Una câte una.. (pagina 3) - cronologic.. de obicei

Una câte una.. (pagina 3) - cronologic.. de obicei

Mesajde calauza » Lun Mar 04, 2024 8:33 am

04.03. 2024 ... reiau.. reiau ? odă (o dă, ooo-daaa) punctuației și nu numai..
Iubesc în exces punctuația.. se vede, nu ?! Mai ales ghilimelele (") și puncte - punctele (...) dar și spațiul dintre ultimul cuvânt sau literă și semnul întrebării (?) și exclamării (!)... indiferent de valurile gramaticii ale căror unduiri nu le respectă nici ziariști, scriitori, sociologi,.. (despre politicieni nu mai vorbesc.. i-am ABOLIT în mintea mea și a celor care gândesc asemenea - nu mai există și e minunat așa, o cantitate uriașă de energie irosită.. Pas cu pas le ABOLIM și pe celelalte).

Ghilimelele (") mă ajută să ocolesc trăncăneala, redundanța,.. după ce am explicat de prea multe ori același lucru iar cei care rezonează cu felul meu de gândire știu deja; puncte - punctele (...) lasă fiecăruia timpi de percepție diferiți, filtre, concluzii.. pe care mintea lui le prelucrează în felul ei; spațiul dintre ultimul cuvânt sau literă din propoziție sau interjecție sau ce-o fi.. și semnele de întrebare (?) sau mirare, exclamație (!) mă lasă să transmit și să percep emoția .. în ritmul meu... fără să impun mega volume de poluare contra cost.. să fac averi pe seama copiiilor și a statului că așa vrem și facem "noi" de peste 40 de ani încoa'..

******

04.03.2024 .. trecerea de pe FB pe forum și invers a unor..
.. nu știu dacă mai au vreun rost decât acela de a-mi ocupa timpul și pârjoli ochii (prin redundanță) când eu știu, de peste 20 de ani, că totul (dar TOTUL) se varsă în serverele ”familiei” de peste mări și țări... indiferent de promisiuni și asigurări în care crede.. cine crede.

Am reluat o atitudine în an electoral de secol politic... o atitudine (concluzie) că nu mă duc să mărșăluiesc pentru ea, nici nu-i îndemn pe alții s-o facă pentru că AM TRĂIT zilele în care la unii a fost măcel iar la alții ”cortine de catifea” pentru același scop - MODIFICAREA SCHIMBĂRII.

Nu știu unde se potrivește mai bine.. la percepții, religie, politică, filozofii,.. Iaca, pentru că e mare trăncăneală azi (dea Domnul să fie pe un fond liniștit), o s-o postez aici. A început incitată fiind de un ”catindat”.. așa cum încep toate și Sfântul Duh știe unde ajung cu îngăduința Dumnezeului unic, în marea sa ”politică universală”.

Mă citez: ”Hmmm.. mă rog, textul e pentru amatorii de sf-uri (eu nu sunt - deloc) dar nu e nevoie de comparații fantastice ca să ne recunoaștem.

Starea nu e națională, românească, ci mondială (și mă mir că n-atingeți niciodată aspectul).. varianta e haos (teoretic, deocamdată).

Ce propuneți ? Care sunt pașii, varianta pe care o vedeți dv-stră posibil de aplicat imediat și legal la nivel de stat sau global ?

Ne aflăm în plină campanie electorală (politică) a celor care mai cred că politica trebuie să existe ca putere într-un stat și nu abolită.. și ne propuneți ”o mișcare” cu aceiași soldați de zeci de ani care și-au mai tras câte un ghiocel sau o artistă pentru imagine.. iar încercarea cu ”insecta” a fost de tot hazul și luminarea..

Că nu vrem încă ADMINISTRATORI MAGHIARI care să ADMINISTREZE în condițiile pe care le știm cu toții e una,.. că vreți să-i schimbăm cu gargaragii aparent convertiți.. zău așa.. :lol:

Normal, nu vom vota nici PSD, nici PNL, nici,... dar vom vota ceva, de kiki.

De-aia propuneam un exercițiu total online.. măcar reduceam cheltuieli, poluare, înscenări de epidemii și evoluam pas cu pas..”
…….

Și continui: Fără girul tuturor punctelor cardinale în care ne-am băgat ca să fugim de un anumit Est (care nici nu mai e înspăimântător .. după ce Estul mai îndepărtat s-a ridicat mătăsos peste tot și toate) și care ne pasc și ne pârjolesc la propriu toate islazurile, resursele economiile.. nu putem ”mișca în front”.

Își știu și ei (ele, punctele) bine socotelile.. de ce să mănânce și să polueze la ei acasă, să muncească pentru asta, să PRODUCĂ la ei acasă.. în loc să ne prăduiască pe noi sau pe mulți alții asemenea nouă ?!

Măcar Suleyman ne voia religia și dările plus.. părea mai puțin iar acum, când facem diferența între credință și religii și știm că iertarea, mila și binecuvântarea vin numai de la Tatăl Ceresc (Tatăl nostru) nici religia nu mai contează - știm că suntem frați întru viață și că nu trebuie să ne ucidem pentru resurse sau vanități ci să colaborăm întru mai bine național și global.
Măcar aceia nu ne luau și aerul, nu ne infectau (poluau) ca acum...

Prin urmare ne vor permite doar jocuri de glezne și șușanele mioritice pe aceeași temă.. până când, ca odinioară, niște ingineri ai lumii vor ABOLI (desființa) politicul și religiile ucigătoare de semeni pe toată planeta) și alte multe trăncănitoare (vorbiri de discuții inutile) și poluatoare (poluante) cu birocrațiile lor,.. vor înțelege că numai astfel vor respira liniștiți pe planeta asta și nu pe Marte, pe Lună sau în buncăre..

Ps. Unii au talent, scriu cărți, fac bani.. eu ”voluntariez”.. Cine va stabili eficiența ?!

07.03.2024 .. pfui !..
Pfui, în ce situație sunt !.. între a-mi da în cap singură și a ajuta..
Pauză.. pauză de gândire.. să lăsăm Duhul Sfânt să acționeze - el îmi știe gândurile, intențiile.. va face cum crede.

Poate sunt prea închisă (ermetică) pentru unii.. că prea nu simt să se "miște" ceva.. poate se "fezabilizează" (se gândește, se calculează, se proiectează..). Doar că, AICI, fezabilitatea trebuie să dureze IERI .. și atât.

Timpul meu e limitat (cel puțin așa sper) pentru că bătrânețea nu e un răsărit ci un apus la / de care trebuie să te îngrijești sub câteva forme .

Repet, ECO - societatea este, MAI ALES, despre "segmentele sociale" care nu se pot descurca singure dar care trebuie scoase din "paradigma (teoretică)", ansamblul obiceiurilor nefolositoare sub toate aspectele și implementate în situații de viață, MATERIALĂ, folositoare pe toată planeta.

Și totul poate pleca de la zecile de mii de mânăstiri de toate felurile din țară (și nu numai) după tipicul organizării lor.. adus la A.I. ul și tehnologia 2024. Pentru că recuperarea umană și a rostului ei e datoria lor de bază, mai ales ca bugetari bogați.

1. Există acel segment enorm din populații care se poate mișca liber și cam atât: fără școală, fără locuri de muncă reale pentru timp îndelungat, fără... și care, presupun, sunt peste 80% peste tot.
1a. Cei mobili pot aduna deșeurile de orice fel, de pe suprafețe mari.

2. Există acel segment dinamic, cei cu dizabilități, de orice vârstă, pe care TREBUIE să-i recuperăm PENTRU SOCIETATE.
2a. Cei cu dizabilități pot face multe, foarte multe pentru că cei mai mulți au pregătire, educație,... Mă refer mai ales la militari, tinerii educați dar accidentați (cu dizabilități temporare sau pe termen lung). Da, teoretic ei au nevoie de logistică iar logistica (centre, policlinici, spitale, farmacii, asistență,..) este în orașe. Exact aici e problema. Au nevoie de aer, spațiu, timp, nu de concurența cu civilizația dinamică. Ei știu însă SĂ CEARĂ, să aleagă, să contacteze organizații, să structureze, să organizeze. Mai sunt cei mici și foarte mici. Știu, se pune problema studiilor, educației dar după recuperare (pas cu pas) pot relua educația - ei trebuie să învețe să se descurce ca persoane normale, ”tipice” și să vorbească mai întâi.

3. Există bătrânii singuri.
3a. Cei care se pot administra cel puțin conștient (dar fără putere oarecum), în loc să fie la azile, pot fi aduși în aceste ECO sate de tip mânăstiresc, de tip ”colonie” (cumva împrejmuite) unde să se ajute cu tineri sau maturi cu altfel de dizabilități astfel încât să formeze o echipă care se descurcă singură.

4. Există SCLAVII de pe diferite latifundii.
4a. Aceștia trebuie culeși într-o lucrare care să le asigure libertatea de a trăi independent.

5. Există cei care au de toate dar nu-și găsesc locul și se pot insera în aceasta societate.
5a. Ei se pot înscrie voluntar și insera în programe.

Toți aceștia trebuie să aibă un rost pentru societate iar aparținători lor au obligația să gândească și să realizeze această "inginerie socială modernă" chiar pentru binele lor înșile.. știindu-i integrați în oarece folositor și aducător de venituri temporar sau pentru restul vieții.

Ideea e de a crea centre de reciclare foarte deștepte în care toți beneficiarii satului să poată ”lucra” ceva apăsând butoane, adunând, selectând cu mașini potrivite,

De aceea "disprețuiesc" nimicurile de care se bucură toată lumea.. SIMT că omenirea poate mult mai mult acum. Mulți dintre tinerii cu dizabilități, însoțiți de bătrâni și persoane instruite,.. pot selecta diferite materiale, pot recicla cu utilaje deștepte, pot crea obiecte utile sau pregăti materia primă... AUTOMAT.

NU trebuie să facă la nesfârșit nimicuri care le restrâng orizontul (mărțișoare, lampioane, nimicuri,.. de ex.). Trebuie pregătiți pas cu pas pentru următorul an, următoarea fază de dezvoltare.

Totul înafara localităților pentru depoluare, liniște, AER !!! Ei nu au nevoie de concurență și viteză ci de tot timpul din lume pentru refacere.

..... în lucru.. nu știu când.. poate când voi vedea că cineva a priceput și FACE (măcar încearcă).......

Ps. Dacă vă aduceți aminte, a încercat dl Becali ceva pentru segmente sociale, cu mult timp înainte dar s-a ales praful pentru că a crezut că aceia se vor descurca în ideea d-lui. N-a mers astfel,.. nu merge fără un ”tătuc” - o administrare, un control iar aici controlul poate fi mânăstirea, biserica satului,.. Până la o implementare, în mic, totul e un vis de recuperare prin muncă, nu prin mila împovărătoare și umilitoare. Munca îi ține departe de comparații și complexe.. restul e la Tatăl Ceresc.

08.03.2024 Cum poate fi numit - și altfel - ”prozelitismul” politic .. sau cine-i dă de capăt
Nu pot aprecia .. dacă cei de pe FB au priceput să vină aici sau invers.. și nici n-ar avea vreun rost. Nu candidez la nimic, muncesc în felul meu (militez) pentru PACE. E tot un fel de prozelitism ? Care-o fi cea mai mare valoare umană ?! Nu PACEA și înțelegerea între oamenii de orice fel și planetă ?

Cum poate fi numit și altfel ”prozelitismul” politic ..... și cum poate fi el oprit în școli și tentaculele lor de pe rețele ?

MANIPULARE.. da, manipulare dar altfel ?
Veșnica influențare, copiere, ”educare„ cu sau fără voie..

Da, Marcus, tot informarea e tâlcul care-i poate face pe tineri și nu numai să discute, să compare calitatea umană între profesori (care îi influențează permanent, aproape diabolic, emoțional,.. tinerii fiind "la mâna lor), să se lămurească, să decidă în intimitatea lor care grupare (club politic, categorie, partid,..) nu i-a păcălit până acum, care va FACE ce spune, care semnează că va răspunde..

Pentru că manierele (felul) în care se face "prozelitismul (atragerea persoanelor de orice vârstă, etnie sau gen, influențarea minților lor)) se face la fel de secole.. indiferent că e religios, politic, economic, social...
Grea decizie când le dai banii tăi deși vezi de multe zeci de ani că e o gaură neagră undeva, în socoteli .....

Ca și cel religios sau filozofic, de secole, prozelitismul (tentația, atragerea, influențarea..) nu a venit pentru PACE și înțelegere între oameni ci ca să-i dezbine, împrăștie, umple de vanitate, invidie și ură și să-i stoarcă, pe fiecare, de resurse.

Mai vorbim de bulling la copii sau nu vedem pădurea de uscăciuni ?! Unde văd copiii invidia, bârfa și ura mai întâi și mai întâi ?! Răul, influența sunt adrenalina umanității ? Că și eu ”cad în păcat”.. fără voie, încercâd să..:roll:

17.03.2024 mila și rostul ei..

Când te trădează unii sau alții,.. e normalul, e firescul; când te trădează ai tăi, e semn c-ai investit greșit (sentimente, bani, încredere..).. deschizi ochii către zidul plângerii, nu-ți mai pui sufletul în palmă (că ți-l ciugulesc ciorile); când te trădează ”ai tăi, de sânge” e semn dumnezeiesc să nu te mai apropii de ei orice-ar fi, nici să plângi de mila lor.

19.03.2024 Dacă ”vrem pace, trebuie..

... să desființăm toate entitățile care învrăjbesc oamenii !”

Care atitudine este mai eficientă ?
Înarmarea sau desființarea entităților ucigașe și instigatoare la ură și distrugere ? Care salvează omenirea ? Care salvează mediul ? Care salvează planeta ? Care costă mai puțin și dăruiește pâine și viață ?

Haideți FEMEILOR !
Tatăl Ceresc (Tatăl nostru, Dumnezeul unic) v-a făcut vocea auzită. E vremea ca FEMEILE să decidă.. ele sunt bunicile, mamele, surorile, fiicele celor UCIȘI pentru vanități ucigașe de semeni, de oameni. Voi ați plâns, voi ați murit și ați înviat, voi suferiți.. doar voi suferiți - ceilalți se îmbată cu diverse.

Decideți !..
Voi veți plânge din nou.. aveți tați, mame, soți, frați, surori, copii care vor fi siliți să ucidă și vor fi uciși.. sau vor muri implicit. Nu e o viziune, nu e o ghiceală e un principiu străvechi: ”cauză - efect - consecințe”.

Refrenele tâmpe, ucigașe de oameni, ucigașe de generații de tineri speciali pentru ciudați plictisiți de neputințe,.. cu care suntem terorizați și înfricoșați trebuie anulate și uitate după 2000 de ani de experiență scrisă cu sânge nevinovat.

20.03.2024 grijă mare la excesele de orice fel !!

Oricât de mare e durerea sau disperarea .. nu plângeți decât în biserici goale sau natură ... să vă audă numai pereții și Tatăl Ceresc, Creatorul, Dumnezeul unic ... și nu faceți niciun fel de excese - nici măcar cu ceaiuri. Chiar dacă sunt ceaiuri de plante naturale (nu prafuri din plante) nu beți mai mult de trei căni pe zi și nu concentrate sau total neîndulcite (măcar cu puțină miere). Sunt plante naturale binefăcătoare care, în exces, fac rău, otrăvesc.

Nu voi numi.. sunt multe așa cum sunt și suferințele omenești dar am fost contemporană ”cu” și numai Sfântul Duh m-a oprit să nu fac la fel.. disperarea nu e de la Creator.

05.05.2024 bag de seamă (observ)..
... ca și bunicii și părinții mei (înaintașii, predecesorii), filozofi în felul lor sau doar băgători de seamă ca mine,.. că fiecare trage spre sine și tot ce a fost comun A FOST.. și (culmea !) suntem mulțumiți de acest fel de viață dacă e PACE și suntem sănătoși (ne descurcăm)... E ALTFEL dar bine și așa.. un MAI BINE cam egoist. Politica, religiile, interesele, educațiile, confortul personal.. ne despart cum au făcut-o milenii.

Doar mamele, prin datul lor, se rup, se franjurează, se împrăștie,.. chiar dacă numai vântul le știe și le așează după vrerea Cerească.

Poate doar ECOLOGIA să ne mai unească într-un efort - societate (ECO - societatea), în interese comune.

17.05.2024 prea mulți cu mapa

Semantică, domnilor,.. doar semantică cu excipium tone de ipocrizie..

Culmea, vorbesc cei "prea mulți cu mapa" și deloc cu construcție și responsabilitate față de societate.. diavolul nu doarme.

Ferească-ne Tatăl Ceresc !

https://www.catavencii.ro/totul-despre-text/

L-am votat o singură dată pe dl Iliescu .. și atunci ca să scăpăm de un papagal universitar la fel de plagiator ca 99% din omenire... că n-au inventat, inovat și reformat nimic ci și-au clădit averile și titlurile pe copieri.

L-am votat cu creierul (întru imortalitate) pentru că a făcut un popor de proprietari, stăpân pe ale lui, liniștit; l-am votat cu inima pentru înfierea unui copil străin de familia lui; l-am votat cu cugetul pentru curajul de a se pune cu hoardele de tot felul...

Sigur, a greșit multe abordări și chiar mai multe moduri de exprimare a lor dar în ce ocean de rechini și crocodili de mlaștini toxice naviga... abia acum pricepem.
     Timpul alege apa de ulei..
calauza
Site Admin
 
Mesaje: 83
Membru din: Sâm Mar 07, 2009 4:17 pm

Înapoi la Una câte una..

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator