune de foc, nu încălzesc ci fac doar fum... nu mă îndur încă.

Poate acum există posibilitatea de a crea energie cu ele dar EU trebuie să arunc sute și am explicat (avertizat, interzis) deja copiiilor să NU citească din ele. Nu mă pot despărți de toate dintr-odată,.. fac parte din mine. Ele ”și-au trăit traiul, și-au mâncat mălaiul” (noi cu banii și timpul pierdut, autorii cu averile) dar copiii mei AU VĂZUT că nu e cazul să le mai atingă decât spre a le arunca... când va veni timpul.

Fără condiții speciale de păstrare, cărțile mor și ucid în finalul lor. Copiii și nu numai vor pune mâinile pe ele, vor duce mâinile la ochi, se vor îmbolnăvi grav și nu vor ști de ce. Multe sute de kg de cărți de cărat și îngrijit, 11 saci am mutat ca să pricep că .. GATA ! Ori citești o carte și o dai mai departe sau unei biblioteci ori îi găsești înlocuitor și final (reciclare).

Când citești o carte și te ustură ochii sau gâtul.. ATENȚIE ! Spălați-vă bine pe mâini și față și practicați ecologie sau badmintonul..

Asta a fost pe scurt, pentru mine și copiii mei e clar - BIBLIOTECĂ zonală sau reciclare .. voi decideți.
Ar trebui să mut subiectul la IGIENĂ (unul dintre fixurile mele) dar e mult mai mult decât igienă, e sănătate planetară.
..... continuare ... căci a venit ”și ziua-ceea”.....

Buuun, am "fumat" și subiectul preluării de cărți vechi.. putem vorbi despre 4 pagini de date personale pentru 50 de lei și saci de cărți pentru gunoi după "selecția lor".

Cu 20 de ani în urmă, într-un pelerinaj bizar practicat în biserică dar nu PRIN biserică, am cunoscut o profesoară (în general de geografie și autoare a unor cărți de geografie), care se numea tot Constanța.

Deși aranjamentul în autocar a fost ticluit anume, după câteva mișcări de trupuri am ajuns tot împreună pe bancă.. asta e. Îi murise soțul, tot profesor universitar, era debusolată oarecum (ca orice văduvă) cu zece ani mai mare decât mine, o ființă încântătoare.

Am rămas într-o relație un timp după care, ca orice relație neîntreținută, s-a stins. Am rămas cu amintiri bizare, coincidențe bizare pe care nu le-am putut uita. Unele dintre ele: situate în cartiere diferite, aveam același tip de apartament, aceeași mobilă și aceleași culori în sufragerie.. eu aveam copii, dumneaei – nu. Din vorbă-n vorbă mi-a povestit experiența domniei sale cu ”cumpărătorii de cărți”. Era în criza proaspetei văduvii, pierduse un om drag și de valoare, avea numai cărți de valoare, voia să se rupă de un stil de viață pe care nu mai avea cu cine să-l împărtășească, să-și creeze AER. Tocmai picase (oarecum voit) în plasa ”pelerinajului” în care picasem și eu dar cunoștea persoanele.. mie mi-au trebuit ORE de rugăciuni să mă asigur că ajung acasă (și nu-mi vine să mă arunc din autocar). Mergea cu de-ale gurii și bani destui să dea și colo, și colo.. pe unde era făcută să creadă că bunurile-l vor întâmpina pe soțul plecat.. fără să gândească un minut că acela nu are nevoie de tonele de ulei, zahăr, făină, BANI…..

Vedeți și voi cum bătrânii, orfanii, văduvele.. au fost mereu baza averilor unor cinici (ticăloși).

Să revenim la cărți căci prin asta tocmai am trecut. Deci.. în acele 4 pagini care mi-au cerut 4 semnături (ca vânzător) n-au scris calitatea cărților sau titluri. Selectau arbitrar sau după standardele lor valoarea, starea (nicidecum murdare, afumate, rupte,..). Cam tot ce înseamnă beletristică fără o stare bună spre excelentă a rămas pentru sacii de gunoi. Cum să-i car ? Unde să-i duc ?! Mai ales că la blocul în care stau acum nu există nici ideea de colectare selectivă.

Și iar mi-am adus aminte de doamna profesoară cum era pusă să scrie o carte de economie (cu care n-avea de a face) dacă vrea să predea în continuare în universitate și să rămână ”în sistem” acum, după ce-și pierduse reazemul. Asemenea sutelor de alți profesori, a fost nevoită să facă o compilație (să copieze într-un anume fel) din tot ce era pe piață, s-o vândă studenților pe post de mare valoare în economie. Și iar mi-am adus aminte de greața, dezamăgirea și umilința suferite la predarea unei biblioteci de valoare, pentru o sută de lei… cum a fost nevoită să treacă prin ”resetarea” scării propriilor valori.

Acum a fost rândul meu să-mi înghit ghimpii resetării (reformării, schimbării în mai puțin, mai puțin, mai puțin.. altfel). Procesul ”văduviei” e amplu, se pot scrie cărți sau rezumate și oricare abordare te plesnește peste ochi cu ”ce-ai fost și ce-ai ajuns”, cum încearcă TOȚI cei de lângă tine să te folosească și la ce te ajută faptul că știi, că ești conștient DAR nu le poți aplica (fizic) niște șuturi în fund să te țină minte ci le zâmbești tâmp, te abții să-i blestemi și faci gesturi necugetate dar, dacă-ți ajută Bunul, măcar le faci pentru copiii tăi.

Ce e de făcut ? Multe. Mai întâi să studiem ce se poate face cu ele. Unii spun că pot fi ”topite” în condiții speciale și creată pastă pentru tipărituri noi. Eu optez mereu pentru crearea de energie. Cert e că, atunci când cumpărați o carte (sau orice), gândiți bine ce veți face cu ea căci ”va veni și vremea aceea”..

Ar trebui să existe un serviciu serios de preluare gratuită a tuturor cărților iar treaba noastră ar trebui să fie să selectăm deja ce mai vrem să păstrăm, să recitim sau să aruncăm fără resentimente – ”asta e”. Primim în schimb mult aer curat, ceva sănătate și liniște și mult mai puțină treabă de făcut.

În fine, se pot spune multe.. eu mă opresc aici și umplu 2 saci cu cărți pe care-i voi duce cu greu la parter și-i voi sprijini de ușa ghenei de gunoi în speranța că va trece un Urban pe acolo și le va prelua, așa cum ar trebui să existe acest serviciu zilnic sau după un program.. sau măcar un țarc ECO în care să le putem pune până la o preluare civilizată.

Nașpa… dar atenție ! Va veni și ziua-ceea !

08.07.2024 .. nu e problema elevilor ci a ”sistemului”
Nu e problema elevilor că nu știu să scrie și să citească .... și de aici traficul de toate felurile (!). S-a vorbit despre asta prea multe zeci de ani.

E problema cadrului didactic și a sistemului care i-a tolerat și promovat în clasa următoare. Promovarea asta nu se face ”mokka” ci... ia umblați la situațiile materiale din ”sistem”.. De fapt, sunt ținuți ”legați legal” ca să justifice un sistem și privilegiile lui.

Dacă nu pot și nu pot, ”sistemul” ar trebui să-i decupleze automat spre o nouă formă de educație - meseriile + școală. Nu-i ții legați de școala de care vrei ”tu” când lor le zboară mintea la joacă, sex, droguri, bani, furăciune..

E ”a patra”, la final și nu știe să scrie și să citească perfect ?! Ședință locală (nu numai în școală) cu părinții acestora și decizii imediate spre o nouă formă de școlarizare în care să fie cuprinși și părinții neștiutori de carte.

De ce mai sunt acele cadre didactice plătite ? E clar că acolo e un furuncul.. iar sistemul pare o furunculoză.

Clasa ”a cincea” în care intră alături de părintele neșcolit (musai, pentru că acolo e un buboi) va fi un fel de cultură generală și bătutul pasului pe loc la limba română și al matematică sub formele ei simple (aritmetică, geometrie de care se vor lovi în viață), mediu (ecologie) + o meserie la alegere împreună cu părintele. Nu e un efort uriaș ci SOCIETATE, SOCIALISM, rostul banilor de la buget, recuperare umană. În 4 ani recuperezi, practic, 2 persoane din aceeași familie.

Din acest punct intră în sistem RECICLAREA TUTUROR AMBALAJELOR.

Numai răutatea și dorința de înavuțire pe spinarea celorlalți țin țara asta în loc.

08.07.2024 .. numai ECO - turismul

M-am străduit să mă las convinsă că încălzirea globală e de-un fel sau de altul.. m-am întors la concluzia mea - REFLEXIA LUMINII ȘI A CĂLDURII accentuate diabolic pe bani foarte mulți.

M-am străduit să-i ascult pe unii sau pe alții trăncănind despre spații celeste pe bani fără număr iar ei nu sunt în stare să scormonesc abisurile destul de limitate.

M-am străduit să-i ascult pe A.I.ști iar ei n-au reparat niciun om din scaun cu rotile, n-au curățat niciun râu și n-au făcut energie din mâluri și nămoluri..

Numai ECO - turismul va mai funcționa în continuare.. dar, nu-i așa ?! Nu l-ați dibuit încă..

Bravo Copenhaga ! Gând la gând ! Numai ECO - turismul.. așa-i că n-ați dibuit tâlcul (venim la voi să...(decolmatăm râul ... / să plantăm pădurea... / să colectăm și să reciclăm ECO ... / să vă ajutăm cu sănătatea, copiii...) am adus tehnologie, mod de lucru și bani). Ne primiți ?

Dacă "conduci" spre vacanță.. nu mai e vacanță ci ȘOFAT STRESAT.

10.07.2024 ... mă întreb, doar mă întreb - c-așa suntem noi (eu și cu mine..) iar pe FB avem treabă

Există vreo administrație (dintre cele care se vaietă de caniculă) care poate ”la un semn” să acopere cu ”iarbă” (covoare de iarbă artificială, obloane din lemn, cârpe, suprafețe prin care razele soarelui să nu treacă, materiale absorbante de radiații solare...) toate șoselele, zidurile, geamurile, panourile solare, mașinile, avioanele,.. mai tot ce-ar putea reflecta radiațiile solare pentru un experiment de 24 de ore ?! Hmmm .. la trăncănit și eu mă pricep.

11.07.2024 Cicadele..
Prima oară le-am auzit în Skiathos.
Era un zumzet greu de suportat pe toată insula, un zumzet asemănător unor rețele electrice (sau de alt fel) dar nu le vedeam rețelele, cablurile care, dat fiind relieful, particularitățile, nu puteau fi subterane. Seara, culmea, încetau. Nici păsări nu prea vedeam.

Acum câțiva ani le-am recunoscut zumzetul în Grădina Botanică și mi-am zis: Doamne, feri ! Feri, neferi, s-au înmulțit și sunt acum în cartiere.. Aici, între câțiva copăcei, cu o mulțime de porumbei, coțofene, ciori și pescăruși, Cicadele, acele muște terifiante rezistă. Cum de nu le mănâncă ”lanțul trofic”, păsările ?! Ce au special că de combătut e musai să fie combătute..

12.07.2024 Foitaj.. "file" de plăcintă, nepoluante..
E abia 6.00 dar sunt la ”zeama de cafea”.. asta E.
.......
E 04.15, 27°C afară, super pentru somn dar eu m-am trezit în tradiționalul bătrânesc și ca o consecință a consumului de lichide și-mi analizez diferite atitudini, percepții.. de exemplu aproximarea orei fără ceas. Păi.. nicio specie de pasăre nu cârâia încă.. iar temperatura nu scăzuse brusc.. deci era înainte de ora 4 când la sat se reaprinde becul din curtea mea.. Nicio pisică nu era "agresată" .. Oops ! au început pescărușii.

Vecinii dorm cu aeroterma deschisă.. bravo lor. Nu numai că au bani de curent ci și o sănătate de fier. Eu "răcesc" instantaneu când îi dau drumul. Probabil sunt alergică nu numai la tipul de aer și la filtrele ei, ci și la consumuri. Cert e că, pe tanti aia care ridiculiza curenții de aer și persoanele sensibile aș scoate-o din sistemul medical uman și aș plasa-o într-un padoc.

Mulțumeam în gând eMag (formatul lor semi A.I. nu-mi permite dar mă plictisește) care, ca niciodată, mi-a trimis produsul cu doi însoțitori (pentru că, iarăși, formatul nu-mi permite să plasez observația, dorința, necesitatea și nici intervenția umană de a solicita tehnologizarea acestor copii - maturi (care se chinuie să ajute clientul cu mari sacrificii de sănătate.. și mă întreb cum pot patronii lor să respire ca "oameni"... ei n-au copii, nepoți sau conștiință ? Banii nu refac articulațiile suprasolicitate. Faptul că plasezi niște stele e jalnic.

Mă mai certam în gând cu ”CT.Peu” și discursul d-lui despre religie, nemurire,.. la lansarea unei cărți și făceam un "studiu" comparativ, contemporan, între percepții și realități; un dialog surd despre cum pescuiești idei și scoți cărți.. mi-ar lua timpul inutil iar bani pe cărți n-aș mai da în veci.. să poluez inutil planeta .. și felul în care îmbătrânim - indiferent de orice; despre cum se găsesc bani mereu pentru nimic dar pentru manualele copiiilor mai niciodată.. și-mi aduc aminte de traseul "intelectual" anual, obligatoriu, zeci de ani... să le cumpăr copiiilor mei manuale noi, curate... fără să mai mârâi.. spre liniștea mea în primul rând.

E greu de ales mai ales când sesizezi, pe zeci de canale, epidemia războiului, a morții ÎNCĂ a unei generații, a specializării, masterului în uciderea semenilor pentru banii și influența unora în 2024.. îți vine să-i trimiți în tranșee pe toți promotorii morții fără rost în timp ce planeta geme și are nevoie de toate brațele, Dumnezeu s-a străduit milenii să alcătuiască familii, să salveze prunci, să nu mai lase orfani, femei singure, bătrâni părăsiți pentru CRIME fără rost.

Ar mai fi dar, gata, mai cârpesc ceva somn că s-a mai răcorit natural, ba chiar strănut - semn că-i musai să mă învelesc puțin... 22°C .. deci am trăncănit de 5°C și destule dioptri.

Nici nu știu la care formă de trezire nocturnă să mă opresc: la cea imediat după miezul nopții (după cca o oră de somn) sau la cea din jurul orei 3.. sunt atâtea speculații.. câte percepții și experiențe.. Mai încărcată "de" e cea din jurul orei 3.. mai șugubeață e cea de la miezul nopții.. Sfântul Duh alege, nu eu. Eu doar vă spun o variantă de îmbătrânire pentru că Tatăl Ceresc, Dumnezeul unic, Inteligența Supremă îmi oferă șansa... fără să multiplic un titlu de 10 rânduri în același text ca o placă stricată.
.....
Gata, s-au trezit coțofenele.. prea multe, enervante. Unde sunt ulii promiși orașelor ?!.. merg să-mi fac ”zeama de cafea”.

Până la urmă, cu toată erudiția (studii, cercetări, percepții, munți de cărți.. care i-a fost folosința pe planetă ? Ah, da, are copii care, probabil, plătesc și ei taxe și impozite ca și ai mei.
calauza
Site Admin
 
Mesaje: 85
Membru din: Sâm Mar 07, 2009 4:17 pm

Înapoi la Una câte una..

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron